Skip to Content

Näe pintaa syvemmälle.

On paljon asioita, mistä silmämme pystyvät näkemään ainoastaan pinnan.

Me autamme sinua näkemään pintaa syvemmälle

Näkemään todellisuuden, missä tiedot ja asiat kytkeytyvät toisiinsa muodostaen loogisia kuvioita, ymmärrettäviä kokonaisuuksia, missä kaikki tapahtuu syystä ja missä kaikella on paikkansa.

Previous
Next
Väestötiedot maakunnittain

Minne oma liiketoiminta kannattaa sijoittaa?

Syntyykö maakuntaan vauvoja? Kärsiikö maakunta poismuutosta vai kuuluko se muuttovoittajien joukkoon? Millainen on maakunnan ikärakenne? Onko työikäisten määrä hälyttävän matala? Kannattaako oma liiketoiminta sijoittaa tälle alueelle? Paikkatiedon avulla löydät vastaukset.

Previous
Next

Tulkitse maailmaa paikkatiedon avulla

Tilastokeskus julkaisi vuoteen 2040 ulottuvan alueellisen ennusteen, mikä ei ole kovinkaan lupaava useimman kunnan osalta. Sen mukaan Suomi tulee jakautumaan entistä terävämmin kurjistuviin ja kasvaviin kuntiin. Ennuste sai monet pohtimaan ja miettimään tulevaisuutta, mutta mitä liiketoimintajohtaja tai päättäjä voi tällä tiedolla tehdä?

Tulkitse maailmaa paikkatiedon avulla

Visualisoi tieto näkyväksi

Tarkastellaan asiaa viime vuoden väestötietojen pohjalta maakunnittain yllä olevalta dashboardilta. Dashboardilta voimme nähdä, miten alueellinen eriytyminen repii Suomea jo viime vuoden lukujen perusteella voittajiin ja häviäjiin. Väestömme pakkautuu pääkaupunkiseudulle ja korkeakoulukaupunkien lähialueille, joihin myös syntyvyys ja ulkomaalaistaustaisten kansalaisten enemmistö keskittyvät. Siellä, missä on paljon asukkaita, työikäisiä ja syntyvyyttä, tarvitaan myös koteja, työpaikkoja, palveluita ja infraa. Sinne todennäköisimmin kannattaa myös oma kivijalkaliike sijoittaa ja kiinteistöt rakennuttaa. Tilannekuva tarjoaa myös kuntapäättäjille mahdollisuuden tarvittaessa reagoida vallitsevaan tilanteeseen. Tämä on hyvin yksinkertainen esimerkki, mutta pystyt sen avulla ymmärtämään lukuja paljon helpommin kuin ilman visualisointia.

Visualisoi tieto näkyväksi paikkatiedon avulla

Näe maailma, mitä muut eivät näe

Jotta voit menestyä, on sinun pystyttävä erottamaan liiketoimintakriittinen data tietomassasta ja ymmärrettävä näkemääsi. Kun ymmärrät dataa, voit tuoda sen osaksi liiketoimintaa ja luoda sen avulla ylivoimaista kilpailuetua. Useat toimijat globaalisti ovat jo löytäneet paikkatiedon erinomaisuuden, tulkinneet sen avulla ympärillään olevaa maailmaa ja menestyneet. Kutsu meidät kylään ja autamme sinua menestymään!

Näe maailma, mitä muut eivät näe