Esrin Top Startup Partner -palkinto ICEYElle

Suomalainen avaruustekniikkayritys ICEYE sai 6.3.2023 Esrin Top Startup Partner -palkinnon Esri Partner Conference -tapahtumassa Kalifornian Palm Springsissä.


8. maaliskuuta 2023

Esrin ja ICEYEn yhteistyö on merkittävää, ja se luo monia mahdollisuuksia mm. luonnonkatastrofien seurantaan, analysointiin ja ennen kaikkea niistä selviytymiseen. 

ICEYEn satelliittien kuvantamisteknologia on maailman kehittyneintä. Sen SAR-teknologiaa hyödyntävillä pienikokoisilla tutkasatelliiteilla voidaan seurata muutoksia maapallon pinnalla lähes reaaliajassa vuorokaudenajasta ja sääoloista riippumatta. ICEYE toteuttaa maailmanlaajuista tulvaseurantaa ja suunnittelee laajentavansa tarjontaansa myös muihin luonnonkatastrofivaaroihin.    
 
Esrin ja ICEYEn kumppanuuden ansiosta ICEYEn Natural Catastrophe Insights -luonnonkatastrofitiedot ovat Esrin asiakkaiden saatavilla ArcGIS-ohjelmistoissa. Laadukkaiden ja tarkkojen tietojen avulla tilannetietoisuus paranee ja päätöksenteko helpottuu. Ajantasaisen tiedon avulla pelastustoimien ja muiden kriittisten tehtävien hoitaminen nopeutuu, resursseja voidaan allokoida tehokkaammin ja viestintää kohdentaa entistä tarkemmin. Tiedosta hyötyvät erityisesti pelastusviranomaiset ja muut viranomaiset sekä vakuutusyhtiöt. Yksityiskohtainen sijaintiin sidottu tilanneanalyysi ja reaaliaikainen visualisointi parantavat sekä vastekykyä että toimintamahdollisuuksia. Vakuutusyhtiöt näkevät tulvan vaikutukset yhdistämällä ICEYEn tulvahavaintotiedot ja -analyysit omaisuusvakuutustietoihin, ja voivat näin arvioida tulvien vaikutuksia entistä tarkemmin.

Maailman johtava paikkatietoratkaisujen toimittaja Esri jakaa Partner-palkintoja organisaatioille, jotka ovat edistäneet paikkatietoteknologian hyödyntämistä sekä osoittaneet innovatiivisia ja luovia tapoja ratkaista monimutkaisia ​​ongelmia Esrin ArcGIS-ohjelmiston avulla. Esrillä on yli 2800 kumppanin maailmanlaajuinen verkosto. ICEYE on yksi Esrin 27 kumppanista, jotka saivat tämän vuoden palkinnon Partner Conference -konferenssissa.  

Lisätietoja: 

https://www.iceye.com/press/press-releases/iceye-receives-top-startup-partner-award-at-esri-partner-conference-for-exceptional-achievement

https://www.iceye.com/press/press-releases/iceyes-natural-catastrophe-insights-available-in-esri-gis-technology-globally

 

Esri
Esri on maailman johtava paikkatietoratkaisujen ja ArcGIS-paikkatietoalustan toimittaja, joka auttaa asiakkaitaan hyödyntämään maantieteellisen lähestymistavan tarjoamat mahdollisuudet toiminnan ja tulosten parantamiseksi. Vuonna 1969 perustamallaan ja edelleen omistamallaan yhtiöllä Jack ja Laura Dangermond haluavat auttaa suurten maapalloa koskettavien haasteiden ratkaisemisessa ja paremman tulevaisuuden rakentamisessa. Esrin missiona on tukea järkevien tietoon perustuvien päätösten tekemistä tuottamalla organisoitua ja analysoitua maantieteellistä tietoa päätöksenteon tueksi. Yrityksen keskeisenä ideologiana on tukea ympäristönsuojelua ja kestävää kehitystä. Yli 30 % tuloista ohjataan tuotekehitykseen, jonka tavoitteena on luoda jatkuvasti uusia sekä kehittyviä ratkaisuja, joilla toimia paremman huomisen puolesta. Esri Finland Oy on osa Esrin maailmanlaajuista verkostoa ja toimii paikkatiedon hyödyntämisen asiantuntija sekä maailman johtavan ArcGIS-paikkatietoalustan edustajana Suomessa.

ICEYE  

Vuonna 2014 perustettu ICEYE on suomalaisyhtiö, joka kehittää ja valmistaa pienikokoisia, SAR (Synthetic Aperture Radar) -tutkateknologiaa hyödyntäviä satelliitteja sekä tarjoaa niiden keräämään dataan perustuvia palvelutuotteita maailmanlaajuisesti. SAR-satelliitit tuottavat luotettavaa ja tarkkaa dataa valo- ja sääolosuhteista riippumatta. ICEYE:n satelliittidataa voidaan kerätä jopa muutaman tunnin välein sekä laajoilta että tarkasti rajatuilta alueilta hyvinkin tarkalla resoluutiolla – ja mistä tahansa maapallolla. Satelliittidataa hyödynnetään mm. globaalien ongelmien sekä erilaisissa tuotantoon, logistiikkaan, turvallisuuteen ja vahingontorjuntaan liittyvissä sovelluksissa. Luonnonkatastrofien aiheuttamien vahinkojen kartoituksessa, seurannassa ja lisävahinkojen torjunnassa luotettavan satelliittidatan nopea saatavuus on äärimmäisen tärkeää. Monikansallisen työyhteisön päätoimipaikka sijaitsee Espoossa.