Kauniita vaaleanpunaisia ruusuja

Esri Finland jakoi stipendejä maantieteen opinnoissa ansioituneille opiskelijoille

GIS for Schools -stipendi neljälle lukio-opiskelijalle

1.6.2023

Esri Finland tukee paikkatieto-osaamisen kehittämistä suomalaisissa kouluissa osana yrityksemme jatkuvaa vastuullisuustyötä. Suomessa paikkatieto-osaamisen ja digitaalisten kyvykkyyksien kehittämistä on tehty GIS for Schools –ohjelman puitteissa keväästä 2018 alkaen, ja ohjelmassa on mukana useita kymmeniä kouluja eri puolilta Suomea. Ohjelma tarjoaa peruskouluille, lukioille sekä ammatillisille toisen asteen oppilaitoksille ilmaiseksi opetuskäyttöön selainpohjaisen ArcGIS Online -paikkatietoalustan, laajan kokoelman suomalaisia ja kansainvälisiä aineistoja sekä kattavat koulutusmateriaalit ja tukiverkoston.

Esri Finland myöntää vuosittain sadan euron GIS for Schools -stipendin korkeintaan viidelle lukio-opiskelijalle, jotka ovat osoittaneet erityistä kiinnostusta geomedian ja paikkatiedon opiskelua kohtaan, tutustuneet Esrin paikkatietoteknologiaan sekä menestyneet hyvin maantieteen opinnoissa. Stipendien on tarkoitus kannustaa sen saajia paikkatiedon opintojen jatkamiseen.

Keväällä 2023 Esri Finland palkitsi Hanna Tahvanainen Vihdin lukiosta, Amanda Luolajan-Mikkola Helsingin luonnontiedelukiosta, Jesse Mokko Kastellin lukiosta ja Ronja Alaruikka Iin lukiosta.

Lämpimät onnittelut kaikille stipendien saajille!

GIS for Schools 2023 -stipendin saajien esittely

Hanna Tahvanainen, Vihdin lukio

Hanna Tahvanainen on osoittanut erittäin päämäärätietoista sitoutumista maantieteen opintoihin ja suorittanut tehtävät sekä opintojaksot erinomaisilla arvosanoilla. Hän on selvittänyt niin koronan etätunnit kuin oppimisen haasteet ja on osallistunut kaikkiin oppitunteihin reippaalla ja positiivisella mielellä.

Maantieteen ylioppilaskirjoitukset syksyllä 2022 Hanna suoritti upeasti arvosanalla Eximia.

 

Amanda Luolajan-Mikkola Helsingin luonnontiedelukio

Helsingin luonnontiedelukion opiskelija Amanda Luolajan-Mikkola on osoittanut opinnoissaan suurta kiinnostus geomedian ja paikkatiedon opiskelua kohtaan, ja suoriutunut erinomaisesti lukion maantieteen kursseilla.

Amanda kirjoitti maantieteen ylioppilaskokeesta hienosti Laudaturin syksyllä 2022.

 

Jesse Mokko Kastellin lukio

Jesse Mokko on osoittanut aitoa kiinnostusta paikkatiedon hyödyntämistä kohtaan ja osallistunut ansioituneesti kaikille maantieteen kursseille saavuttaen näistä kiitettävän arvosanan. Jesse aikoo jatkaa maantieteen sekä paikkatiedon parissa tulevaisuudessakin ja hakee opiskelu paikkaa maantieteen opintoihin yliopistoon.

Jesse saavutti maantieteen ylioppilaskokeessa ansioituneesti arvosanan Eximia.

 

Ronja Alaruikka Iin lukio

Iin lukion opiskelija Ronja Alaruikka on maantieteen opiskelussa osoittanut erityistä kiinnostusta ja motivaatiota paikkatieto-osaamisensa kehittämiseksi ja suorittanut maantieteen tehtävät sekä opinnot erinomaisilla arvosanoilla.

Ronja menestyi maantieteen ylioppilaskokeessa syksyllä 2022 erinomaisesti saavuttaen arvosanan Laudatur.