Esri Young Scholar Award 2014 -matkakertomus: Esri UC 2014, San Diego
26. elokuuta 2014
Esri Young Scholar Award 2014 -ohjelmassa palkitun suomalaisen opiskelijan Mika Korvenrannan matkakertomus Esrin kansainvälisestä käyttäjäkonferenssista.
Teksti ja kuvat: Mika Korvenranta
Matka kohti Esrin käyttäjäkonferenssia alkoi perjantaiaamuna 11.7.2014 Helsingistä lennolla Lontoon Heathrow’n kautta San Diegoon. Matka USA:n länsirannikolle oli pitkä ja uuvuttava, mutta palkitsi heti San Diegoon saapuessa. Jo ensi silmäyksellä huomasin, että sanonta ”USA:ssa kaikki on isompaa” ei ole tuulesta temmattu. Kuitenkin katsellessani pilvenpiirtäjiä ympärilläni huomasin, että tunnelma San Diegossa oli mukavan rento.
Näkymä konferenssikeskukseen
Lauantaina ja sunnuntaina ennen varsinaista käyttäjäkonferenssia Esri Young Scholars -ohjelmaan kuului osallistuminen Esri Education GIS -konferenssiin, joka järjestettiin 12. - 15. heinäkuuta. Konferenssissa oli tarjolla erilaisia luentoja ja työpajoja. Tästä koulutusalan konferenssista sai jo hyvin esimakua, mitä maanantain varsinainen konferenssi tuleman pitää. Lauantaina oli ohjelmassa myös Young Scholars -ryhmän tapaaminen. Tämän vuoden Esri Young Scholars -ryhmään kuului yhteensä 27 palkittua eri puolilta maailmaa. Olikin erittäin kiinnostavaa vaihtaa ajatuksia täysin eri kulttuureista tulevien GIS-osaajien kanssa.
Esri Finland järjesti myös ohjelmaa jokaiselle päivälle. Matkaan lähtiessä olikin ”pakettimatkaolo”, kun oli niin paljon mielenkiintoista aktiviteettia tarjolla. Sunnuntaina päivän päätteeksi ohjelmassa oli ekskursio vesitaksilla Coronadon niemelle Tyynenmeren rantaan. Coronado sijaitsee aivan San Diegon ytimen tuntumassa, jossa ei ole tietoakaan suurkaupungin vilskeestä.
Coronado
San Diegon siluetti
Maanantaina 14.7. alkoi varsinainen käyttäjäkonferenssi kaikille yhteisellä Plenary-ohjelmalla. Oli melkoinen kokemus olla noin 16.000 ihmisen kanssa samassa tilassa kuuntelemassa muun muassa Esrin perustajan Jack Dangermondin puhetta tulevaisuuden näkymistä. Päänäytöllä vilahti myös kartta suomalaisille tutusta paikasta eli Korkeasaaresta.
Esrin pääjohtaja Jack Dangermond avauspuheenvuorossa
Plenary Session
Plenary-osuuden jälkeen avattiin karttagalleria. Esri Young Scholars -ohjelman hakuvaatimuksena/kilpailutyönä oli posteri, jonka ohjelmaan valitut pääsivät esittelemään karttagalleriassa. Esittelin tekemääni posteria muun muassa paikkatieto-ammattilaisille Kiinasta, Koreasta, Hollannista, Kanadasta ja Uudesta Seelannista.
Posterityöni
Tiistaiaamusta lähtien konferenssin luennot olivat täydessä vauhdissa. Mielenkiintoista ohjelmaa oli erittäin paljon - jopa niin paljon, että oli vaikea valita, mihin luennolle osallistuu. Itseäni kiinnosti etsiä tietoa muun muassa Network Analystistä ja ModelBuilderista sekä siitä, minkälaista tarjontaa metsäpuolen GIS-sovellutuksiin Esrillä on. Erittäin hyödylliseksi erilaisten luentojen lisäksi koin myös messualueen. Messualueella oli Esrin henkilökuntaa eri osa-aluilta, ja heiltä olikin hyvä kysyä spesifejä kysymyksiä eri toimintoihin liittyen. Vastauksetkin ongelmakohtiin tulivat kuin liukuhihnalta.
Tiistai-iltana olin mukana Esri Finlandin järjestämässä Suomi-illassa sandiegolaisessa ravintolassa. Konferenssi tuntui olevan onnistunut kokemus myös muilla osallistujilla, sillä tunnelma illallisella oli korkealla.
Spirit of GIS
Konferenssikeskuksen tunnelmaa
Keskiviikkona luentojen lisäksi Esri Young Scholar -ohjelmaan valituilla oli kunnia vastaanottaa palkinto Esrin järjestämässä palkintogaalassa.
Esri Young Scholars 2014 -ryhmä (osa puuttuu)
Konferenssikeskus ja palkinto
Torstaina konferenssin ohjelma jatkui tiiviinä innostavine aiheineen. Illalla oli vuorossa Balboa Park Party eli Esrin järjestämät juhlat kaikille konferenssiosallistujille sandiegolaisessa puistossa. Tilaisuudessa oli musiikkia, ruokaa, juomista sekä museovierailuita. Esri järjesti puistoon bussikuljetuksen kaikille, mutta Young Scholars -ryhmässä totesimme kävelyn paremmaksi vaihtoehdoksi. Jälkeenpäin ajateltuna kävely osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi, sillä olimme ensimmäisten joukossa puistossa museoihin vierailemassa.
Balboa Park Party
Balboa Park Party
Gaslamp Quarter
Perjantaina 18.7. oli konferenssin päätöspäivä. Samana iltana minulla oli myös lennot takaisin Suomeen. Konferenssiohjelma loppui perjantaina jo melko aikaisin, joten minulla oli vielä aikaa tutustua hieman lisää San Diegoon. Suuntasinkin Meksikon rajalle Las Americas -ostoskeskukseen. En ollut ennen käynyt USA:ssa, mutta olin kuullut jo etukäteen, että sen hintataso on edullinen vaatteiden ja kenkien osalta; hintataso kuitenkin hieman yllätti positiivisesti. Mukaan tarttui myös viimeiset tuliaiset ennen lentoa Suomeen.
Las Americas -ostoskeskus
Meksikon rajalla
Kaiken kaikkiaan reissusta Esrin käyttäjäkonferenssiin San Diegossa jäi erittäin hyvä fiilis. Tutustuin moniin uusiin ihmisiin eri puolilta maailmaa, ja koen olevani matkan jälkeen monia kokemuksia rikkaampi. Ammatillisessa mielessä opin paljon uutta; kannatti siis kirjoittaa pitkä lista kysymyksiä eri aihepiireistä, sillä suurimpaan osaan sain vastaukset konferenssista. Voin suositella Esrin kansainvälistä käyttäjäkonferenssia kaikille ja eritoten opiskelijoita hakemaan Esri Young Scholars -ohjelmaan.
Teksti ja kuvat: Mika Korvenranta, Esri Young Scholars Award 2014 -palkinnon saaja