Esri & SAP

Esri & SAP: Rakennamme sijaintitietoa hyödyntäen älykkäitä organisaatioita Suomessa ja maailmalla


Yhdistämällä teknologisia ratkaisujaan yrityssovellusohjelmistojen markkinajohtaja SAP ja paikkatietoratkaisujen markkinajohtaja Esri auttavat asiakkaitaan käsittelemään yhä suurempia liiketoimintadatamassoja entistä tehokkaammin. SAP HANA® tarjoaa organisaatioille mahdollisuuden käsitellä ja hyödyntää sijaintitietoja sekä visualisoida että analysoida liiketoimintatietoa maantieteellisessä kontekstissa.

”SAP:n strategian pohjana on Intelligent Enterprise eli teemme kaikkemme, jotta asiakkaamme voivat rakentaa älykkäitä organisaatioita. Näissä älykkäissä organisaatioissa liiketoimintojen eri toiminnot luovat jatkuvana syklinä tietoja, joita käytetään parempien ja tehokkaampien prosessien sekä toimintojen luomiseen yhdistelemällä tietoa yrityksen sisäisistä ja ulkoisista lähteistä. Uskomme, että tietojen hallinta tuo strategiasta kilpailuetua älykkäille organisaatioille. Sanommekin usein, että "tieto on uusi öljy". On hyvä muistaa, että tänään organisaatiosi on yhtä hyvä ja kilpailukykyinen kuin sen kyky käyttää ja hallita yhä kasvavaa tietoa ketterästi ja joustavilla työvälineillä”, sanoo SAP:n Globaalin Teknologia (Platform and Data Management) yksikön operatiivinen johtaja Marika Auramo.

Älykkäiden organisaatioiden ja älykkäiden kaupunkien rakentaminen on myös Esrin toimintasuunnitelmassa. ”Tiedämme, että sijaintitieto on avain datamassojen tehokkaaseen hyödyntämiseen ja käsittelyyn. Esrin ja SAP:n yhteistyöllä organisaatiot saavat ainutlaatuisen reaaliaikaisen näkymän liiketoimintaympäristöön ja pystyvät tekemään entistä parempia tietoon pohjautuvia päätöksiä”, tiivistää Esri Finlandin toimitusjohtaja Laura Valojärvi.

Jo yli 70 prosenttia maailman liiketoimista hyödyntää SAP-järjestelmää. Nyt solmittu yhteistyö SAP:in ja Esrin kanssa tuo myös paikkatiedon osaksi älykkäitä organisaatioita. ”Olemme ainutlaatuisessa asemassa, missä voimme auttaa asiakkaitamme kasvamaan älykkäiksi organisaatioiksi, jotka voivat hyödyntää tiedon voimaa osana onnistuneita liiketoimintapäätöksiä”, iloitsee Auramo.

Aiemmin sijaintitiedot ja liiketoimintaan liittyvä data piti analysoida erillisissä sovelluksissa ja yhdistää nämä sitten jälkikäteen yhteen. Nyt HANA Data Management Suite -teknologiaan yhdistetyn Esrin ArcGIS-paikkatietoratkaisun avulla voidaan liiketoimintaan liittyviä maantieteellisiä tietoja tarkastella ja analysoida yhden järjestelmän avulla.

Paikkatiedon avulla voimme muuttaa maailmaa ja pelastaa ihmishenkiä

Luonnonkatastrofit ja niihin varautuminen ovat hyvä esimerkki siitä, mihin tehokkaalla data-analytiikalla pystytään. ”Analysoimalla paikkatietoaineistoa, jossa sijaintitietoon on yhdistetty ominaisuustietoja – esimerkiksi tietoja väestöstä ja rakennuksista – pystytään minimoimaan luonnonkatastrofien taloudellisia ja inhimillisiä kustannuksia. Tällaiseen aineistoon pohjautuen loimme prototyypin, mikä auttaa optimoimaan riskienhallintaa ja pienentämään luonnonkatastrofien vaikutuksia. Sovellus yhdistää infrastruktuuritiedot, reaaliaikaiset säätiedot myrskyjen edistymisestä sekä Euroopan avaruusjärjestön myrskyjen jälkivaikutustiedot ja luo näiden tietojen pohjalta erilaisia visuaalisia näkymiä. Koneoppimisen avulla pystymme varautumaan tuleviin luonnonkatastrofeihin etukäteen ja tunnistamaan evakuointialueet, ekologisesti haavoittuvat alueet, ennustamaan erilaisten tuhojen vaikutuksia ja tunnistamaan muun muassa metsäpaloille alttiit alueet”, kertoo Auramo.

