Avoin työpaikka: Solution Architect (M-Files ja ArcGIS)

16. marraskuuta 2017

[Haku päättynyt]

Paikkatietoalan markkinajohtajana olemme Esrillä onnistuneet piirtämään kartalle poikkeuksellisen polun tiedonhallintaorientoituneelle ratkaisuarkkitehdille

Olemme yhdistäneet voimamme M-Filesin kanssa, ja globaalin kumppanuutemme mahdollistamana pystymme nyt tuottamaan Suomessa ennennäkemättömiä ratkaisuja. Näin otamme jälleen suuren harppauksen matkallamme teknologiatoimittajasta asiakaskeskeiseksi ratkaisutoimittajaksi. 

Tarvitsemme tähän työhön osaavia käsiä lunastamaan asiakaslupaustamme kanssamme ja nostamaan paikkatiedon hyödyntämisen liiketoimintaprosessien keskeiseksi arvoa tuottavaksi voimaksi. Rakentamillasi ratkaisuilla pääset tuomaan paikkatiedon osaksi liiketoimintatietoa ja digitalisoimaan laaja-alaisesti prosesseja. Toisin sanoen turhia kainostelematta – tulet muuttamaan kanssamme maailmaa yhdistäessämme paikkatiedon kaikkeen käytössä olevaan tietoon. Olemme jo aloittaneet laajaa kiinnostusta herättäneen digimullistuksen Vantaan kaupungin kanssa, ja uusia projekteja on jo sinullekin tiedossa. Haluatko kuulla lisää, mitä kaikkea on tulossa?

Voit unohtaa pienet piperrykset

Ratkaisuarkkitehtinämme olet avainroolissa vahvistamassa osaamiskokonaisuuttamme asiakasratkaisujen suunnittelussa ja toteutuksessa nimenomaan asianhallinnan näkökulmasta. Yhdistät sopivalla tavalla perinteisen on-premise -maailman ja pilviratkaisut yhtenäiseksi kokonaisuudeksi älykkäällä kerrosarkkitehtuuriajattelulla. Tulet ennen kaikkea rakentamaan uusia, ennenäkemättömiä ratkaisuja teknologiakehityksen aallonharjalla porskuttavia valmisratkaisujamme hyödyntäen ja konfiguroiden.

Tavoitteenasi on rakentaa asiakkaidemme kannalta kestäviä kokonaisratkaisuja. Integroidessamme kymmeniä sovelluksia on tärkeää, että säilytämme fokuksemme arvon tuottamisessa asiakkaalle. Tämä onnistuu niin saatavuuden ja käyttöönoton helppoudella kuin ripeiden ratkaisujen tuottamisella. Olet siis paljon vartijana työskennellessäsi meillä useiden toimialojen parissa laajassa roolissa. 

Roolissasi työskentelet asiakasrajapinnassa esimerkiksi ratkaisukuvauksia tuottaen. Tästä vaihdat sujuvasti projektin pääarkkitehdin saappaat jalkaan, kun varmistat onnistuneen kokonaisuuden käytännön toteutuksen sekä tekemiesi arkkitehtuurilinjausten kautta. Luonnollisesti olet mukana myös oman toimintamme ja parhaiden tapojen kehittämisessä, ja kaikessa tekemisessä tukenasi on kova arkkitehtuuritiimimme.

Millaista matkaseuraa me esriläiset olemme?

Meille on tyypillistä tarttua rohkeasti mahdollisuuksiin sekä haasteisiin ja tinkimättömästi etsiä parhaita ratkaisuja niin asiakkaillemme kuin itsellemme. Me yritämme, emmekä epäonnistu, vaan onnistumme tai opimme. Ja tämän teemme yhdessä - toisiimme luottaen ja tiukoissa mutkissa toisiimme myös nojaten. Tiedämme, että lyhin reitti ei ole aina optimaalisin eikä oikopolkuja kulkemalla rakenneta kestävää tulevaisuutta. Me asetamme riman korkealle kaikessa, mitä teemme.

