Porin kaupungille Esrin Special Achievement in GIS -palkinto

Porin kaupungille Esrin Special Achievement in GIS -palkinto


10. toukokuuta 2017

Esri on myöntänyt vuoden 2017 Special Achievement in GIS (SAG) -palkinnon Porin kaupungille. Palkinto myönnetään vuosittain erityisen ansiokkaasti paikkatietoteknologiaa hyödyntäville organisaatioille ympäri maailman. Porin kaupunki on ensimmäinen kuntaorganisaatio Suomessa, jolle kyseinen palkinto on myönnetty. Aikaisempina vuosina Esrin SAG-palkinnon ovat saaneet muun muassa Suomen metsäkeskus, Fingrid ja Liikennevirasto.

Porin kaupunki on väkiluvultaan Suomen 11. suurin kaupunki (n. 85 000 asukasta v. 2016) sekä Satakunnan maakuntakeskus. Satakunnan alueella asuu yhteensä n. 220 000 asukasta.

Porin kaupunki on ennakkoluulottomasti ja innovatiivisesti lähtenyt paikkatiedon avulla kehittämään uusia ratkaisuja ja sovelluksia tehostaakseen toimintaansa sekä palvellakseen asukkaitaan entistä paremmin. Pori on ottanut Esrin paikkatietoteknologian uusimmat mahdollisuudet hyötykäyttöön ja näyttää muille kaupungeille ja kunnille tietä edistyksellisten teknologisten ratkaisujen ketterässä hyödyntämisessä kunnan tavoitteiden saavuttamiseksi.

Porin kaupunki hyödyntää Esrin ArcGIS-paikkatietoalustaa muun muassa koulupiirien ja Satakunnan SOTE -alueiden suunnittelussa sekä Porin kaupungin omistamien kiinteistöjen energiankulutuksen seurannassa ja kunnossapidon suunnittelussa. Pori julkaisi viime vuonna uuden palvelukartan, joka esittelee yli 300 kaupungin palvelukohdetta päiväkodeista terveys- ja sosiaalipalveluiden toimipisteisiin ja matonpesupaikoista kuntoratoihin. Lisäksi ArcGIS-alusta toimii myös yhtenä kaupungin viestintäkanavista, jota on Porissa lähdetty hyödyntämään esimerkillisesti. Pori tarjoaa julkisen paikkatietoportaalinsa kautta asukkaiden ja vierailijoiden käyttöön monia erilaisia palveluja, kuten Bussit kartalla -sovelluksen sekä Ulkoile Porissa -tarinakartat, joista löytyy tietoa esimerkiksi kaupungin leikki- ja koirapuistoista sekä pyöräily- ja ulkoilureiteistä. 

SAG-palkinto luovutetaan Porin kaupungin edustajille Esrin kansainvälisessä käyttäjäkonferenssissa San Diegossa heinäkuussa. Esri Finland onnittelee Porin kaupunkia hienosta saavutuksesta!