Sosiaali- ja terveystoimi

Parempia ja tehokkaampia palveluja kuntalaisille paikkatiedon avulla

Kuvituskuva, missä on tyytyväisiä kuntalaisia

Paikkatieto auttaa parantamaan palveluja ja niiden saavutettavuutta

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita tuottavat monet eri toimijat. Keskeisimpänä palveluntuottajana toimii kuitenkin kunta, jonka vastuulla ovat perusterveydenhuollon ja sosiaalipalvelut.​

Selkeä ja ajantasainen tilannekuva kunnan asukkaista ja näiden sijainnista on edellytys tietopohjaiselle päätöksenteolle. Kun avuksi otetaan myös edistykselliset paikkatietoanalyysit, voi kuntasi suunnitella palveluita eri ikäryhmille entistä paremmin ja tehokkaammin.

Tilannekuva ja analyysit suunnittelun tukena

ArcGIS-paikkatietoalustan välineillä luot kuntasi asukkaista sijantiin perustuvan tilannekuvan, joka antaa kokonaisnäkymän väestön alueelliseen jakautumiseen huomioiden asukkaiden iän ja asukasyksiköt. ​Ajantasaisen tilannekuvan ja ArcGIS-alustan analyysityökalujen avulla kuntasi voi optimoida palvelut ja resurssit vastaamaan alueellisia tarpeita. Voit myös helposti kartoittaa esimerkiksi riskiryhmät epidemia-aikoina nopeita toimenpiteitä varten.

Sijainti- ja palvelualuesuunnittelun avulla voit parantaa palveluiden saavutettavuutta esimerkiksi löytämällä parhaimman paikan kiinteälle palveluyksikölle tai optimoimalla lääkärialueet esimerkiksi matka-ajan perusteella.

Vauvan ja aikuisen kädet, taustalla karttakuvaa kaupungeista.

Tehokkuutta liikkuviin palveluihin

Reittisuunnittelu auttaa kuntaa minimoimaan liikkuvien palvelujen kustannukset ja optimoimaan resurssien käytön. ArcGIS-alustan sisältämien reititys- ja työnohjaussovellusten avulla reitität työtehtävät, kuten kotikäynnit ja kuljetukset, mikä säästää työaikaa sekä vähentää turhista ajokilometreistä syntyviä päästöjä ja kustannuksia. Kentällä tapahtuvan työn ohjaus mobiilisovelluksen avulla helpottaa myös työn seurantaa sekä lisää kentällä liikkuvan henkilökunnan turvallisuutta. 

Ambulanssihenkilökunta ottaa paareja ulos ambulanssista, hoitaja katsoo raporttia.

Selkeää ja vuorovaikutteista viestintää

Selkeä ja oikea-aikainen viestintä kunnan sosiaali- ja terveyspalveluista sekä niiden sijainnista on asukkaille tärkeää. Helppokäyttöisellä karttapalvelulla voit tarjota tiedon oikeasta palvelupisteestä – esimerkiksi terveyskeskuksesta ja omalääkäristä – asukkaan kotiosoitteen perusteella. ArcGIS-alustalla tuotetun karttapalvelun voi upottaa kunnan verkkosivuille helposti löydettäväksi.

Kunnan palveluista viestimistä voidaan tehostaa myös vuorovaikutteisen ArcGIS Hub -yhteisöpalvelun avulla, joka mahdollistaa muun muassa palautteen ja aloitteiden keräämisen kuntalaisilta sekä toimii kunnan eri sidosryhmien yhteistyöalustana. 

Mies ja nainen kadulla katsovat kännyköitään maskit kasvoilla, osittain taustalla aluejakokartta.

Asiakkaittemme suosimat tuotteet

Previous
Next

Kiinnostuitko?

Katsotaan yhdessä, miten voit kehittää ja tehostaa kuntasi toimintaa paikkatiedon ja Esrin ArcGIS-alustan avulla.
Jätä yhteystietosi alle, niin olemme sinuun yhteydessä!