Skip to Content

Esri Young Scholar Award 2016 -matkakertomus

Esri Young Scholar Award 2016 -matkakertomus: Esri UC 2016, San Diego


12. elokuuta 2016

Teksti ja kuvat: Aapeli Leminen

Yhteiskuntamaantieteen pro gradu -tutkielmani valmistui juuri sopivasti ennen Esri Young Scholar Award 2016 -kilpailuun osallistuminen takarajaa. Koska toteutin kakkostyypin diabetespotilaiden liikkumiskustannuksia ja omaseurannan kustannussäästövaikutuksia käsittelevän tutkimukseni GIS-menetelmillä ja Esrin ohjelmistolla, kilpailu oli kuin tehty minua varten. Osallistuminen selvästi kannatti, sillä iloiseksi yllätyksekseni voitin kilpailun ja pääsin matkalle San Diegoon Esrin kansainväliseen käyttäjäkonferenssiin. Odotukseni ennen matkaa olivat korkeat, sillä olin kuullut tapahtuman olevan kokemuksellisesti upea sekä hyödyllinen erityisesti verkostoitumisen ja uusimpien GIS-ideoiden osalta.

Lähtöpäivä sattui juhannusaatolle 24.6.2016. Tämän kunniaksi heräsin Joensuussa perjantaiaamuna viideltä ja lähdin junalla kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. New Yorkin JFK:n kautta kulkenut lentoreitti oli pitkä ja uuvuttava, mutta ehdin tutustua matkan aikana Esri Finlandin henkilökuntaan. Perillä San Diegossa öinen tunnelma vaikutti erittäin lupaavalta, joten odotin innolla, mitä seuraava päivä tuo tullessaan.

Auringonlasku San Diegossa

Auringonlasku San Diegossa

Viikonloppu sujui mukavasti kaupunkiin ja ihmisiin tutustuessa. Ehdin myös pyörähtää Esri Education GIS -konferenssissa, joka järjestettiin samalla alueella 25. - 28. kesäkuuta. Lauantaina tapasin ensimmäisenä entisen opiskelukaverini Mikan, jonka kanssa vierailimme museoksi muutetulla USS Midway -lentotukialuksella. Mika voitti Esri Young Scholar -palkinnon vuonna 2014, joten hän oli nyt käyttäjäkonferenssissa toista kertaa ja osasi antaa minulle hyviä vinkkejä. Lauantaina tapasin myös muut eri puolilta maailmaa tulleet 24 Young Scholar 2016 -voittajaa. Mielenkiintoisinta tapaamisessa oli ajatusten vaihtaminen, sillä jokaisen koulutustausta oli yllättävänkin erilainen ja jokainen oli tutkinut erilaisia asioita. Tässä mielessä tämän vuoden Esri Young Scholar -ohjelma kuvasti hyvin GIS-osaamista maailmalla.

San Diego

San Diego

Gaslamp-alue

Gaslamp-alue

Sunnuntai oli niin sanotusti shoppailupäivä, koska Esri Finland järjesti iltapäivälle yhteisen ostosmatkan Meksikon rajalle Las Americas -ostoskeskukseen. Paikalle pääsi kätevästi alle puolessa tunnissa ratikalla, ja outlet-alueen 125 liikkeessä merkkivaatteiden hintataso oli erittäin edullinen. Ehdin ostaa paljon tuliaisia, mutta todellisuudessa alueella olisi saanut kulumaan aikaa useammankin päivän verran.

Las Americas

Las Americas

Meksikon rajalla

Meksikon rajalla

Muina päivinä Esri Finlandin omaan ohjelmaan kuuluivat muun muassa retket Coronadon niemelle sekä rantaelämän keskukseen Mission Beachille. Valitettavasti en ehtinyt osallistua kaikkeen, sillä ajankäytöllisesti matka oli haastava. Halusin verkostoitua mahdollisimman hyvin Esrin henkilökunnan kanssa, mutta toisaalta halusin verkostoitua myös Young Scholar -ryhmän sekä muiden ulkomaalaisten kanssa. Tätä voinee kuitenkin kutsua hyvin positiiviseksi ongelmaksi, sillä nautin matkan jokaisesta hetkestä.

Näkymä konferenssikeskuksen edestä

Näkymä konferenssikeskuksen edestä

Varsinainen käyttäjäkonferenssi alkoi maanantaiaamuna 27.6., kun kaikki noin 16 000 osallistujaa kerääntyivät kuuntelemaan kaikille yhteistä Plenary-ohjelmaa. Mahtipontisen musiikin ja videoiden pohjustamina useat eri puhujat Esrin perustajan Jack Dangermondin johdolla kertoivat tulevaisuuden näkymistä, Esrin tuotteisiin liittyvistä menestystarinoista sekä konferenssin ohjelmasta.

