Maailmanlaajuinen maankäyttöaineisto avoimeen käyttöön

Esri julkaisi kesällä 2021 tarkan maailmanlaajuisen maankäyttöaineiston avoimeen käyttöön


19. elokuuta 2021

Esri julkaisi 19.6.2021 tarkan maailmanlaajuisen maankäyttöaineiston avoimeen käyttöön. Aineiston resoluution on 10 metriä ja se perustuu Sentinel-2 aineistoon vuodelta 2020. Maankäytön luokittelu on toteutettu hyödyntäen neuroverkkoalgoritmia (Deep Learning) sekä laajaa National Geographic Societyn keräämää havaintoaineistoa. 

Esri tuotti aineiston yhdessä Impact Observatoryn ja Microsoftin kanssa. Valmis aineisto "Esri 2020 Land Cover" on julkaistu avoimeen käyttöön Esrin Living Atlas -palveluun.  Käytetyn menetelmän ansiosta maailmanlaajuinen aineiston luokittelu valmistui alle viikossa, joka antaa jatkossa mahdollisuuden tuottaa uutta vertailuaineistoa maankäytön kehityksestä hyvinkin nopeasti. Yhteistyön lopputuloksena on ajantasainen, tarkka ja erottelukykyinen näkymä maankäytön tilaan vuonna 2020. Esri suunnittelee julkaisevansa käytetyn menetelmän myös muiden hyödynnettäväksi.

Lisätietoja: 

Aineistoon ja siihen, miten se on tuotettu voi tutustua tarkemmin osoitteessa: https://livingatlas.arcgis.com/landcover/
Samalta sivulta löytyy myös linkki, josta aineistoa pääsee käyttämään.