Avoin työpaikka: Service Architect (Palveluarkkitehti)

4. marraskuuta 2016

Haluatko sinä eturivin paikan löytöretkelle paikkatiedon maailmaan ja sen moniin mahdollisuuksiin? Me Esri Finlandilla etsimme retkikuntaamme Espooseen kahta palveluarkkitehtia viitoittamaan asiakkaidemme tietä kohti uusia digitaalisten palveluiden ja liiketoimintamahdollisuuksien sfäärejä, jotka paikkatieto tuo käden ulottuville. Hyödynnät teknistä osaamistasi vaihtoehtoisten reittien kartoittamiseen ja asiakkaalle parhaan mahdollisen ratkaisun löytämiseen.

Palveluarkkitehtina hahmotat, mitä asiakkaan nykyiset arkkitehtuurit ja prosessit ovat, ja miten niitä voisi paikkatiedon avulla tehostaa. Mallinnat asiakkaan tavoitetilaa paikkatiedon hyödyntämisen suhteen ja visioit, mihin kaikkeen paikkatietoa kannattaa liiketoiminnan näkökulmasta soveltaa. Tontillesi kuuluu palveluiden määrittämisen lisäksi tietomalli- ja arkkitehtuurisuunnittelua, joten kaipaamme sinulta ennen kaikkea vahvaa teknistä näkökulmaa. Tarvittaessa ohjaat myös omia asiantuntijoitamme sekä alihankkijoitamme teknisessä toteutuksessa.

Minkälainen osaaja meillä on kiikarissa?

Viihdyt asiakkaiden parissa heitä kuunnellen ja sparraten. Uskallat myös tarpeen tullen haastaa ja kyseenalaistaa asiakkaan vanhoja toimintamalleja, etkä pidä hyviä ideoitasi vakan alla. Tiedät, että niiden toteuttaminen vaatii tiimityötä sekä arkkitehtuuritason ratkaisujen selkeää ja ymmärrettävää jäsentämistä sujuvalla suomen kielellä niin, että niistä innostuvat sekä asiakkaan johto että omat työkaverit.

Tehtävässä menestyt seuraavilla eväillä:
• Olet kartuttanut kokemusta joko asiakkaan tietojärjestelmähankkeista tai konsultointitehtävien puolelta.
• Et vierasta projektin vetovastuuta ja projektinhallinnan menetelmät (esimerkiksi Scrum) ovat sinulle tuttuja.
• Tunnet jo paikkatietoratkaisuja tai vähintäänkin palavaa intohimoa niiden oppimiseen.
• Työt ja tuotokset sinulta taittuvat niin suomeksi kuin englanniksikin.

Hyötykäyttöön tässä tehtävässä tulevat varmasti myös osaaminen modernin IT-arkkitehtuurin kulmakivistä eli pilvipalveluista, valmisohjelmistoista, avoimista rajapinnoista ja modulaarisuudesta. Samoin liiketoimintaprosessien mallinnuksen ja tietomallinnuksen kokemuksesta sekä Enterprise architecture -menetelmistä (JHS 179, TOGAF ym.) on palveluarkkitehdin työkalupakissa pelkkää etua.

Miksi mukaan porukkaan?

Olemme selkeä markkinajohtaja alalla, joka kasvaa jopa kaksi kertaa nopeammin kuin IT-markkina keskimäärin. Paikkatietoratkaisut ovat nyt kaikkien huulilla ja niiden hyödyntäminen on vahvassa kasvussa etenkin isoissa organisaatioissa. Tässä työssä erityisen palkitsevaa on pystyä avaamaan asiakkaiden silmät paikkatiedon lukemattomille mahdollisuuksille. Pääset kokemaan oivalluksen ja onnistumisen hetkiä, kun löydät näppärästi valmisohjelmistoista ratkaisuusi sopivat rakennuspalikat ja saat pienellä työllä aikaan huikeita asiakashyötyjä sekä pääset ylittämään asiakkaan odotukset nopeudellasi. Toivomme, että sinua kiehtoo meidän laillamme myös paikkatiedon herkullinen visuaalisuus: kun muut rakentavat pohjaa kakun alle, me muovaamme kirsikoita kakun päälle.

Meillä on löytöretkeilijöiden utelias asenne ja koko kulttuurimme lähtee avoimuudesta. Retkikunnastamme löytyy aina apua kaverille, jos kaipaa sparrausta tai jokin askarruttaa. Toimistomme käytävillä ei kompastella turhaan byrokratiaan tai hierarkiaan, vaan kaikki juoksevat johtoa myöten porukan mukana yhdessä samaan suuntaan. Kannustamme tiimejämme uskomaan omaan osaamiseensa, painamaan rohkeasti kaasua, keksimään uusia ideoita ja vaikuttamaan sekä omaan tekemiseensä että koko konsernin kehittämiseen.

Hakemusta kehiin

Jos sinulle heräsi kysyttävää tehtävästä tai meillä työskentelystä, arkkitehtitiimimme vetäjä Juha Haanperä ja HR-asiantuntijamme Riikka Sand vastaavat niihin mielellään. Juhan tavoitat parhaiten klo 16 jälkeen numerosta +358 50 550 9006 tai sähköpostitse juha.haanpera@esri.fi. Riikan saat kiinni työpäivisin klo 9.30–16.30 numerosta +46 72 050 3651 tai sähköpostitse riikka.sand@esri.se.

Kerro hakemuksessasi meille itsestäsi ja motivaatiostasi ja liitä mukaan CV:si. Lähetä ne osoitteeseen tyopaikat@esri.fi. Hakuaika meillä päättyy 30.11.2016, mutta älä suotta panttaa hakemista viimeiseen päivään, sillä käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana.