Internet of Things

Paikkatiedon avulla saat IoT:sta enemmän irti!

IoT mahdollistaa yrityksille ja organisaatioille kyvyn kerätä valtavia määriä dataa. Oikean datan kerääminen ja sen muuntaminen arvokkaaksi liiketoimintatiedoksi on nykypäivänä yksi suurimmista kilpailueduista. Kyky tehdä nopeita päätöksiä viimeisimpään tietoon pohjautuen ja kyky toimia tehokkaasti myös poikkeustilanteissa tuo korvaamatonta lisäarvoa.

Kun verkkoon liitetään tuhansia sensoreita kiihtyvällä tahdilla ja jokaisella sensorilla on oma sijaintinsa, kasvaa tarve hallita tiedon keräämistä, prosessointia ja analysointia kehittyneillä paikkatietojärjestelmillä. Koneoppisen, ennakoivan (Mitä tulee tapahtumaan?) ja ohjaavan (Mitä pitäisi tehdä?) analytiikan myötä IoT:n mahdollisuudet vain kasvavat.

Reaaliaikaisen paikkatietojärjestelmän edut

Koska sijaintitieto on tärkeä osa IoT-dataa, on modernin paikkatietojärjestelmän edut mittavat. Reaaliaikaisella tiedon keruulla, prosessoinnilla, analysoinnilla ja visualisoinnilla pystytään havainnoimaan jopa miljoonia sensoritapahtumia sekunnissa. Tämä tieto tehostaa operatiivista toimintaa ja mahdollistaa päätöksenteon aina viimeisimpien tietojen perusteella. Paikkatietojärjestelmä muuntaa IoT:n massiivisen datavirran liiketoimintatiedoksi, joka olisi muuten vaikeaa tai jopa mahdotonta havaita, ja vie organisaatiosi päätöksentekokyvyn uudelle tasolle!

Previous
Next

Vähittäiskauppa

Reaaliaikainen paikkatieto ja sensoridata tehostaa inventaarion hallintaa, tuotesijoittelua ja asiakkaan sitouttamista sekä parantaa asiakaskokemusta.

Teollisuus

Paikkatieto on kriittinen osa valmistavan teollisuuden logistiikkaketjuja. Sensoriteknologia ja paikkatieto tuo tarkan reaaliaikaisen näkymän tavaran liikkumiseen ja optimointiin paikasta toiseen.

Verkostot

Sähkö-, vesi-, tele- ja muiden verkkojen kanssa toimivat yritykset hyötyvät paikkatiedosta merkittävästi. Reaaliaikaisen tiedon kerääminen verkosta ja sen visualisoiminen kartalle mahdollistaa tehokkaan kenttätyöskentelyn mobiililaitteilla, ongelmien ennakoinnin sekä proaktiivisen kommunikoinnin.

Kilpailuetua sensorien ja paikkatietoanalytiikan avulla

 

IoT ratkaisee jo nykypäivänä monia liiketoimintahaasteita ja luo uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen. Katso alta videoesimerkit, joissa paikkatiedon ja IoT:n yhteistyöllä on saatu aikaan asiakastyytyväisyyttä, uutta liiketoimintaa ja nopeampaa reagointikykyä.

Mikäli haluat kuulla lisää esimerkkejä juuri sinun toimialalta, lataa e-kirja tai pyydä yhteydenottoa!

Näe kuinka paikkatietoanalytiikka kasvattaa liiketoimintaa ja parantaa tehokkuutta eri toimialoilla

 

Lue ilmainen e-kirjamme Making the Most of The Internet of Things. Näe kuinka 7 erilaista organisaatiota hyödyntävät IoT-dataa menestyksekkäästi paikkatietoanalytiikan avulla. E-kirjasta löydät tietoa esimerkisi kuinka IoT:

Auttaa sinua ymmärtämään asiakasta entistä tarkemmin jopa reaaliajassa.
Tehostaa logistiikkaa ja toimintaa kentällä.
Muuttaa toimialojen rakenteita ja mahdollistaa uusia palveluita.

Kuinka voimme auttaa?

 

Täyttämällä lomakkeen voit ladata e-kirjan tai pyytää yhteydenottoa.

Tutkimme mielellämme kanssasi, kuinka paikkatiedon ja analytiikan avulla kehität toimintaasi.
Voit myös soittaa suoraan asiantuntijallemme:


Ilkka Suojanen
CTO, Esri Finland Oy
+358 40 703 2009
ilkka.suojanen@esri.fi