Esri vahvistaa 3D-kyvykkyyksiään nFramen ratkaisuilla

Kaupan myötä Esri saa SURE-teknologian ylivertaiset kyvykkyydet kuvien ja pistepilvitietojen muuntamiseen pistepilviksi, 3D-meshmalleiksi ja ortokuviksi.

Esri vahvistaa 3D-kyvykkyyksiään nFramen ratkaisuilla


Julkaistu 29.9.2020

Maailman johtava paikkatietoratkaisujen toimittaja Esri ilmoitti 9. syyskuuta ostavansa nFrames-teknologiayrityksen, jonka erikoisalaa ovat kuvankäsittely ja pistepilvien prosessointi. SURE™-ohjelmiston ominaisuudet parantavat Esrin ArcGIS-alustan 3D-kyvykkyyksiä entisestään. Yhdistymisen myötä käyttäjät voivat jatkossa entistä tehokkaammin käyttää ja analysoida kuvamateriaalien ja pistepilviaineistojen tuottamaa 3D-tietoa automatisoiduin prosessein.

SURE-ohjelmistojen automatisoiduilla fotogrammetrian työnkuluilla voidaan laajoilta alueilta luoda 3D-malleja tarkasti, nopeasti ja helposti. Kaupan myötä Esri saa SURE-teknologian ylivertaiset kyvykkyydet kuvien ja pistepilvitietojen muuntamiseen pistepilviksi, 3D-meshmalleiksi ja ortokuviksi. SURE-teknologian avulla käyttäjät voivat tuottaa 3D-näkymiä mittakaavassa niin yksittäisiltä rakennustyömailta kuin kokonaisista kaupungeista – täysin automatisoituna, paremmalla tarkkuudella ja nopeammin kuin koskaan ennen.

"nFrames on johtava fotogrammetriateknologian ja -palvelujen toimittaja, ja olen iloinen voidessani toivottaa yrityksen tervetulleeksi Esri-perheeseen", sanoi Esrin perustaja ja johtaja Jack Dangermond. ”Esri jatkaa innovaatiopolkuaan, jonka tavoitteena on luoda käyttäjille kyvykkyys tarkkojen 3D-näkymien tuottamiseen. nFramesin hankinta parantaa kykyämme luoda erittäin laadukasta 3D-aineistoa kuvista, mikä on tärkeää erityisesti kunta-, suunnittelu- ja rakentamisen aloilla toimiville asiakkaillemme”, jatkaa Dangermond.

SURE-teknologiasta tulee osa avointa ArcGIS-alustaa. Tulevaisuudessa SURE-ominaisuudet tulevat saataville ArcGIS Drone2Map- ja Site Scan for ArcGIS -palveluihin, jotta käyttäjät voivat tuottaa nopeammin ja laajemmalta alueelta 3D-meshmalleja, pistepilviä ja ortokuvia.

"Yhdessä Esrin kanssa voimme yhdistää paikkatiedot ja 3D-aineistojen tuotannon. Tämä täysin automatisoitu prosessi datan keräämisestä aina analytiikkaan asti tukee älykkäämpää päätöksentekoa"
, sanoo nFramesin toimitusjohtaja ja perustaja Konrad Wenzel.

nFramesin pääkonttori Stuttgartissa toimii nyt Esrin tutkimus- ja kehityskeskuksena. Keskus on keskittynyt huippuluokan tekniikkaan, jolla todellinen maailma ja sen ilmiöt saadaan osaksi laajennetun todellisuuden kolmiuloitteisia ratkaisuja.

Lisätietoja Esri- ja SURE-ohjelmistoista: go.esri.com/esri-and-nframes.

 

Esri Finland Oy

Esri Finland Oy on paikkatiedon hyödyntämisen asiantuntija sekä maailman johtavan ArcGIS -paikkatietoalustan edustaja Suomessa. Esrin ratkaisut ja palvelut auttavat asiakasta ymmärtämään toimintaansa vaikuttavat tekijät ja mahdollisuudet sekä tekemään näiden pohjalta entistä parempia tietoon perustuvia päätöksiä.

Yritykset ja julkishallinto laajalti ympäri maailmaa luottavat Esrin tuotteisiin ja tuottavat niillä arvokasta tietoa toimintansa tueksi.

Suomessa Esrillä työskentelee 55 ammattilaista, joita yhdistää halu auttaa asiakkaita menestymään ja rakentamaan kestävämpää tulevaisuutta paikkatiedon avulla. Sertifioiduilla asiantuntijoillamme on ainutlaatuinen ArcGIS-teknologian tuntemus ja kokemus paikkatiedon hyödyntämisestä monilla eri toimialoilla.