Skip to Content

Olipa huikea KuntaSIG 2023 -tapahtuma

Kuvassa KuntaSIG osallistujia

28.9.2023

Olipa jälleen huikea KuntaSIG 2023 -tapahtuma alkuviikolla Vantaalla! Lämmin kiitos kaikille mukana olleille.

Päivien aikana pääsimme kuuntelemaan inspiroivia esityksiä toteutuksista, joita eri kunnissa on ArcGIS-alustalla toteutettu. Ihailtavaa oli nähdä, miten tietoa jaettiin kuntien kesken ja toisia neuvottiin toteuttamaan sovelluksia, joita itse on rohkeasti otettu käyttöön.

Isäntäkaupunkina toimineen Vantaan puheenvuorot osoittivat, miten MAankäytön Toimintamalli ja TIetojärjestelmä (MATTI) avulla toteutetaan kaupungin strategiaa ja miten järjestelmän pohjalla olevasta ArcGIS-alustaa hyödynnetään taitavasti myös muissa käyttökohteissa.

Pitkän aikavälin maankäytön suunnitelman tekeminen sisältää perinteisesti monia vaiheita ja eri järjestelmiä. Porin kaupungin esitys ArcGIS-alustalla toteutetusta yleiskaavoituksesta herätti kiinnostusta osoittamalla, että yleiskaavan toteuttamiseen on sujuvuutta tarjolla.

Jo viime vuonna tapahtumassa esillä ollut Keravan kaupungin Karttapalvelu on kehittynyt entisestään ja siihen on taitavasti hyödynnetty useita eri ArcGIS-sovelluksia, kuten ArcGIS StoryMaps, ArcGIS Dashboards ja ArcGIS Survey123.

Kangasalan ja Nokian kaupungin toimesta osallistujille tarjoiltiin ajankohtainen esitys siitä, miten 3D-kaupunkimallin voi luoda jo käytössä olevilla ArcGIS-ratkaisuilla.

Tienimistön ja osoitenumeroinnin päivittäminen on kaikkia Suomen kuntia koskeva aihe. Vaasan kaupungin esityksestä sai ideoita siihen, miten tehtävä käytännössä tehdään.

Paneelissa ja sen ulkopuolella keskustelu kävi vilkkaana kuntien tarpeesta rakennetun Tiera City -ratkaisun ympärillä. Toimintatavat ja tiedonhallinan uudistavan ratkaisu on otettu onnistuneesti käyttöön jo useammassa kunnassa ja uusia on lähdössä liikkeelle.

Päivien aikana kuultiin myös tilannekatsaus Ryhti-hankkeesta sekä Esrin asiantuntijoiden tiiviitä katsauksia AcrGIS-alustan moniin mahdollisuuksiin.

Taukojen ja tilaisuuden ns. vapaamman osuuden puheensorina ja timanttiset tapaamiset tekivät selväksi sen, että näitä kouluttavia ja vuorovaikkuteisia KuntaSIG-seminaareja jatketaan myös tulevaisuudessa. Seuraavan tilaisuuden aika ja paikka ilmoitetaan pian!

Kiitos vielä kerran osallistujille!

Terveisin,

Tapahtuman järjestelytiimi

P.S. Voit miettiä jo omaa esitystäsi seuraavaan tilaisuuteen – mitä sinä haluat jakaa muille?