Skip to Content

ArcGIS-paikkatietoalusta henkilökohtaisempaan lisensointiin

ArcGIS-paikkatietoalusta kehittyy kohti henkilökohtaisempaa käyttöoikeutta


9. toukokuuta 2017

Esri haluaa tarjota asiakkailleen entistä joustavamman pääsyn ArcGIS-ohjelmistoon - missä, milloin ja millä laitteella tahansa.

ArcGIS Desktop -lisenssiin on muutamien vuosien ajan kuulunut käyttöoikeus ArcGIS Online -palveluun. Se on käyttöönotettu jo lähes kaikissa suomalaisissa organisaatioissa, joilla ArcGIS Desktop on ylläpidossa. 

Käyttöoikeuksien määrä ArcGIS Onlinessa on sama kuin ylläpidossa olevien Desktop-lisenssien määrä. Kelluvaa lisensointia käytettäessä tämä on tarkoittanut, että vain osa organisaation käyttäjistä on päässyt hyödyntämään ArcGIS Online -palvelua. Tarjoamme nyt mahdollisuutta vaihtaa veloituksetta kelluvat lisenssit konekohtaisiksi, jotta asiakkaamme saisivat ArcGIS Online -palvelut entistä laajemman käyttäjäjoukon hyödynnettäviksi.

Jokaisen kelluvan Desktop-lisenssin (perusohjelma ja laajennusosat) voi vaihtaa jopa kolmeksi konekohtaiseksi lisenssiksi. 

Esimerkiksi organisaatio, jolla on kaksi kelluvasti lisensoitua Desktop Basic -ohjelmistoa ja yksi Spatial Analyst -laajennusosa, voi muuttaa ne kuudeksi konekohtaiseksi Desktop Basic -ohjelmistoksi ja kolmeksi Spatial Analyst -laajennusosaksi.