Esimerkiksi jälleenvakuutusyhtiö Munich Re hyödyntää jo SAP:n ja Esrin geospatiaalisen teknologian järjestelmää laskeakseen entistä tarkemmin tulipalojen aiheuttamat kustannukset ja riskit. Tarkat paikkatietoaineistot auttavat Munich Reaa ennustamaan mahdollisten tulipalojen vaikutuksia, riskejä ja kustannuksia. Lisätietoja Munich Realle toteutetuista paikkatietoratkaisuista saat tästä videosta.

Kaupungeille Esrin ja SAP:n yhteistyö mahdollistaa pääsyn kokonaan uusiin tietolähteisiin ja mahdollisuuden omien tietojen rikastamiseen erilaisilla ​​liiketoiminta-, asiakas- ja paikkatietopohjaisilla ​​tiedoilla. Reaaliaikainen ja luotettava tieto edesauttavat päätösten tekemistä monella tapaa. Otetaan esimerkiksi Kapkaupunki, joka yhdisti kuusi hätäapujärjestelmää yhdeksi sovellukseksi ja yhdisti tähän paikkatietojärjestelmän. Tämä paransi huomattavasti vasteaikoja ja nosti turvallisuustehokkuuden aivan uudelle tasolle. Vakauttamalla hätätilanteiden ja onnettomuuksien hallintaa sekä niihin liittyvien resurssien suunnittelua yhdelle integroidulle alustalle Kapkaupunki muuttui asiakaskeskeiseksi kaupungiksi ja saavutti lukuisia käyttö- ja tehokkuusetuja. Lisätietoja saat tästä videosta.

”Meille on tärkeää, että asiakkaamme voivat innovoida uutta ja kehittyä – siksi yhdistimme voimamme”

Globaali kilpailu on kovaa lähes kaikilla aloilla. Kiistämätön tosiasia nyt ja tulevaisuudessa on se, että tekniikalla ja valmiuksilla sen hyödyntämiseen on keskeinen rooli siinä, miten organisaatio menestyy. ”SAP:n ja Esrin kumppanuudesta syntynyt teknologia antaa sitä hyödyntäville organisaatioille merkittävän kilpailuedun. Me uskomme, että kumppanuutemme siivittää asiakasorganisaatioidemme kilpailukyvyn seuraavalle tasolle”, toteavat Auramo ja Valojärvi.

Liiketoiminta ja teollisuus elävät vaiheessa, jossa innovaatiot syntyvät nopeasti. Paikkatietoteknologiaa hyödyntävä tiedonhallinta muuttaa organisaatioiden toimintatapoja ja tekee niistä älykkäitä. ”Asiakkaidemme asiakkailla on erittäin suuret asiakasodotukset. Me haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden lunastaa nämä odotukset hyödyntämällä paikkatietoa ratkaisussamme”, jatkavat Auramo ja Valojärvi.

 

Kirjoittajat:

Marika Auramo

Marika Auramo on SAP:n globaalin Teknologia-yksikön operatiivinen johtaja, toimipaikkana SAP:n Amerikan pääkonttori lähellä Philadelphiaa. Tätä ennen hän on vastannut mm. EMEA-alueen Palvelu-toimialasta ja toiminut SAP Pohjoismaiden ja Baltian maiden innovaatiojohtajana (Head of Innovation) sekä SAP Finlandin maajohtajana.

Laura Valojärvi

Laura Valojärvi on Esri Finland Oy:n toimitusjohtaja. Hänen johdossaan yhtiö kehittää liiketoimintansa valitsemillaan ydinalueilla läheisessä yhteistyössä asiakkaidensa ja kumppaniensa kanssa. Ennen Esri Finlandille siirtymistään Laura on vastannut Telian yritystarjoomasta Suomessa useita vuosia.

Mitä Esri + SAP integraatio mahdollistaa?

Esrin ja SAP:n teknologiat yhdistämällä pystytään tarkastelemaan dataa sijaintipohjaisesti. Lue millaista lisäarvoa se tuottaa, miten teknologia toimii ja mitä asiakkaat ovat siitä sanoneet!

Lue lisää!

Esri Partner Network

Kansainvälinen kumppaniverkosto onnistumisen tukena

Partnerit-sivulle