Avoin työpaikka: Myynti- ja markkinointihenkinen trainee

7. lokakuuta 2016

Menneiden aikojen tutkimusmatkailijat kolusivat urheasti maapallon kaukaisimpiakin kolkkia. Me Esri Finlandilla löytöretkeilemme samalla uteliaisuudella paikkatiedon ihmeellisessä maailmassa, jonka ympärillä pyörivät niin Airbnb:n ja Uberin kaltaiset ilmiöt kuin kestävä kehityskin. Sytytkö sinä meidän laillamme paikkatiedon lukemattomista mahdollisuuksista? Mitä jos hakisit meille palkalliseen harjoitteluun? Etsimme nyt retkikuntaamme Espoon Leppävaaraan myynnistä ja markkinoinnista innostuneita nuoria kykyjä noin vuoden kestävään trainee-ohjelmaamme. Ohjelma alkaa 16.1.2017 ja päättyy 15.12.2017.

Yhteinen suunta

Spatiaaliset algoritmit saattavat kuulostaa sinusta tässä vaiheessa heprealta, mutta jokainen ammattilaisemme on lähtenyt nollasta ja kasvanut intohimonsa ja kykyjensä siivittämänä alan asiantuntijaksi. Trainee-vuosi tarjoaa sinulle kattavan läpileikkauksen koko toimintaamme ja mahdollisuuden kerryttää osaamistasi myynnistä, markkinoinnista ja paikkatiedon kiemuroista huippuosaajiemme vanavedessä. Saat kokeilla turvallisesti siipiäsi erilaisissa rooleissa ja projekteissa löytääksesi ne sydäntäsi lähimpänä olevat tehtävät. Toivomme, että menestyt trainee-vuoden aikana ja voit työllistyä meille sen päätyttyä. Markkinoiden kehittymisen ja yrityksemme kasvun vuoksi tarvitsemme nimittäin tulevina vuosina käsipareja erityisesti myyntiin ja markkinointiin.

Reittisuunnitelma

Trainee-ohjelman alussa perehdytämme sinut teknologioihimme, palveluihimme ja tekemisen meininkiimme niin sisäisillä kursseilla kuin päivittäisen työn lomassa. Sen jälkeen viestikapula siirtyy myynti- ja markkinointitiimeille, joista kumpaisenkin toimintaan pääset tutustumaan kuukauden ajan. Tukenasi on työnohjaaja, joka katsoo, että hommat luistavat ja mielekästä puuhaa riittää. Alkuvaiheessa tehtäviisi voi kuulua vaikkapa CRM-datan ja nettisivujen ylläpitoa, tapahtumajärjestelyjä sekä sisällöntuotantoa. Lisäksi avustat markkinatutkimusten tekemisessä, sisältö- ja tuotemarkkinoinnissa, tarjousten tekemisessä ja demojen laadinnassa.

Ennen kesälomia vierailet myös muissa talomme tiimeissä ja opit, mitä meillä esimerkiksi konsultointi-, toimitus- tai finanssipuolella tapahtuu. Kun kokemusta karttuu, saat harjoiteltavaksi muun muassa markkinointi- ja myyntikampanjoita sekä sopimusten tekoa. Tehtäviä on siis luvassa laajalla skaalalla, jotta saat hyvän käsityksen siitä, millainen harmonia ja yhteispeli modernin yrityksen myynnissä ja markkinoinnissa vallitsee ja miten markkinatutkimusvaiheesta edetään aina kauppojen päättämiseen saakka. Syksysi huipentuu siihen, että pääset toden teolla lentoon ja vastaamaan itsenäisesti omien myyntiprojektien ja markkinointikampanjoiden suunnittelusta ja toteutuksesta.

Meidän mielestämme luovuus syntyy erilaisista taustoista ja on tärkeää kyetä katsomaan asioita tuorein silmin – oli koulutuksesi tai kokemuksesi mikä tahansa. Koska pääset oppimaan alan parhailta, toivomme, että otat kaiken irti verkostoitumismahdollisuuksista sekä talomme sisällä että sen ulkopuolella. Onpahan meillä suunnitteilla myös tutustumisretki konsernin pääkonttorille Ruotsiin.

Mukaan retkikuntaan

Etsimämme traineet ovat ennen kaikkea innostuneita oppimaan, mitä meillä tehdään, minkälaisia mahdollisuuksia paikkatieto tarjoaa ja miten asiakkaamme voivat sitä hyödyntää. Omaksut nopeasti uutta ja tarkastelet asioita liiketoiminnan kannalta. Et siis istu tumput suorina, vaan etsit aktiivisesti tekemistä ja oppimisen paikkoja. Sinulta löytyy sopivasti seikkailumieltä ja viihdyt ihmisten parissa. Lähdet reippaasti työkavereidesi matkaan, oli kyse sitten lounaasta, tapahtumista tai myynnin asiakaskäynneistä. Sujuvan kynäsi ansiosta pystyt tuottamaan sisältöä markkinointiimme, eikä somessa toimiminenkaan ole sinulle vierasta.

Näillä koordinaateilla pärjäät varmasti:
  • Olet vastavalmistunut tai valmistut vuoden 2016 loppuun mennessä (AMK- tai yliopistotasoinen tutkinto esimerkiksi kaupalliselta alalta).
  • Palat halusta päästä kokeilemaan siipiäsi myynnin ja markkinoinnin maailmassa.
  • Taidat sujuvasti englannin kielen.
Paikkatiedon löytöretkeilijöinä ja markkinajohtajana meillä on melkeinpä velvollisuus kartoittaa vaihtoehtoisia reittejä ja mennä uteliaasti kohti tuntematonta. Toivomme, että samaistut kulttuuriimme, jossa ei vastoinkäymisistä heti lannistuta. Teemme yhdessä töitä toinen toisiimme luottaen ja nykyaikaisessa konttorissa vaikkapa sohvalla vieretysten istuen. Yrityksemme on sopivan ketterän kokoinen, jotta luottoa ja vastuuta saa varmasti, kunhan vain huutoon vastaa. Meille on tärkeää, että ilmapiiri on kannustava ja kaikilla on mahdollisuus tuoda omia ajatuksia pöytään, sillä niistä ne parhaat ideat syntyvät.

Hakuohjeet

Haku on käynnissä 30.10.2016 saakka. Meitä kiinnostaa lukea hakemuksestasi erityisesti, miksi haluat lähteä mukaan trainee-ohjelmaamme, mitä odotat ohjelmasta eniten ja minkälaisen työkaverin me sinusta saisimme. Liitä hakemukseesi ajantasainen CV ja lähetä ne meille sähköpostitse osoitteeseen tyopaikat@esri.fi.

Jos sinulle heräsi kysymyksiä trainee-ohjelmasta tai meillä työskentelystä, toimarimme Janne Honkonen ja HR-asiantuntijamme Riikka Sand vastaavat niihin mielellään. Jannen tavoitat parhaiten 10.–14.10. ja 24.–28.10. klo 8.30–9.00 numerosta +358 400 494 492 tai sähköpostitse janne.honkonen@esri.fi. Riikan saat kiinni työpäivisin klo 9.30–16.30 numerosta +46 72 050 3651 tai sähköpostitse riikka.sand@esri.se.

Lue lisää trainee-ohjelmasta!