Pilvipohjainen paikkatietoalusta -aloituspaketti kunnille


Etu voimassa 30.6.2022 asti.

Kysy lisää!
An illustrated small town main street with storefronts and people walking on the sidewalk

Miksi aloituspakettiin kannattaa tarttua?


Kunnat ovat Suomessa merkittävässä roolissa yhteiskunnan keskeisten paikkatietojen tuottamisessa, ylläpitämisessä, hallinnassa ja jakelussa. Paikkatietoa hyödynnetään monipuolisesti myös kuntien omassa toiminnassa ja sen kehittämisessä. Esrin ArcGIS-paikkatietoalusta yhdistää työntekijät, kuntalaiset ja muut sidosryhmät uniikilla tavalla ja tarjoaa kokoelman helposti käyttöönotettavia sovelluksia mm. tiedonkeruuseen, tiedon jakamiseen ja viestintään sekä kuntalaisten osallistamiseen. Nyt voit hankkia markkinoiden monipuolisimman paikkatietoalustan lisenssit kuntanne käyttöön kahdeksi vuodeksi maksutta!

Mihin kunta voi ArcGIS-alustaa hyödyntää?


Aloituspaketti käsittää pilvipohjaisen ArcGIS Online -paikkatietoalustan ja siihen sisältyvät lukuisat selain- ja mobiilisovellukset sekä yhden käyttäjän ArcGIS Pro -työasemaohjelmiston – siis kaikki tarvittavat toiminnallisuudet paikkatiedon hallintaan ja monipuoliseen hyödyntämiseen. Alkuun pääset nopeasti helppokäyttöisten sovellusten avulla, ja ArcGIS-työkalujen käyttöä on myöhemmin helppo laajentaa tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan. Tässä muutamia esimerkkejä helposti käyttöönotettavista sovelluskohteista – katso alta konkreettiset asiakasesimerkit!

Tiedon jakaminen ja viestintä

Laki ja julkisuusperiaate ohjaavat kuntien toimintaa aktiivisena tiedon levittäjänä. Erilaista tietoa tuotetaan kunnassa paljon, mutta tiedon löydettävyys ja käytettävyys aiheuttavat ajoittain haasteita. ArcGIS-paikkatietoalustalla toteutetut karttanäkymät ja ArcGIS StoryMaps -tarinakartat tarjoavat monipuoliset keinot läpinäkyvään viestintään. Selkeän ja helposti ymmärrettävän viestinnän avulla kunta voi parantaa asukastyytyväisyyttä sekä kasvattaa vetovoimaansa. Esimerkkejä viestintäaiheista: kunnan tarjoamat palvelut, hankkeiden eteneminen, vastuullisuustoiminta, kunnan historia ja nähtävyydet.

Näin syntyi Taidekierros Järvenpäässä -tarinakartta

Asukaskyselyt

Kuntalaisten osallistamista kunnan asioiden kehittämiseen edistetään tarjoamalla mahdollisuuksia vaikuttaa päätöksenteon valmisteluun. ArcGIS-alusta tarjoaa helppokäyttöisen ArcGIS Survey123 -sovelluksen asukaskyselyiden toteuttamiseen, jolloin kerättävään palautteeseen voidaan tarvittaessa liittää sijaintitieto. Kyselyillä voidaan kartoittaa esimerkiksi asukkaiden mielipiteitä tai huomioita joko yksittäisenä kyselynä tai jatkuvan palautekanavan muodossa. Esimerkkejä käyttökohteista: kaavapalaute, uuden asukaspuiston sijainti, vieraslajihavainnot, yleisten alueiden epäkohdat.

Näin Vaasassa kerätään vieraslajihavaintoja

Kenttätiedonkeruu

Kunnilla on velvoitteita, jotka edellyttävät tiedon keräämistä kentältä. ArcGIS-paikkatietoalusta tarjoaa nopeasti käyttöönotettavan ja monipuolisen ArcGIS Field Maps -kenttäsovelluksen, jonka avulla tiedot kulkevat kätevästi mukana kentällä ja erilaiset inventoinnit, kuntotarkastukset ynnä muut kenttätehtävät hoituvat sujuvasti niin verkkoyhteyden päässä kuin myös offline-tilassa. Esimerkkejä: liikennemerkkitietojen keruu, leikkipuistojen kuntotarkastukset.

Näin helposti aloitat kenttätiedonkeruun

Optiona: Räätälöitävät kuntasovellukset ja asiantuntijapalvelut

Kuntien tarjoamat sähköiset palvelut ja asiointikanavat mahdollistavat kuntalaisille vaivattoman asioinnin aikataulu- ja paikkariippumattomasti. Esri Finlandilta saat valmiit, asiakaskohtaisesti räätälöitävät ArcGIS-alustalle rakennetut ratkaisusovellukset vastaamaan juuri sinun kuntasi tarpeita. Esimerkiksi useilla kunnilla käytössä oleva ArcGIS-alustalle toteutettu karttapalvelu on käyttäjäystävällinen ja helppo ylläpitää Esrin isännöimässä pilvipalvelussa. Muita valmiita ratkaisusovelluksia kuntalaisille tarjottaviksi ovat esimerkiksi vuokraus- ja varausjärjestelmä sekä palautekäsittelyn seurannan mahdollistava palautekanavasovellus. Esri Finlandilta saat myös kaikki tarvitsemasi asiantuntijapalvelut ArcGIS-alustan käyttöön.

Lue lisää räätälöitävistä kuntasovelluksista

Konkreettisia käyttöesimerkkejä


Useat kunnat ja kaupungit Suomessa hyödyntävät Esrin ArcGIS-paikkatietoalustaa niin tiedon keräämisessä kuin sen jakamisessa. Tutustu muutamiin käyttötapausesimerkkeihin, niin saat ideoita, miten sinunkin kuntasi voisi hyötyä ArcGIS-alustan monipuolisista työkaluista!

Previous
Next

Nyt kun kiinnostuit, toimi näin:

Kartta kannettavan tietokoneen ruudulla ja tabletin näytöllä. Sisältää värikkäitä pisteitä.

Täytä alla oleva lomake

Otamme sinuun yhteyttä ja käymme kokonaisuutta läpi kanssasi. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään, tilauksen ehdit tehdä 30.6.2022 mennessä.

Aloita käyttö

Käsiteltyämme tilauksen toimitamme sinulle vahvistuksen sekä tunnukset, joilla pääset käyttämään pilvipohjaista ArcGIS Online -alustaa.

Hyödynnä - rajana vain mielikuvitus!

Rakenna tarinakarttoja ja karttasovelluksia, tee kyselyjä, kerää tietoa maastossa ynnä muuta sekä kasvata osaamista kattavien tukimateriaalien avulla.

Oletko valmis kuulemaan lisää ainutlaatuisesta tarjouksestamme?

Jätä yhteystietosi meille alla olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä, tai soita meille: 

 Mika Kiviranta, Senior Account Manager, p. 040 866 8873
Niklas Saramäki, Account Manager, puh. 0400 324 488