Inhimillisyys näkyy meidän arjessamme. Meillä kukin uskaltaa olla oma itsensä ja tunteet saavat näkyä toimistolla. Me iloitsemme, olemme surullisia ja ilmaisemme mielipiteitä. Meillä et kohtaa korporaatioilmapiiriä, eikä tekemistämme ohjaa proseduurimanuaalit tai pelkät eurot. Näiden sijaan meillä on avoin ja kannustava ilmapiiri sekä lupa vaikuttaa ja välittää toisistamme. Apua ja tukea on siis aina tarjolla, vaikka jokaisella meistä onkin vastuu tehdä omasta työstä merkityksellistä. 

Mistä tiedät olevasi esriläinen löytöretkeilijä?

Haemme tähän tehtävään osaajaa, jolla on kokemusta arkkitehtuurien rakentamisesta ja osaamista mielellään tiedonhallinnasta sekä siihen liittyvistä työkaluista ja prosessien hallinnasta. Yhteistyömme M-Filesin kanssa mahdollistaa täysin uudenlaisten ratkaisujen toteuttamisen, ja haluamme siltä osin vahvistaa nyt kyvykkyyttämme. Asiakkaidemme haasteet ovat erilaisia, mikä edellyttää sinulta ratkaisukeskeistä työskentelyotetta sekä kykyä tunnistaa liiketoiminnan haasteita ja parannuskohteita. Näet myös metsän puilta, jolloin osaat huomioida yksityiskohdat hukkaamatta kokonaiskuvaa.  

Tehtävässä menestyminen vaatii mielestämme myös seuraavaa:
  • Taidat kustannustietoiset, hyvin dokumentoidut toteutukset - vierastat siis himmeleitä ja kyhäelmiä
  • Asiakaslähtöisen ajattelun taitoa sekä valmiutta vauhdittaa myyntiämme
  • Taitoa kuunnella ja ohjata muita sekä rohkeutta tarttua toimeen ja tehdä muutosaloitteita
  • Halua menestyä, uudistua ja saavuttaa asioita yhdessä tekemällä
Roolissasi et ole sidottu mihinkään tiettyyn arkkitehtuurikehikkoon, mutta luonnollisesti TOGAF-ymmärrys tai vastaavien viitekehysten hallinta ja kokonaisarkkitehtuurillinen näkemys ovat tehtävässä tarpeen.

Tästä eteenpäin

Seuraavaksi olisi hienoa kuulla sinusta lisää! Hakemuksesi voit lähettää mielummin ennemmin kuin myöhemmin osoitteeseen tyopaikat@esri.fi. Hakuaikaa on jatkettu 7.1.2018 asti. Jos sinulla on mielessä kysymyksiä, älä epäröi olla yhteydessä Enterprise Architect Tom Söderbergiin. Hän viimeistään saa sinut innostumaan tästä mahdollisuudesta. Tomin tavoitat numerosta 050 410 1630 tai sähköpostitse tom.soderberg@esri.fi.

Esri Finland Oy toimii Suomessa Esrin ArcGIS-tuotteiden edustajana ja paikkatietoon liittyvien palveluiden toimittajana. Tarjoamiemme ratkaisujen ja palvelujen avulla asiakkaamme pystyvät ymmärtämään toimintaansa liittyvät maantieteelliset vaikutukset ja kääntämään tämän ymmärryksen edukseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaamme pystyvät tekemään järkevämpiä päätöksiä analysoimalla toimintansa kannalta keskeistä dataa paikkatiedon avulla sekä käsittelemällä tätä tietoa visuaalisesti kartalla - missä, milloin ja millä laitteella tahansa. Olemme osa ruotsalaista S-Group -konsernia, jonka palveluksessa työskentelee yhteensä noin 250 paikkatiedon ammattilaista Suomessa, Ruotsissa ja Liettuassa.