Skip to main content

Siirtyminen ArcMapista ArcGIS Prohon


Siirtyminen ArcMapista ArcGIS Prohon

Miksi siirtyä ArcGIS Pro -käyttäjäksi?

ArcGIS Pro on nykyaikainen, 64-bittinen paikkatietoammattilaisen sovellus, joka mahdollistaa entistä huomattavasti nopeamman tiedon käsittelyn. ArcGIS Prolla voit suunnitella ja muokata aineistoa rinnakkain 2D- ja 3D-näkymissä sekä työskennellä useiden ulkoasujen kanssa samanaikaisesti. Valmiit web-kartat julkaiset helposti suoraan ArcGIS Onlinessa tai ArcGIS Enterprisessa. ArcGIS Pro on osa ArcGIS Desktop -työasemaohjelmistoa aivan kuten perinteinen ArcMap.

Katso lisää oheisesta videosta!


Karttojen ja tiedostojen siirtäminen

Tuo karttadokumentit (.mxd) sekä muut tiedostot (.sxd, .3DD) ArcGIS Pro -sovellukseen ja tallenna ne projekteina (.aprx). Tämän jälkeen voit jatkaa suoraan siitä, mihin työnkulussasi jäit. .

Katso videolta, miten helposti tiedostojen tuonti ArcGIS Prohon tapahtuu!


Helppo aloitus ArcMap-käyttäjälle

ArcMapin toiminnallisuudet ovat nyt saatavilla ArcGIS Prossa - ne vain pitää löytää sovelluksen modernista käyttöliittymästä. Myös ArcGIS Pron projektipohjainen rakenne on uusi käyttökokemus. Voit tutustua ArcGIS Pro -sovelluksen käyttöliittymään ja yleisiin työnkulkuihin sekä opetella sovelluksen käyttöä helposti ArcGIS Pro -aloitustutoriaalin avulla alla olevista linkeistä.

Lue lisää käyttöliittymästä
ArcGIS Pro -aloitustutoriaali

Lisensointi ja käyttöönotto

ArcGIS Pro -sovellus on osa ArcGIS Desktop -ohjelmistokokonaisuutta. Sovelluksen lisensointia hallitaan ArcGIS Online tai ArcGIS Enterprise -tilin kautta, ja se perustuu nimettyihin käyttäjiin. Myös single/concurrent use -lisensointivaihtoehto on saatavilla. Tutustu tarkemmin lisensointiohjeisiin

Katso videolta, miten nimettyjen käyttäjien lisensointi toimii! 

Kyllä. Esrin fokuksena on kehittää ArcGIS Prosta maailman paras paikkatiedon työasemaohjelmisto. ArcGIS Pro sisältää jo ArcMapin toiminnot ja käyttäjien on nyt aika viimeistään siirtyä ArcGIS Pron käyttöön. 

ArcMapin käyttöön saa yhä apua ja ohjeita Esrin teknisestä tuotetuesta, mutta siihen ei tule enää uusia ominaisuuksia, virheiden korjauksia tai tietoturvapäivityksiä. Tarkemmat tiedot ArcMapin Mature-vaiheen tuesta löydät Esrin webbisivuilta: ArcMap Product Life Cycle.  

Nyt on aika siirtyä käyttämään ArcGIS Prota.

Kyllä. ArcGIS Pro on saatavilla eri tasoisina versioina, jotka vastaavat ArcGIS Desktopin lisenssitasoja: Basic, Standard ja Advanced. Sovelluksen tarjoaman toiminnallisuuden määrä riippuu lisenssitasosta siten, että Basic-versiossa on vähiten ja Advanced-versiossa eniten toiminnallisuuksia.

Kyllä. Esri tarjoaa lukuisan määrän sekä maksuttomia että maksullisia ArcGIS Pro -koulutuksia. Tutustu tarjolla oleviin koulutuksiin ja löydä sinulle sopivat: Esri training catalog

Maksuttomia oppimismateriaaleja löydät myös täältä: learn.arcgis.com

Esri Finland järjestää ArcGIS Pro -koulutuksia niin uusille käyttäjille kuin siirtymäkursseja ArcMap-käyttäjille, kysy lisää! 

yllä. Esrin tarjoama ArcGIS for Personal Use -lisenssi käsittää ArcGIS Pro -ohjelman sekä ArcGIS Online -pilvipalvelun henkilökohtaiseen (ei-kaupalliseen/ei-tuotannolliseen) käyttöön hyvin edulliseen hintaan. Lue lisää: ArcGIS for Personal Use Program.