Aineistopalvelun käyttöönotto

Aineistopalvelun käyttöönotto

ArcGIS Pro

Näin otat Aineistopalvelun käyttöön ArcGIS Pro -ohjelmistolla
Aineistot hakutoimintoa käyttäen

Hakutoiminnon avulla voidaan hakea ArcGIS Onlineen rekisteröityjä kohteita eli kirjanmerkkejä. Valitse Map-välilehden Add data -toiminnon alasvetovalikosta vaihtoehto Data. Määritä avautuvan hakulomakkeen vasemmassa laidassa hakukohteeksi All portal, ja määritä oikeaan yläkulmaan hakukriteereiksi aineistot.esri.fi. Halutun aineiston lisääminen tapahtuu valitsemalla kohde ja painamalla Ok-painiketta hakulomakkeen oikeassa alalaidassa. Aineisto ilmestyy kartalle. Aineiston sisältävä karttadokumentti voidaan nyt tallentaa, ja aineisto latautuu sen käyttöön aina, kun dokumentti avataan.

Hae Aineistoja hakutoimintoa käyttäen
Aineistoportaalin rekisteröinti

Rekisteröimällä aineistoportaali ArcGIS Pro:ssa aktiiviseksi portaaliksi, voit käyttää palveluita suoraan portaalin hakemistosta.

Jos haluat testata aineistoja ilman käyttäjätunnusta, lisää aktiiviseksi portaaliksi https://arcgis.com.

Jos haluat hyödyntää Premium -palveluitamme käyttäjätunnuksella, lisää aktiiviseksi portaaliksi https://aineistot.esri.fi/portal.

Lisää portaali ArcGIS Pro:ssa oikeassa yläkulmassa olevan valikon kautta. Valitse ”Manage Portals” ja avautuvasta valikosta ”Add”. Kirjoita portaalin osoite (https://aineistot.esri.fi/portal tai https://arcgis.com) ja paina ”Add”. Portaali on nyt lisätty portaalilistaan. Voit aktivoida portaalin ArcGIS Pro:n oikeassa yläkulmassa olevan valikon kautta. Valitse ”Switch active portal” ja valitse alasvetovalikosta lisätty portaali aktiiviseksi portaaliksi. Voit nyt hakea aineistopalveluita Catalogin ”Portal” -välilehdeltä. Huomaa, että vain osa palveluistamme tulee aineistopalvelimelta.

Rekisteröimällä Aineistoportaalin omaan katalogiin voit käyttää aineistoja suoraan palvelimen hakemistosta
Aineistopalvelimen rekisteröinti

Lisäämällä aineistopalvelin ArcGIS Pro:ssa omaan palvelinluetteloon, voit käyttää aineistoja suoraan palvelimen hakemistosta.

Lisää palvelin Palvelin avaamalla Insert-välilehdeltä Connections-toiminnon alasvetovalikosta vaihtoehto New ArcGIS Server. Valinnan jälkeen avautuu Palvelimen lisäys -toiminto, johon lisättävä palvelin määritetään. Määritä Server URL -kenttään palvelimen osoitteeksi https://aineistot.esri.fi/server. Jos haluat hyödyntää Premium -palveluitamme käyttäjätunnuksella, lisää organisaatiosi käyttäjätunnus ja salasana. Paina lopuksi Ok.

Palvelin on nyt lisätty katalogiin ja on käytettävissä Servers-hakemistosta. Palvelimella olevia palveluita voidaan raahata  karttaikkunaan. Aineiston sisältävä karttadokumentti voidaan nyt tallentaa, ja aineisto latautuu sen käyttöön aina, kun dokumentti avataan.

Suljetun katalogin saa tarvittaessa näkyviin valitsemalla View-välilehden ja sieltä Catalog-pudotusvalikosta jommankumman näkymävaihtoehdon.

Lisäämällä aineistopalvelin ArcGIS Prossa omaan palvelinluetteloon, voit käyttää aineistoja suoraan palvelimen hakemistosta

Tarvitsetko apua?

Lähetä tukipyyntö

Lähetä tukipyyntö My Esri -palvelussa

Tukipyyntölomake

Sähköposti

Lähetä tukipyyntö sähköpostitse

Lähetä sähköposti

Soita tukipalveluun

Arkisin klo 8.30-16.30

0207 435 445