Valtionhallinto

Paikkatietoratkaisut hyvinvoivan ja kestävän yhteiskunnan tekemiseen

Rakennetaan huomista yhdessä

Globalisaatio, digitalisaatio, ilmastonmuutos, kaupungistuminen ja ihmisten ikääntyminen ovat esimerkkejä yhteiskuntaamme muokkaavista muutoksista. Isoihin kysymyksiin vastaaminen vaatii osaamista, viisautta, ymmärrystä ja yhteistyötä.  

Jack ja Laura Dangermond perustivat vuonna 1969 Esrin auttamaan koko maailmaa koskettavien suurten haasteiden ratkaisemisessa ja paremman tulevaisuuden rakentamisessa. Missionsa mukaisesti Esri tarjoaa eri alojen ammattilaisille ratkaisuja, joilla he voivat tuottaa organisoitua ja analysoitua tietoa tekemiensä päätösten tueksi. 

Esrin maailman johtava paikkatietoalusta (GIS) ja paikkatieto-osaaminen ovat apunasi, kun haluat uudistaa yhteiskuntaa ja rakentaa kestävää huomista meille kaikille.

Nopeasti käyttöön - heti tuloksia

Me Esrillä uskomme, että asiakkaidemme toimintaa ja siinä tapahtuvia muutoksia tukevat parhaiten työkalut, jotka edustavat teknologisen kehityksen kärkeä ja joita korkean teknologiakompetenssin omaavat ammattilaisemme kehittävät herkeämättä.

Uuteen teknologiaan perustuvat innovatiiviset ratkaisumme ovat nopeasti käyttöönotettavissa ja tuovat heti hyötyjä asiakkaillemme. Tiedämme, että ratkaisuillamme organisaatiot sekä säästävät aikaa ja resursseja että innovoivat uutta. Ratkaisujen nopea tuotantoon vienti, monipuoliset toiminnallisuudet, kehittyneet käyttöliittymät, erinomainen käytettävyys, laajat integraatiomahdollisuudet, tehokkaat automatisoinnit ja edistyksellinen analytiikka tarjoavat ylivoimaista kustannustehokkuutta. Käyttäjälähtöiset ratkaisumme tehostavat prosesseja, poistavat manuaalista työtä ja tietosiiloja sekä vapauttavat asiantuntijoille aikaa ydinosaamiseen liittyvien ja luovuutta vaativien asioiden hoitamiseen. 

Sinä ja organisaatiosi onnistutte

Globaalisti tuhannet julkishallinnon organisaation luottavat Esrin ArcGIS-teknologiaan. Valitsemalla samoin, varmistat organisaatiollesi kyvyn hyödyntää edistyksellisiä teknologisia ratkaisuja ja osaamista.  Avaamme sinulle ovet kansainväliseen kehittäjäverkostoon ja sen kehittämiin innovaatioihin. Tutustumalla muiden ratkaisuihin voit oivaltaa avaimia oman organisaatiosi menestyksen rakentamiseen.  Halutessasi voit myös monistaa jo kerran keksityn ratkaisun osaksi omaa projektiasi.

Maailman johtava paikkatietoratkaisujen toimittaja Esri kehittää ArcGIS-paikkatietoalustaa ja sen tuotteita, jotta sinä onnistut. 

Keskustellaanko lisää?

Näytämme mielellämme, miten ratkaisumme toimii käytännössä ja kerromme, mitä se kustantaa organisaatiollesi.

Varaa tapaaminen asiantuntijamme kanssa tai kysy lisätietoja.

Innovatiivinen, turvallinen ja avoin alusta

Esri on jo yli 50-vuoden ajan toiminut uranuurtajana paikkatietojärjestelmien (GIS) kehittämisessä. Edelleen 2020-luvulla Esri satsaa 30 % tuloistaan avoimen ja hyvin dokumentoidun paikkatietoalustan kehittämiseen, jota kuka tahansa voi halutessaan hyödyntää ja laajentaa. ArcGIS-alusta pohjautuu avoimiin standardeihin ja rajapintoihin, joiden avulla paikkatietopalvelut voidaan integroida osaksi muita järjestelmiä.

Lue lisää

Sinä päätät toimitusmallin ja datan sijainnin

ArcGIS-paikkatietoalusta on saatavilla erilaisilla toimitusmalleilla: SaaS, PaaS, On-Premisen ja hybridi. Maailman johtavana paikkatietoratkaisujen toimittajana Esri noudattaa tiukkoja protokollia ja on sitoutunut huolehtimaan tuotteidensa tietoturvallisuudesta sekä tarjoaa välineet vastuulliseen datan käyttämiseen. Valitse toimintaasi ja it-arkkitehtuurisi sopiva kokonaisuus!

Lue lisää

ArcGIS-paikkatietoalusta toiminnan keskiössä

Nopeasti käyttöönotettava alusta, joka avulla ammattilaiset onnistuvat ydintehtävissään ja organisaatiot toteuttavat menestyksekkäästi strategiaansa. Jatkuvasti kehittyvä teknologia tarjoaa pohjan innovaatioille, uudistumiselle ja osallistamiselle.

Previous
Next

Hallinnonalat

Valitse hallinnonala ja katso, miten Esri voi auttaa.

Previous
Next

Tietoa, jolle voidaan osoittaa sijainti

Suurin osa kaikesta olemassa olevasta tiedosta on paikannettavissa. Paikkatieto koostuu sijaintitiedosta (missä jotakin on) ja ominaisuustiedosta (mitä jossakin on).

Sijaintitieto ilmoitetaan usein koordinaatteina, mutta yhtä hyvin se voi olla esimerkiksi osoite, tienumero, paikkakunta tai postinumero. Ominaisuustieto puolestaan kertoo kohteen ominaisuuksista, joita ovat esimerkiksi maaperän laatu, metsätyyppi, rakennuksen pinta-ala tai kunnan väkiluku.

Lue lisää

Paikkatietojärjestelmä eli GIS

Paikkatietojärjestelmä eli GIS (Geographic Information System) on kokonaisuus, jolla kerätään, ylläpidetään, tallennetaan, käsitellään ja jaetaan paikkatietoa. Kokonaisuus muodostuu henkilöistä ja osaamisesta, aineistoista ja palveluista sekä tietojärjestelmistä.

Paikkatietoa käsitellään usein paikkatieto-ohjelmiston avulla. Paikkatieto-ohjelmistossa kohteet käsitellään ja esitetään päällekkäisinä karttatasoina, kuten esimerkiksi tiestö, vesistö, postinumeroalueet, rakennukset. Paikkatietoanalyyseillä voidaan tutkia kohteiden tai ilmiöiden syy- ja seuraussuhteita ja näin saada selville tietoa, jota olisi muuten vaikea tai jopa mahdoton havaita. Paikkatiedot ja analyysien tulokset esitetään useimmiten kartalla, mikä on erinomainen keino havainnollistaa asioita.

Lue lisää