Skip to main content

Uutta ArcGIS Online -palvelussa

User types - käyttäjätyypit

ArcGIS Onlinen joulukuun päivitys toi lisää joustavuutta lisensointiin


18. joulukuuta 2018

Joulukuun päivitys toi ArcGIS Online -pilvipalveluun uuden, asiakkaiden toivoman entistä joustavamman mallin lisensoida toiminnallisuuksia ja sovelluksia. Entisten kahden käyttäjätason (Level 1 ja Level 2) sijaan on nyt valittavana 5 eri käyttäjätyyppiä (user types):

  • Viewer  -  entinen Level 1
  • Editor  -  UUSI
  • Field worker  -  UUSI
  • Creator  -  entinen Level 2
  • GIS Professional  -  UUSI

Uudet käyttäjätyypit antavat organisaatioille enemmän mahdollisuuksia räätälöidä kullekin käyttäjälle sopivat toiminnallisuudet ja sovellukset tämän työtehtävien perusteella. Esimerkiksi Creator-käyttäjätyypillä on pääsy kaikkiin ArcGIS Onlinen toiminnallisuuksiin ja sovelluksiin, kun Viewer-käyttäjätyypillä on oikeudet vain katseluun ja perussovelluksiin (Essential Apps).

Myös sovellusten ryhmittelyyn on tullut muutoksia. ArcGIS Onlinen sovellukset luokitellaan käyttäjätyyppeihin sisältyviin sovelluksiin (included apps) tai lisäsovelluksiin (add-on apps), joita voidaan hankkia erikseen ja siirtää käyttäjältä toiselle. Uutta ovat pakettina ostettavat App Bundles (Essential, Field ja Office), jotka muodostuvat usein yhdessä käytetyistä sovelluksista.

Muutos koskee ainoastaan ArcGIS Online -palvelua.