Skip to Content

Rakennettu ympäristö

Älykästä ja kestävää maankäytön koko elinkaaren hallintaa yhdellä paikkatietoalustalla

Kuvituskuva, missä on tyytyväisiä kuntalaisia

Kestävän kunta- & kaupunkiympäristön suunnittelua ja ylläpitoa älykkäällä digialustalla

Maankäytön toimialalla eletään murroksessa siirryttäessä perinteisistä kartta- ja rekisterijärjestelmistä mallipohjaiseen tiedon ylläpitoon, missä digitaalinen kaksonen eli kaupunkimalli on kaiken keskiössä. ArcGIS-paikkatietoteknologiaan pohjautuva älykäs digikaupunkialusta mahdollistaa uuden toimintamallin, joka helpottaa ja tehostaa toimintaa sekä synnyttää innovatiivisia palveluita.

Tulevaisuuden älykäs toimintamalli on jo täällä

Paikkatietoalustan ja älykkään tiedonhallinnan yhdistävä dmCity-digikaupunkiratkaisu tuo kuntaan uuden toimintamallin, jossa toiminnanohjaus ja digitaaliset prosessit yhdessä älykkään 3D-kaupunkimallin kanssa vievät organisaatiosi tulevaisuuteen. Modulaarinen dmCity tarjoaa valmiit ratkaisut rakennetun ympäristön kaikkiin toimintoihin:

 • Maankäytön suunnittelu ja kaavoitus
 • Rakennus- ja ympäristövalvonta sekä lupien käsittely (Lupapiste-integraatio)
 • Infraomaisuuden suunnittelu ja rakentaminen sekä hallinta ja kunnossapito
 • Maaomaisuuden hallinta ja kiinteistönmuodostus
 • Hankeohjelmointi ja -hallinta sekä kaupunkimallin ylläpito

dmCity-alustalla voit hallita, ohjata ja seurata maankäytön eri prosesseja sekä niihin liittyviä tehtäviä hankkeiden koko elinkaaren ajan, mikä mahdollistaa aina ajantasaisen operatiivisen tilannekuvan. Ja koska dmCity-ratkaisu perustuu ArcGIS-paikkatietoalustaan, hyödynnettävissäsi ovat kaikki monipuoliset ArcGIS-työkalut esimerkiksi kaupunkimallin tietojen analysointiin ja rikastamiseen.

dmCity-ratkaisun näkymiä tietokoneen pöytänäytöllä, taustalla himmeä kaavoitusnäkymä..

Vuorovaikutteista suunnittelua

Kaavoituksessa suunnittelu yhdessä sidosryhmien kanssa on tärkeää. Esrin ArcGIS Urban on uuden sukupolven ratkaisutuote älykkääseen ja vuorovaikutteiseen, yleispiirteiseen 3D-kaupunkisuunnitteluun. ArcGIS Urbanin avulla yksinkertaistat kaavoitus- ja maankäyttösuunnitelmien luomista ja jakamista suoraan verkkoselaimessa kolmiulotteisena. Voit esitellä vaihtoehtoisia skenaarioita ja niiden vaikutuksia ympäristöön sekä osallistaa eri sidosryhmät mukaan heti projektin alkumetreistä alkaen.

Voit hyödyntää ArcGIS Urbania yhdessä dmCity-alustan tai ArcGIS-ohjelmistojen kanssa täydentämään näiden toiminnallisuuksia. Vielä lisää tehokkuutta yleispiirteiseen suunnitteluun tuo ArcGIS CityEngine -mallinnusohjelmisto, jolla voit luoda aidon näköisiä 3D-hahmotelmia nopeasti sääntöpohjaisella työkalulla sekä tuoda vaihtoehtoiset mallit kuntalaisten nähtäväksi ArcGIS-alustalla.

3D-kaavoitusnäkymiä laitteiden näytöllä, taustalla himmeä kaavoitussuunnitelma.

