Skip to main content

Savon Voimalle Esrin SAG 2022 -palkinto

Kaukolämpöverkon verkkotietojärjestelmän uudistamishankkeelle paikkatietoalan huomionosoitus

Esri, maailman johtava paikkatietoanalytiikan ja -ratkaisujen toimittaja, luovutti Savon Voimalle vuoden 2022 Special Achievement in GIS (SAG) -palkinnon edistyksellisestä ArcGIS Utility Network -paikkatietoratkaisun hyödyntämisestä kaukolämpöverkonhallinnassa. SAG-palkinto antaa tunnustusta organisaatioille ja hankkeille, jotka esimerkillisellä tavalla hyödyntävät paikkatietoteknologiaa yhteiskunnan hyväksi. Palkinto myönnetään vuosittain noin 180 organisaatiolle maailmanlaajuisesti yli 300 000 ehdokkaan joukosta. Palkinnot jaetaan jokavuotisen Esrin kansainvälisen käyttäjäkonferenssin yhteydessä San Diegossa.


23. syyskuuta 2022

Kaukolämpöverkkojen toimintavarmuus ja luotettavuus ovat Savon Voimalle tärkeitä. Älykäs kaukolämpöverkon hallinta edellyttää työkaluja, jotka tarjoavat ajantasaista tietoa omaisuuden sijainnista, kunnosta ja ominaisuuksista. Käyttöönottamalla Esrin ArcGIS Utility Network -ratkaisun Savon Voima mallintaa kaukolämpöverkon ja sen jokaisen komponentin selainpohjaiseen paikkatietoalustaan. Sijaintiin sidottu verkko-omaisuus viedään karttapohjaisesti hallittavaksi siten, että sen mittasuhteet vastaavat todenmukaista tilannetta kentällä. Käyttöönoton tavoitteena on tarjota kaukolämpöverkon hallintaan osallistuville henkilöille ajantasainen pääsy kaikkiin tarvittaviin tietoihin keskitetysti ja tietoturvallisesti ajasta sekä paikasta riippumatta.  

Hankkeen myötä kaukolämpöverkon ylläpitoon liittyvät toimintatavat optimoidaan ja automatisoidaan resurssiviisaiksi. Lisäksi verkonhallinta ja kaikki siihen liittyvät strategiset sekä operatiiviset päätökset pohjautuvat jatkossa paikkatietoympäristössä eri tietolähteistä yhdistettyyn luotettavaan, reaaliaikaiseen tietoon. ArcGIS Utility Networkin käyttöönoton ansiosta Savon Voimalla on käytössä nykyaikainen ja tehokas tapa hallita kaukolämpöverkkoja ja ylläpitää, tallentaa sekä jakaa tietoa yrityksen sisällä sekä sen sidosryhmille.

”Mahtavaa, että Savon Voimalle on myönnetty tämä kansainvälisesti arvostettu SAG-palkinto. Se on tunnustus edelläkävijyydestä ja työstä, jota on lähdetty tekemään rohkeasti kaukolämpöverkon verkkotietojärjestelmän nykyaikaistamiseksi. Tämä on hieno esimerkki siitä, miten Esrin teknologia tarjoaa edistyksellisiä ratkaisuja verkkotoimialoille omaisuudenhallintaan ja ylläpitoon”, toteaa Esri Finland Oy:n liiketoimintajohtaja Ilkka Suojanen