ArcGIS Pro -jatkokurssi: Paikkatietokannan hallinta

Kesto 2 päivää
Kalenterikurssin hinta  1 495 €/hlö (yhden päivän kurssina 995 €/hlö)
Asiakaskohtaisen koulutuksen hinta Pyydä tarjous
Kieli Materiaali: englanti, opetus: suomi/englanti
Sisällysluettelo Linkki sisällysluetteloon
Tiivistelmä Kurssi soveltuu kaikille organisaation paikkatietojärjestelmän käyttäjille, joiden on tarpeen ymmärtää laajemmin paikkatietokannan ominaisuudet.  Kurssilla käydään läpi paikkatietokannan rakenteen määrittämisen periaatteet ja paikkatietokannan mahdollistamat toiminnallisuudet aineiston eheyden ylläpitämiseksi.

Kenelle ja mitä:

Kurssi on kohdennettu organisaation paikkatietojärjestelmän pääkäyttäjille, analyytikoille, paikkatietoasiantuntijoille ja -teknikoille, tietokannan pääkäyttäjille sekä henkilöille, jotka haluavat hallita ja ylläpitää paikkatietokantaan tallennettua aineistoa. Kurssi soveltuu myös henkilöille, jotka haluavat ymmärtää paikkatietokannan tarjoamat mahdollisuudet. 

Kurssilla opitaan keskeiset käsitteet ja taidot, joita tarvitaan paikkatietokannan luomisessa, aineiston siirtämisessä tietokantaan ja organisaation aineiston mallintamisessa tietokantaan aineiston optimaalista käyttöä ajatellen. Kurssilla käydään läpi paikkatietokannalle erityiset ominaisuudet, joiden avulla voidaan varmistaa aineiston eheys. 

Kurssilla opitaan:
  • Hyödyntämään aineistoja tiedostopohjaisista (File Geodatabase) sekä usean käyttäjän paikkatietokannoista (Enterprise Geodatabase) ja paikkatietopalvelimilta (GIS Servers)
  • Luomaan organisaation toimintaa tukeva tietokannan rakenne, joka mahdollistaa tehokkaan tiedon tallentamisen, esittämisen ja muokkaamisen
  • Lisäämään paikkatietokantaan käyttäytymissääntöjä, joilla voidaan varmistaa sijainti- ja ominaisuustiedon eheys
  • Paikkatietokannan suunnittelun perusteiden oppiminen nopeasti hyödyntäen esimerkkitietomallia
  • Luomaan paikkatietopalvelu (geodata service), jonka avulla paikkatietokanta voidaan jakaa työasema-, selain- ja mobiilikäyttäjille
  • Avainsanat: Enterprise geodatabase, schema, topology, mosaic dataset, imagery, relationships, versioned feature class

Kurssin toinen päivä keskittyy ArcGIS Enterprise Geodatabasen hallintaan, joka vaatii organisaatiolta ArcGIS for Server (ArcGIS Enterprise) -lisenssin. Jos haluat oppia hyödyntämään vain File Geodatabasea, voit osallistua ainoastaan kurssin ensimmäiseen päivään, jolloin hinta on edullisempi.

Käytettävät ohjelmistot:
  • ArcGIS Pro (Standard tai Advanced) 

Ilmoittaudu kalenterikurssille tästä

Takaisin kurssikalenteriin

Takaisin asiakaskohtaiseen koulutustarjontaan