Uusiutuva energia

ArcGIS tukee uusiutuvan energian hankkeita niiden elinkaaren eri vaiheissa.

Kuvituskuva, missä työntekijä tarkastelee kannettavalta tietoja. Taustalla kuvia, joissa on tuulivoimalaitos ja aurinkokennoja.

Uusituvien energialähteiden — kuten tuulivoima, aurinkoenergia, vesivoima ja maalämpö — suunnitteluun, sijoitteluun, rakentamiseen, hallintaan ja ylläpitoon tarvitaan paljon tietoa. Yhteistä näille valtaville tietomäärille on, että niihin sisältyy tietoa kohteen, asian tai ilmiön sijainnista. Hallitsemalla tietoa älykkäästi sijaintipohjaisesti koko elinkaaren ajan, saavutetaan ennennäkemättömiä hyötyjä tiedonhallinnan ja tiedon käytettävyyden näkökulmasta. 

Digitaalinen paikkatietoalusta on turvallisen tiedonhallinnan perusta, joka mahdollistaa monipuolisten sovellusten toteuttamisen eri käyttötarpeisiin. Alustan avulla voidaan kerätä, yhdistää, käsitellä, analysoida, tallentaa ja jakaa eri lähteiden tuottamaa dataa, olipa kyse teknisestä, taloudellisesta tai lupiin liittyvistä tiedoista.

ArcGIS-paikkatietojärjestelmällä  varmistat, että tiedot ovat helposti saatavilla, tarkkoja ja turvattuja koko hankkeen elinkaaren ajan. ArcGIS-paikkatietoalustan voi hankkia palveluna (Software as a Service), asennettuna omaan ympäristöön, asennettuna julkiseen pilvipalveluun (esim. AWS ja Azure) tai hybridiratkaisuna. Käyttöönotto ei edellytä ohjelmistokehitysprojektia, vaan ArcGIS-paikkatietoalustaa voi käyttää joko sellaisenaan tai konfiguroida käyttötarkoituksenmukaisesti. 

Elinkaaren paikkatietopohjainen tiedohallinta

Paikkatieto on viitekehys, joka auttaa tiedonhallinnassa ja yhteistyössä. Se luo pohjan tehokkaalle toiminnalle ja tarjoaa lisäarvoa uusiutuvan energian hankkeille koko niiden elinkaaren ajan.

Uusiutuva energia elinkaarimalli, Esri Finland
Previous
Next

Digitaalisuus operatiivisen toiminnan ja päätösten tukena

 
  • Käytä karttoja, kuvia ja kaukokartoitusdataa potentiaalisten sijoittamisalueiden kartoittamiseen ja esiselvitysten tekemiseen. Tutustu myös alueen maankäytön suunnitelmiin sekä kaavoitukseen. 
  • Suunnittele ja sujuvoita rakennusprojektin käytännön toteutusta jakamalla reaaliaikaistatietoa kaikille sidosryhmille alihankkijoista maanomistajiin.
  • Integroi kenttä-, kone- ja reaaliaikaista tietoa toiminnallisiin tilannekuviin, jotka auttavat parantamaan tuotannossa olevan laitoksen työnkulkujen tehokkuutta ja huoltotoimija. 
  • Varmista toiminnan mahdollisen päättymisen jälkeinen ennaltamistoimenpiteiden toteuttaminen sopimusten ja viranomaismääräysten mukaisesti. 
Aurinkokennoja isolla peltoalueella, jonka läpi kulkee autotie.

Uusiutuvat energianlähteet

Paikkatieto mahdollistaa uusiutuvan energiantuotannon optimaalisten sijaintien tunnistamisen. Paikkatietoalusta tarjoaa välineet, joilla voi huomioida hankkeiden monet muuttujat niin talouden kuin ympäristövaikutusten näkökulmasta.

Auringonlasku näkymä aurinkopaneelien yllä.

Tuulivoima

Kokoa tuulivoiman elinkaaren tiedot yhteen aina esiselvityksistä suunnitteluun, rakentamiseen ja tuulivoimaloiden turvalliseen käyttöön.

Aurinkoenergia

Paikkatietojärjestelmää käytetään aurinkoenergiavoimalan elinkaaren eri vaiheissa aina niiden kartoittamisesta liiketoiminnan analytiikkaan ja sidosryhmien kanssakäymiseen.

Maalämpö

Paikkatietojärjestelmän työnkulkuja ja siihen sisältyviä sovelluksia käytetään maalämpöteknologian käyttöönottoon, toteuttamiseen ja infrastruktuurin ylläpitämiseen.

Vesivoima

Paikkatietojärjestelmä tukee kysynnän, markkinoiden ja resurssien analysoinnissa. Sitä kätetään monimuuttuja-analyyseissä ja se tukee liiketoimintastrategian eri vaiheissa.

Yhteinen alusta

Sujuvaa tiedonjakamista kaikille sitä tarvitseville

Previous
Next

Kiinnostuitko?

Katsotaan yhdessä, miten paikkatiedon ja analytiikan avulla voit kehittää toimintaasi.
Jätä yhteystietosi alle niin olemme sinuun yhteydessä!

Voit myös soittaa meille:

Anna Montell, Account Manager
p. 040 146 1463

arcmap-blog-48

Lähetä sähköpostia

Haluan kuulla lisää turvallisuus- ja puolustusalan ratkaisuista

Kirjoita viesti

Soita meille

Olemme käytettävissäsi, ota yhteyttä

040 085 2100
Katso muut yhteystietomme