Avoin työpaikka: Enterprise Architect

4. marraskuuta 2016

Palatko sinä innosta päästä soveltamaan paikkatietoteknologiaa liiketoiminnan kehittämiseen? Me Esri Finlandilla etsimme retkikuntaamme Espooseen huippuluokan arkkitehtia ohjaamaan asiakkaitamme paikkatiedon ja yritysarkkitehtuurin yhteensovittamisessa sekä ottamaan vetovastuuta suurimpien hankkeidemme suunnittelusta. Haussa on siis kokenut ja näkemyksellinen ratkaisujen rakentaja, jolle on tarjolla avainpesti koko firmamme mittakaavassa.

Tehtävässäsi toimit sujuvasti tulkkina liiketoiminnan ja tekniikan välillä ja otat kopin hankkeista jo myyntivaiheessa. Ymmärrät asiakkaan liiketoiminnan tarpeet, mallinnat arkkitehtuurin, ositat kehitystyön järkeviksi kokonaisuuksiksi ja vastaat siitä, että tiimimme pystyy rakentamaan asiakkaalle kilpailukykyisen ratkaisun. Et sorru tarpeettomaan kikkailuun, vaan visioit raudanlujia ja toteuttamiskelpoisia ratkaisuja ja näet sielusi silmin niihin parhaiten sopivat elementit, teknologiat ja integraatiot. Tässä työssä erityisen palkitsevaa on pystyä avaamaan asiakkaiden silmät paikkatiedon lukemattomille mahdollisuuksille ja nähdä omien ratkaisujensa muotoutuvan tarjouksentekovaiheesta aina toimiviksi järjestelmiksi.

Pääset lisäksi tuomaan omaa osaamistasi ja näkemystäsi asiakkaidemme liiketoiminnan kehittämiseen osallistumalla pre-sales-työhön yhdessä asiakkuusvastaaviemme kanssa. Jos sinulta löytyy kiinnostusta uusien ratkaisukonseptien innovoimiseen ja tuotteistamiseen, saat ilomielin hypätä mukaan myös kehitystyöhön.

Minkälainen osaaja meillä on kiikarissa?

Olet kiinnostunut teknologian kehityksestä ja tekninen taustasi on niin vankka, ettet kaipaa turhaa kädestä pitelyä. Emme sanele sinulle, miten ratkaisut toteutetaan, vaan sinulla on vapaat kädet linjata päätöksiä ja rakentaa ratkaisuja parhaaksi näkemälläsi tavalla – toki asiakasta ja tiimiä kuunnellen. Tiedät, että hyvienkin ideoiden toteuttaminen vaatii yhteistyötä eri osapuolten kesken sekä ehdotusten selkeää ja ymmärrettävää jäsentämistä niin, että ratkaisustasi innostuvat sekä asiakkaan johto että omat työkaverit.

Tehtävässä menestyt seuraavilla eväillä:
• Lähestyt rooliasi myynnillisestä ja vahvasti liiketoimintalähtöisestä kulmasta.
• Sinulla on kokemusta kokonaisarkkitehtuurin suunnittelusta, Enterprise architecture -menetelmistä (JHS 179, TOGAF ym.) ja ratkaisun koko elinkaaresta aina vaatimuksista ylläpitoon.
• Hallitset yritystason tietojärjestelmäratkaisujen suunnittelun etenkin valmisohjelmistoja ja pilvipalveluita hyödyntämällä.
• Uskallusta tehdä itsenäisesti päätöksiä ja haastaa asiakasta parhaan mahdollisen ratkaisun saavuttamiseksi.

Miksi mukaan porukkaan?

Olemme selkeä markkinajohtaja alalla, joka kasvaa jopa kaksi kertaa nopeammin kuin IT-markkina keskimäärin. Paikkatietoratkaisut ovat nyt kaikkien huulilla ja niiden hyödyntäminen on vahvassa kasvussa etenkin yksityissektorilla ja isoissa organisaatioissa. Meillä on siis luvassa entistä enemmän mittavia hankkeita, joihin toivomme sinun panostasi. Vaikka olemme Suomessa vielä pienehkö firma, kontaktiverkostomme on laaja ja sparrauskumppaneita sinulle löytyy arkkitehtikollegoista ja tuotevastaavista ympäri maailmaa. Meille on tärkeää kulkea teknologian eturintamassa, joten satsaamme koko konsernin liikevaihdosta vuosittain 25 % tuotekehitykseen. Pääset siis rakentamaan ratkaisuja aina nykyaikaisilla ja maailmalla laajasti hyödynnetyillä teknologioilla.

Meillä on löytöretkeilijöiden utelias asenne ja koko kulttuurimme lähtee avoimuudesta. Retkikunnastamme löytyy aina apua kaverille, jos kaipaa sparrausta tai jokin askarruttaa. Toimistomme käytävillä ei kompastella turhaan byrokratiaan tai hierarkiaan, vaan kaikki juoksevat johtoa myöten porukan mukana yhdessä samaan suuntaan. Kannustamme tiimejämme uskomaan omaan osaamiseensa, painamaan rohkeasti kaasua, keksimään uusia ideoita ja vaikuttamaan sekä omaan tekemiseensä että koko konsernin kehittämiseen.

Hakemusta kehiin

Jos sinulle heräsi kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä, palvelujohtajamme Laura Tuomikoski ja HR-asiantuntijamme Riikka Sand vastaavat niihin mielellään. Lauran tavoitat parhaiten klo 8.30–9.00 numerosta +358 50 367 1182 tai sähköpostitse laura.tuomikoski@esri.fi. Riikan saat kiinni klo 9.30–16.30 numerosta +46 72 050 3651 tai sähköpostitse riikka.sand@esri.se.

Kerro hakemuksessasi meille itsestäsi ja motivaatiostasi ja liitä mukaan CV:si. Lähetä ne osoitteeseen tyopaikat@esri.fi. Hakuaika meillä päättyy 30.11.2016, mutta älä suotta panttaa hakemista viimeiseen päivään, sillä käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana.