GIS for Schools -stipendi kahdelle lukio-opiskelijalle

29. toukokuuta 2024

Esri Finland tukee paikkatieto-osaamisen kehittämistä suomalaisissa kouluissa osana yrityksemme jatkuvaa vastuullisuustyötä.  Suomessa paikkatieto-osaamisen ja digitaalisten kyvykkyyksien kehittämistä on tehty GIS for Schools –ohjelman puitteissa keväästä 2018 alkaen, ja ohjelmassa on mukana kymmeniä kouluja eri puolilta Suomea. Ohjelma tarjoaa peruskouluille, lukioille sekä ammatillisille toisen asteen oppilaitoksille ilmaiseksi opetuskäyttöön selainpohjaisen ArcGIS Online -paikkatietoalustan, laajan kokoelman suomalaisia ja kansainvälisiä aineistoja sekä kattavat koulutusmateriaalit ja tukiverkoston.

Esri Finland myöntää vuosittain sadan euron GIS for Schools -stipendin lukio-opiskelijalle, joka on osoittanut erityistä kiinnostusta geomedian ja paikkatiedon opiskelua kohtaan, tutustunut Esrin paikkatietoteknologiaan sekä menestynyt hyvin maantieteen yo-kokeessa. Stipendin on tarkoitus kannustaa sen saajaa paikkatiedon opintojen jatkamiseen.

Keväällä 2024 stipendin saivat loistavasti maantieteen ylioppilaskirjoituksissa menestyneet ylioppilaat Elna Vaittinen Vihdin lukiosta ja Emila Salmi Kastellin lukiosta. Lämpimät onnittelut!