Skip to Content
Aineistot hakutoimintoa käyttäen

Hakutoiminnon avulla voidaan hakea ArcGIS Onlineen rekisteröityjä kohteita eli kirjanmerkkejä. Valitse Map-välilehden Add data -toiminnon alasvetovalikosta vaihtoehto Data. Määritä avautuvan hakulomakkeen vasemmassa laidassa hakukohteeksi All portal, ja määritä oikeaan yläkulmaan hakukriteereiksi aineistot.esri.fi. Halutun aineiston lisääminen tapahtuu valitsemalla kohde ja painamalla Ok-painiketta hakulomakkeen oikeassa alalaidassa. Aineisto ilmestyy kartalle. Aineiston sisältävä karttadokumentti voidaan nyt tallentaa, ja aineisto latautuu sen käyttöön aina, kun dokumentti avataan.

Hae Aineistoja hakutoimintoa käyttäen
Aineistopalvelimen rekisteröinti

Rekisteröimällä Aineistopalvelin omaan katalogiin voidaan aineistoja käyttää suoraan palvelimen hakemistosta. Huomaa, että vain osa palveluistamme tulee aineistopalvelimelta. 

Palvelin rekisteröidään avaamalla Insert-välilehdeltä Connections-toiminnon alasvetovalikosta vaihtoehto New ArcGIS Server. Valinnan jälkeen avautuu Palvelimen lisäys -toiminto, johon lisättävä palvelin määritetään. Määritä Server URL -kenttään palvelimen osoitteeksi https://aineistotpremium.esri.fi/arcgis/rest/services, jos olet Premium -asiakkaamme, tai https://aineistot.esri.fi/arcgis/rest/services, jos olet Lite-asiakas. Paina lopuksi Ok.

Palvelin on nyt lisätty katalogiin ja on käytettävissä Servers-hakemistosta. Palvelimella olevia palveluita voidaan raahata vasemmalla olevaan karttaikkunaan. Aineiston sisältävä karttadokumentti voidaan nyt tallentaa, ja aineisto latautuu sen käyttöön aina, kun dokumentti avataan.

Suljetun katalogin saa tarvittaessa näkyviin valitsemalla View-välilehden ja sieltä Catalog-pudotusvalikosta jommankumman näkymävaihtoehdon.

Rekisteröimällä Aineistopalvelimen omaan katalogiin voit käyttää aineistoja suoraan palvelimen hakemistosta

Tarvitsetko apua?

Lähetä tukipyyntö

Lähetä tukipyyntö My Esri -palvelussa

Tukipyyntölomake

Sähköposti

Lähetä tukipyyntö sähköpostitse

Lähetä sähköposti

Soita tukipalveluun

Arkisin klo 8.30-16.30

0207 435 445

Tukipalvelut ovat osa Aineistot Premium -tilausta.