Skip to Content

Suomen turvallisuus rakennetaan yhdessä

Viranomaisten yhteinen paikkatietoalusta

Yhteiskunnan turvallisuusympäristön muuttuminen ja sisäisen sekä ulkoisen turvallisuuden limittyminen toisiinsa nostavat uhkiin varautumisen ja yhtenäisten toimintamallien merkitystä. Viranomaisten yhteinen paikkatietoalusta varmistaa eheän toiminnan ja tiedonsiirron läpi toimintaketjun. Näin paikkatiedot ovat kaikkien turvallisuusviranomaisten saatavilla, kaikissa tilanteissa, ajantasaisina ja kaikille toimijoille yhtenäisinä.

Arjen turvallisuustyötä

Kokonaisturvallisuus on kansalaisista viranomaisiin kattava yhteistyömalli, jossa toimijat jakavat ja analysoivat turvallisuutta koskevaa tietoa sekä suunnittelevat, harjoittelevat ja toimivat yhdessä. Yhteiskunnan kokonaisturvallisuudesta − ennakointi, varautuminen, toimintavalmius & toipuminen − huolehtiminen on paikkatietoriippuvaista toimintaa. Yhteistyömallin toiminnan  edellytyksenä on turvallisuusviranomaisten yhteinen paikkatietoalusta, mikä tarjoaa kaikille toimijoille yhtenäiset ja ajantasaiset paikkatietotuotteet.

Ajantasaiset tiedot ja toimintavarmuus

Turvallisuusviranomaisten yhteinen paikkatietoalusta sujuvoittaa tiedon käyttöä eri toimijoiden välillä, varmistaa laadukkaat tiedot ja tarkan paikannuksen kaikille osapuolille – valtakunnallisesti.

Esimerkki, miltä viranomaisten yhteistyönäkymä voisi näyttää

Ennakoinnista varautumiseen

Keskenään saman sisältöiset ja yhteentoimivat tiedot mahdollistavat paremman ennakoinnin ja varautumisen erilaisiin uhkiin ja onnettomuuksiin. Paikkatietoalustan sovellukset tarjoavat tehokkaat työkalut hiljaisten signaalien havaitsemiseen sekä tieto- että paikkatietoanalyysien tekemiseen.

Esimerkki tilannekuvanäkymästä

Tilannekuvan luominen ja ylläpitäminen

Poikkeustilanteissa ajantasaisen tiedon saaminen on kriittistä. Tilannejohtaminen ja kenttätyöskentely tehostuvat, kun kaikilla osapuolilla on mahdollisuus päivittää ja vastaanottaa ajantasaista tilannetietoa laiteriippumattomasti.

Erilaisia mobiilinäkymiä

Turvallisuus rakennetaan yhdessä

Esrin ArcGIS-paikkatietoalusta tarjoaa yhteisen paikkatietoalustan turvallisuusviranomaisten yhteiseen käyttöön. Se luo paikkatietojen ekosysteemin, mikä parantaa eri toimijoiden välistä yhteistyötä ja muodostaa yhteisen perustan toiminnalle.

Previous
Next

Jutellaanko lisää?

Olet varmasti kiinnostunut näkemään, miten ratkaisumme toimii käytännössä ja mitä se kustantaa organisaatiollesi.

Varaa tapaaminen asiantuntijamme kanssa tai kysy lisätietoja, niin kerromme sinulle kaiken, mitä päätöksentekoon tarvitset!

Kiinnostuitko?

arcmap-blog-48

Lähetä sähköpostia

Haluan kuulla lisää turvallisuus- ja puolustusalan ratkaisuista

Kirjoita viesti

Soita meille

Olemme käytettävissäsi, ota yhteyttä

040 085 2100

Katso muut yhteystietomme