Miksi aloituspakettiin kannattaa tarttua?


Kunnat ovat Suomessa merkittävässä roolissa yhteiskunnan keskeisten paikkatietojen tuottamisessa, ylläpitämisessä, hallinnassa ja jakelussa. Paikkatietoa hyödynnetään monipuolisesti myös kuntien omassa toiminnassa ja sen kehittämisessä. Esrin ArcGIS-paikkatietoalusta yhdistää työntekijät, kuntalaiset ja muut sidosryhmät uniikilla tavalla ja tarjoaa kokoelman helposti käyttöönotettavia sovelluksia mm. tiedonkeruuseen, tiedon jakamiseen ja viestintään sekä kuntalaisten osallistamiseen. Jokaisen kunnan omat tarpeet määrittävät sen, mihin kaikkeen ArcGIS-paikkatietoalustaa hyödynnetään ja miten monipuolisesti sillä työskennellään. 

Mihin kunta voi ArcGIS-alustaa hyödyntää?


Aloituspaketti käsittää pilvipohjaisen ArcGIS Online -paikkatietoalustan ja siihen sisältyvät lukuisat selain- ja mobiilisovellukset sekä yhden käyttäjän ArcGIS Pro -työasemaohjelmiston - siis kaikki tarvittavat toiminnallisuudet paikkatiedon hallintaan ja monipuoliseen hyödyntämiseen. Alkuun pääsee nopeasti kätevien valmiiden sovellusten avulla, ja ArcGIS-työkalujen käyttöä on myöhemmin helppo laajentaa tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan. Tässä muutamia esimerkkejä helposti käyttöönotettavista sovelluskohteista.

Kenttätiedonkeruu

Kunnilla on velvoitteita, jotka edellyttävät tiedon keräämistä kentältä. ArcGIS-paikkatietoalusta tarjoaa nopeasti käyttöönotettavan ja monipuolisen ArcGIS Field Maps -kenttäsovelluksen, jonka avulla tiedot kulkevat kätevästi mukana kentällä ja erilaiset inventoinnit, kuntotarkastukset ynnä muut kenttätehtävät hoituvat sujuvasti niin verkkoyhteyden päässä kuin myös offline-tilassa. Esimerkkejä: liikennemerkkitietojen keruu, leikkipuistojen kuntotarkastukset.

Asukaskyselyt

Kuntalaisten osallistamista kunnan asioiden kehittämiseen edistetään tarjoamalla mahdollisuuksia vaikuttaa päätöksenteon valmisteluun. ArcGIS-alusta tarjoaa helppokäyttöisen ArcGIS Survey123 -sovelluksen asukaskyselyiden toteuttamiseen, jolloin kerättävään palautteeseen voidaan tarvittaessa liittää sijaintitieto. Kyselyillä voidaan kartoittaa esimerkiksi asukkaiden mielipiteitä tai huomioita joko yksittäisenä kyselynä tai jatkuvan palautekanavan muodossa. Esimerkkejä: kaavapalaute, uuden asukaspuiston sijainti, yleisten alueiden epäkohdat.

Tiedon jakaminen ja viestintä

Laki ja julkisuusperiaate ohjaavat kuntien toimintaa aktiivisena tiedon levittäjänä. Erilaista tietoa tuotetaan kunnassa paljon, mutta tiedon löydettävyys ja käytettävyys aiheuttavat ajoittain haasteita. ArcGIS-paikkatietoalustalla toteutetut karttanäkymät ja ArcGIS StoryMaps -tarinakartat tarjoavat monipuoliset keinot läpinäkyvään viestintään. Selkeän ja helposti ymmärrettävän viestinnän avulla kunta voi parantaa asukastyytyväisyyttä sekä kasvattaa vetovoimaansa. Esimerkkejä: kunnan tarjoamat palvelut, hankkeiden eteneminen, vastuullisuustoiminta, kunnan historia ja nähtävyydet.

Valmiit maksulliset kuntasovellukset ja asiantuntijapalvelut

Kuntien tarjoamat sähköiset palvelut ja asiointikanavat mahdollistavat kuntalaisille vaivattoman asioinnin aikataulu- ja paikkariippumattomasti. Esri Finlandilta saat valmiit, asiakaskohtaisesti räätälöitävät ArcGIS-alustalle rakennetut ratkaisusovellukset vastaamaan juuri sinun kuntasi tarpeita. Esimerkiksi useilla kunnilla käytössä oleva ArcGIS-alustalle toteutettu karttapalvelu on käyttäjäystävällinen ja helppo ylläpitää Esrin isännöimässä pilvipalvelussa. Muita valmiita ratkaisusovelluksia kuntalaisille tarjottaviksi ovat esimerkiksi vuokraus- ja varausjärjestelmä sekä palautekäsittelyn seurannan mahdollistava palautekanavasovellus. Esri Finlandilta saat myös kaikki tarvitsemasi asiantuntijapalvelut ArcGIS-alustan käyttöön.

Lue lisää valmiista kuntasovelluksista

Nyt kun kiinnostuit, toimi näin:

Kartta kannettavan tietokoneen ruudulla ja tabletin näytöllä. Sisältää värikkäitä pisteitä.

Täytä alla oleva lomake

Otamme sinuun yhteyttä ja käymme kokonaisuutta läpi kanssasi. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään, tilauksen ehdit tehdä 31.3.2022 mennessä.

Aloita käyttö

Käsiteltyämme tilauksen toimitamme sinulle vahvistuksen sekä tunnukset, joilla pääset käyttämään pilvipohjaista ArcGIS Online -alustaa.

Hyödynnä - rajana vain mielikuvitus!

Käsittele paikkatietoa monipuolisilla työkaluilla, hallinnoi käyttöoikeuksia sekä kasvata osaamista kattavien tukimateriaalien avulla.

Oletko valmis kuulemaan lisää ainutlaatuisesta tarjouksestamme?

Jätä yhteystietosi meille alla olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä. 

 Mika Kiviranta
Senior Account Manager
p. 040 866 8873