Älykästä viestintää ja osallistamista

Modernin kunnan tai kaupungin älykkyys syntyy yhteistyöstä, joka edellyttää aitoa vuorovaikutusta sekä kunnan ekosysteemin kaikkien osapuolten osallistamista. ArcGIS Hub on juuri tähän tarkoitukseen kehitetty ainutlaatuinen yhteisöpalvelu, joka antaa kunnalle kyvykkyydet tiedon ja avoimen datan jakamiseen, palautteen keräämiseen, tiimityöskentelyyn sekä aloitteiden toteuttamiseen yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa.

Vastaavasti dmCity-alustaa käytettäessä voit tarjota sidosryhmille reaaliaikaisen näkymän käynnissä oleviin hankkeisiin ja siihen, mitä kunnassa tapahtuu. Tämä lisää läpinäkyvyyttä, vuorovaikutusta sekä avoimuutta kunnan ja sen asukkaiden välillä. Voit esitellä hankkeet tarinakarttana tai kunnan verkkosivuille upotettavana dynaamisena karttapalveluna, jonka kautta kuntalaiset pääsevät käsiksi heille olennaiseen tietoon. Lisäksi voit kerätä helposti sijaintiin sidottua palautetta kyselysovelluksen avulla.

Tarjoamalla asukkailleen sekä muille sidosryhmilleen aidon mahdollisuuden vaikuttaa ja osallistua yhteistyöhön kunta luo edellytykset kasvattaa yhteisöllisyyttä - ja älykkyyttä. 

Väkijoukko kulkee kadulla, etualalla näyttökuvia ArcGIS Hub -yhteisöpalvelusta.

Tehokasta ja saumatonta työskentelyä - myös kentällä

ArcGIS-paikkatietoalusta ja sen monet kenttäsovellukset mahdollistavat rakennettuun ympäristöön liittyvien eri toimintojen työnkulkujen tehostamisen sekä saumattoman toiminnan toimiston ja kentän välillä. Älykkäät kartat ja reaaliaikaiset tilannenäkymät auttavat kohdistamaan resurssit oikea-aikaisesti sinne, missä toimenpiteitä tarvitaan, ja kaikilla on käytettävissään aina ajantasaisin tieto – paikasta ja laitteesta riippumatta. Tämä vähentää virheitä ja kustannuksia sekä säästää työhön kuluvaa aikaa.

ArcGIS-alustalta löydät helppokäyttöiset kenttätyösovellukset niin kenttätyön ohjaamiseen ja seurantaan, navigointiin ja reittien optimointiin, tiedon keräämiseen ja tallentamiseen sekä kenttätyöntekijöiden sijaintien seurantaan. Reaaliaikaisten tietosyötteiden avulla käytettävissäsi on aina ajantasainen tilannekuva kentällä tapahtuvista toiminnoista.

Työmies kypärä päässä kadulla mittalaitteen kera, etualalla näkymiä eri mobiilisovelluksista.

Valmiit räätälöitävät sovellukset täsmätarpeisiin

ArcGIS-paikkatietoalustan hyödyntämismahdollisuudet kunnan maankäytön ja rakennetun ympäristön toimialalla ovat lähes rajattomat. Seuraavat valmiit ratkaisut ovat saatavilla suht nopeasti asiakaskohtaisesti räätälöitävinä sovelluksina:

 • Karttapalvelu
 • Katu- ja viheraluerekisteri ja -inventointi
 • Palautekanavasovellus
 • Ajoneuvoseuranta
 • Vuokraus- ja varausjärjestelmä
 • Ulkovalaistuksen palaute-/huoltoratkaisu 
Tutustu: valmiit sovellukset
Räätälöitäviä paikkatietosovelluksia kunnille erilaisten laitteiden näytöillä.

Asiakkaittemme suosimat tuotteet

Previous
Next

Kiinnostuitko?

Katsotaan yhdessä, miten voit kehittää ja tehostaa kuntasi toimintaa paikkatiedon ja Esrin ArcGIS-alustan avulla.
Jätä yhteystietosi alle, niin olemme sinuun yhteydessä!