Skip to Content

Rajaturvallisuus

Ajantasaista ja tarkkaa tilannekuvaa päätöksenteon tueksi.

Kuva kokoelma, jossa keskellä mies tutkii tabletilta turvallisuustietoja.

ArcGIS-paikkatietojärjestelmä tarjoaa vahvan perustan ja välineet sijaintipohjaisten tietojen käsittelyyn, kun niitä käyteään maan rajojen koskemattomuuden turvaamiseen, laittoman toiminnan ehkäisyyn ja kansalaisten turvallisuuden suojeluun.  Tilannetietoisuus, tehokas tietojen jakaminen ja yhteistyö edesauttavat nopeaa reagointia häiriö- ja poikkeustilanteissa. Tarkkaa ja ajantasaista tietoa rajavyöhykkeestä voidaan kerätä nykyaikaisin teknisin valvontajärjestelmin ja visualisoida reaaliajassa  tilannekuvina. Monipuoliset spatiaaliset analyysit parantavat kykyä ennakoida ja reagoida mahdollisiin uhkiin ja haasteisiin.   

ArcGIS®

Luotettavaa ja oikea-aikaista tietoa toiminnan koordinointiin, datan analysointiin sekä taktisten että strategisten toimintasuunnitelmien laatimiseen. Sujuvaa yhteistyötä ja tiedonjakoa sekä suomalaisten että ulkomaisten viranomaisten kesken.

Previous
Next

Yhteistyötä yli rajojen

ArcGIS-paikkatietojärjestelmän tilanneseurannan ja riskianalyysien kyvykkyydet tukevat rajavalvonnan sekä laittoman maahanmuuton ja tavaroiden salakuljetuksen estämiseen tähtäävän toimintaa. Tiedonvaihtoa muiden EU-maiden viranomaisten kesken Schengen-alueen yhteisen ulkorajan valvontaan liittyvissä asioissa voidaan tehdä ArcGIS-alustaa hyödyntäen, sillä sitä käytetään Euroopassa laajasti. 

Kuvassa visualisointeja siitä, miten sijaintiin sidottua tietoa voidaan havainnollistaa.

Ajantasaiset tiedot toiminnan tukena

ArcGIS-tuoteperhe tarjoaa välineet, joilla erilähteistä saatavia ja erimuodossa olevista tiedoista voidaan koota tietoa päätöksenteon ja tiedolla johtamisen tueksi. Tekoäly auttaa erilaisten sateliitti-, drone- ja ilmakuvien sekä sensoritietojen tehokkaassa analyysoinnissa ja auttaa paljastamaan paljastamaan luvattomat rajanylittäjät ja muun laittoman toiminnan.

Yhteisiä tilannekuvia ja yhteistyötä

Saman sisältöiset ja yhteentoimivat tiedot mahdollistavat paremman viranomaisyhteistyön. ArcGIS-paikkatietoalustan sovellukset tarjoavat tehokkaat työkalut hiljaisten signaalien havaitsemiseen sekä tieto- että paikkatietoanalyysien tekemiseen. Tilannejohtaminen ja kenttätyöskentely tehostuvat, kun kaikilla osapuolilla on mahdollisuus päivittää ja vastaanottaa ajantasaista tilannetietoa laiteriippumattomasti myös kentällä.

Käyttötapauksia

 • Kuvassa Frontexin karttanäkymää EU-alueelle tulleiden maahanmuuttajien lähtömaista.

  Frontex luottaa ArcGIS-ohjelmistoihin

  Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontex luottaa ArcGIS-ohjelmistoihin ja käyttää niitä laajasti 24/7 tilanneseurannassa sekä ajantasaisen tilannekuvan tuottamiseen Euroopan unionin ulkorajoista ja raja-alueesta.

 • Avaruudesta otetun kuvan päällä on Euroopan Unionin sateliittikeskuksen logo.

  Euroopan Unionin satelliittikeskus tuottaa aineistoja ArcGIS-alustalla

  Euroopan Unionin satelliittikeskus (EUSK) tarjoaa päättäjille varhaisvaroituksia mahdollisista kriisitilanteista ja pitää yllä maailmanpoliittista tilannetietoisuutta. Satelliittikeskus käyttää ArcGIS-ohjelmistoja tuottaessaan aineistoja ja palveluita hyödyntämällä satelliitti- ja ilmakuvia.

 • Taustalla kuva autiomaasta, jonka päällä näkyy kartalle tuotua dataa.

  ArcGIS-ohjelmisto auttaa siirtolaisten pelastamisessa

  Yhdysvaltain rajavartiolaitos US Customs and Border Protection (CBP) käyttää ArcGIS-paikkatietojärjestelmää mm. siirtolaisten pelastamiseen.

 • Argentiinan rannikkovartioston helikopteri

  Reaaliaikainen BIG Data Argentiinan merivalvonnassa

  Argentiinan rannikkovartiosto Prefectura Naval on parantanut rannikkopoliisitoimintaa reaaliaikaisella BIG Data -järjestelmällä.

Previous
Next

Kiinnostuitko?

Katsotaan yhdessä, miten paikkatiedon ja analytiikan avulla voit kehittää toimintaasi.
Jätä yhteystietosi alle niin olemme sinuun yhteydessä!

Voit myös soittaa meille:

Niina Yli-Mutka, Account Executive
p. 050 410 3723