Jack Dangermond esittelemässä tulevaisuuden visioita

Jack Dangermond esittelemässä tulevaisuuden visioita

Maanantaina konferenssikeskuksessa avattiin myös karttagalleria, jossa oli esillä satoja karttoja ja postereita. Myös me Esri Young Scholar -voittajat pääsimme esittelemään kilpailupostereitamme muille. Suorastaan yllätyin kiinnostuneiden ihmisten määrästä, sillä kahden tunnin aikana tuntui siltä, kuin ei ehtisi edes henkeä vetää. Esittelin työtäni sekä Esrin asiantuntijoille että muille konferenssiin osallistuneille terveysalan ihmisille ja diabeteksesta kiinnostuneille.

Posterini karttagalleriassa sekä keskiviikkona vastaanottamani palkinto (palkintokuva: Saija Kosonen)

Posterini karttagalleriassa sekä keskiviikkona vastaanottamani palkinto (palkintokuva: Saija Kosonen)

Tiistaina pitikin jo kiirettä, sillä olin täydentänyt päiväohjelmani terveysaiheisilla luennoilla, puheilla ja esityksillä. Olin jo ennalta päättänyt valita ohjelmatarjonnasta itselleni hyödyllisimpiä aiheita, sillä erilaista ohjelmaa oli tarjolla niin paljon, että ilman tarkkaa suunnittelua olisin ollut aivan pulassa. Suunnittelu kannatti, sillä ehdin siirtyä vaivattomasti paikasta toiseen ja pystyin keskittymään olennaiseen. Illalla osallistuin Esri Finlandin järjestämälle illalliselle, jossa ruoka ja seura olivat erinomaista.

Tunnelmaa konferenssikeskuksessa

Tunnelmaa konferenssikeskuksessa

Keskiviikkona kuuntelin niin ikään terveysaiheisia esityksiä, mutta aikaa jäi myös messualueella liikkumiseen. Ehdin keskustella Esrin health services -asiantuntijoiden kanssa ja pääsin kertomaan heille hieman omasta tutkimuksestani. Kävin myös Spatial Analyst -pisteellä kyselemässä vinkkejä ongelmiin, joihin kaverini oli törmännyt käyttäessään kyseisiä työkaluja. Kokeilin messualueella myös virtuaalilaseja hyödyntävää simulaattoria, joka jäljitteli lintuna lentämistä suurkaupungissa. Käsiäni heilutellessa ja pilvenpiirtäjän seinään törmättyäni ymmärsin, että linnun elämä voi olla rankkaa.

Tunnelmaa näyttelyalueella

Tunnelmaa näyttelyalueella

Itseni kannalta keskiviikkona tärkein tapahtuma oli palkintoseremonia, jossa Esri Young Scholar -voittajilla oli kunnia vastaanottaa palkinto. Pääsimme myös ryhmäkuvaan Esrin perustajan Jack Dangermondin kanssa. Myöhemmin kävin vielä ottamassa yksittäisen valokuvan hänen kanssaan.

Esri Young Scholar 2016 -ryhmä (kuva: Esri Inc.)

Esri Young Scholar 2016 -ryhmä (kuva: Esri Inc.)

Torstai oli sekä minulle että Esri Finlandin porukalle viimeinen konferenssipäivä, sillä paluulentomme Suomeen oli heti perjantaiaamuna. Torstaina ehdin vielä kuunnella viimeiset luennot ja tehdä ostoksia Esrin matkamuistokaupasta. Illalla Esri järjesti kaikille konferenssiin osallistuneille juhlat San Diegon Balboa-puistossa. Suuri puisto oli täynnä tapahtumaa, sillä monet eri museot olivat avoinna kaikille ja tilaisuudessa oli musiikin ja monikulttuuristen esitysten lisäksi tarjolla erilaista ruokaa ja juomista. Vietin illan muiden Young Scholareiden kanssa, joten ehdin hyvästellä kaikki ennen kotiin paluuta.

Tunnelmaa Balboa-puistossa

Tunnelmaa Balboa-puistossa

Balboa Park

Balboa Park

Perjantain paluumatka oli tulomatkaakin raskaampi, sillä New Yorkin myrskyn vuoksi jatkolento oli yli 6 tuntia myöhässä. Mikään ei kuitenkaan pilannut onnistunutta matkaa, jolta tarttui mukaan upeiden kokemusten lisäksi uusia ideoita, kontakteja ja kavereita. Opin myös paljon uutta ja sain inspiraatiota GIS-uraa varten. Noin viikon kokemusten perusteella San Diego on erittäin mukava kaupunki ja sopii konferenssipaikaksi rennon ilmapiirinsä ansiosta, joka suorastaan kannusti keskusteluun ja ajatusten vaihtamiseen. Tunsin olevani oikealla alalla ja oikeassa paikassa. Tämän vuoksi voin suositella Esrin kansainvälistä käyttäjäkonferenssia kaikille GIS-asioista kiinnostuneille. Opiskelijoiden kannattaa ehdottomasti osallistua Esri Young Scholar Award -kilpailuun, sillä se on loistava mahdollisuus päästä mukaan tähän hienoon tapahtumaan.