Mikkelin kaupungille vuoden 2015 GIS-palkinto

Vuoden 2015 GIS-palkinto Mikkelin kaupungille


9. helmikuuta 2015

Esri Finland on myöntänyt vuoden 2015 GIS-palkinnon Mikkelin kaupungille. Palkinto myönnetään vuosittain Suomen Esri-käyttäjäpäivien yhteydessä organisaatiolle tai henkilölle, joka on toiminnassaan innovatiivisesti ja merkittävällä tavalla hyödyntänyt ja soveltanut paikkatietoa tai teoillaan muutoin tukenut paikkatiedon tunnettuutta ja hyödyntämistä Suomessa.

Mikkelin kaupunki on lähtenyt rohkeasti uudistamaan kaupunkia Digitaalinen Mikkeli -ohjelmallaan ja siirtynyt ennakkoluulottomasti 90-luvun ratkaisuista pilvipalveluiden tuotantokäyttäjäksi. Vuoden 2014 alussa hankkimansa Esrin kuntalisenssin myötä Mikkelin kaupunki on lähtenyt omatoimisesti rakentamaan Esrin ArcGIS-alustan päälle palveluja ja ottanut tämän vuoden alussa käyttöön Esri Finlandin kanssa yhteistyössä toteutetun uuden nykyaikaisen verkkokarttapalvelun.

Mikkelin kaupunki pyrkii kehittämään paikkatietojen tehokkaampaa hyödyntämistä jatkamalla vanhojen järjestelmien uudistamista vuonna 2015, ja tuotannossa on monia uusia paikkatietoon perustuvia palveluja asukkaille ja muille sidosryhmille.

”Mikkeli on osoittanut ratkaisuillaan ja aktiivisella osallistumisellaan GEOSECMAn Suomeen sovittamiseen olevansa edelläkävijä ArcGIS-alustan täysimääräisessä hyödyntämisessä”, totesi palkinnon luovuttanut Esri Finlandin toimitusjohtaja Janne Honkonen

”Palkinnon myöntäminen Mikkelin kaupungille on hieno kunnianosoitus siitä hyvästä yhteisestä kehitystyöstä, jota olemme Esri Finland Oy:n kanssa harjoittaneet. Esrin tapa toimia miellyttää meitä. Yhteisessä tekemisessä on läsnä iloinen ja rento, mutta samalla dynaaminen ote”, sanoi GIS-palkinnon vastaanottanut Mikkelin kaupungin kaupungingeodeetti Hannu Peltomaa (kuvassa alla).

Tammikuun loppupuolella järjestetyt Esri-käyttäjäpäivät kokosivat tänäkin vuonna Crowne Plazaan noin kaksisataa paikkatiedon ammattilaista tai paikkatiedon hyödyntämisestä kiinnostunutta. Tilaisuudessa kuultiin Badewanne-sukellusryhmän edustajan Jouni Polkon ja Esrin kaupallisen sektorin johtajan Mike Johnsonin keynote-puheenvuorojen lisäksi monia Esrin käyttäjien puheenvuoroja sekä teknologiaesityksiä ja jaettiin kokemuksia sekä käytännön vinkkejä.