THL julkaisi COVID-19-karttasovelluksen

Sovelluksen on toteuttanut Esri Finland

Lue alkuperäinen tiedote 27. maaliskuuta 2020

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on avannut karttasovelluksen, johon on koottu tiedot laboratoriovarmistetuista COVID-19-tapauksista Suomessa. Sovellus löytyy osoitteesta www.thl.fi/koronakartta. Karttasovellus on tuotettu yhteistyössä Esri Finland Oy:n kanssa.

Sovelluksessa esitetään varmistetut tapaukset Suomessa sekä niiden ilmaantuvuus, eli tapausten määrä 100 000:ta asukasta kohden, sairaanhoitopiireittäin. Suomen tapausmääriä voi tarkastella näytteenottopäivän mukaan sekä tautitapausten kokonaiskertymänä. Lisäksi palvelusta löytyy tietoa tautitapauksista ikäryhmittäin sekä tapausten sukupuolijakauma.

Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Näytteenottopäivästä kuluu noin 2–4 päivää ennen kuin näyte on analysoitu, kirjattu ja tieto on päivittynyt tartuntatautirekisteriin.  Karttasovelluksen tiedot päivitetään joka aamu klo 9.30.

Nyt julkaistua sovellusta kehitetään jatkuvasti, ja siihen on tulossa lisää ominaisuuksia ja tietosisältöä jo lähiaikoina. Karttasovelluksen pohjana oleva data on haettavissa avoimen rajapinnan linkin kautta. 

THL:n julkaisema karttasovellus on tuotettu yhteistyössä Esri Finland Oy:n kanssa osana Esrin katastrofivalmiusohjelmaa (Disaster Response Program).

Lisätiedot

Karttasovellus: Varmistetut koronatapaukset Suomessa COVID-19 

Avoimen datan kuvaus ja rajapinnan osoite

Palautetta ja mahdolliset kysymykset sovelluksesta voit lähettää osoitteeseen info(at)tartuntatautirekisteri.fi