ArcGIS auttaa ehkäisemään koronaviruksen leviämistä

Paikkatietoanalytiikka ja kartat auttavat ennaltaehkäisyssä ja viestinnässä

Tutustu THL:n julkaisemaan karttasovellukseen varmistetuista koronatapauksista Suomessa (COVID19).

THL:n karttasovellus

Esri Disaster Response Program on valmiina auttamaan koronaviruksen torjunnassa


Kuinka ehkäiseviä toimenpiteitä voidaan toteuttaa koronaviruksen leviämisen estämiseksi? GIS, paikkatieto ja ennustava analytiikka antavat etumatkaa taistelussa koronavirusta vastaan. ArcGIS-teknologialla tartuntatapaukset ja tartuntaketjut voidaan visualisoida digitaalisille kartoille. Tunnistamalla riskiryhmät ja käytettävissä olevat resrussit voidaan ennakoivia toimenpiteitä kohdistaa viisaasti. 

Tunnista, missä vahvistetut koronatapaukset esiintyvät

Vie kartalle vahvistetut COVID-19-tapaukset, kuolemat ja toipumiset, ja havaitse koronaviruksen tartuntojen esiintyminen. 

Visualisoi leviäminen

Kartoita viruksen leviäminen. Aikaominaisuuden sisältävät kartat paljastavat, miten tartunnat leviävät ja auttavat tunnistamaan alueet, joille suojatoimenpiteet tulee kohdistaa.

Paikanna riskiryhmät

Muodosta näkymä suurimmissa riskiryhmissä oleviin väestöryhmiin. Paikkatietoanalytiikan ja visualisointien avulla voidaan tunnistaa alueet väestöryhmittäin ja luoda näkymiä virukselle korkeimmassa riskirymissä olevien sijoittumisesta Suomessa.

Optimoi resurssit

Tehosta reagointikykyä: kartoita tilat, työntekijät, lääketieteelliset välineet, tavarat ja palvelut saadaksesi kokonaiskuvan käytetttävissä olevista resursseista. Kun käytössäsi on tiedot riskiryhmistä ja tiedät käytössä olevat resurssit, voit ennakoida tilanteen kehittymistä ja tehdä päätöksiä. 

Viesti nopeasti ja tehokkaasti

Koronavirusepidemia on luonut voimakkaan paineen viestiä esimerkiksi erilaisten palveluiden saatavuudesta poikkeusoloissa. Kartat ovat oivallinen viestintäväline, sillä niiden avulla on mahdollista havainnollisesti ja kootusti kertoa palveluiden tilanteesta kunnan alueella ja laajemminkin. Hyödynnä karttoja viestinnässä ja vuorovaikutuksessa.

Näkymä suomalaiseen dataan

Varmistetut koronatapaukset Suomessa

Katso THL:n julkaisema karttasovellus varmistetut COVID-19-tapaukset Suomessa.

Covid-19 Suomessa

Näin toimimme koronapandemian aikana

Olemme sitoutuneita henkilöstömme, asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme terveyteen ja hyvinvointiin. Toimimme tässä poikkeustilanteessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Maailman terveysjärjestön (WHO) ja muiden tärkeiden elinten suositusten mukaisesti.

 

Haluamme auttaa asiakkaitamme toimimaan mahdollisimman tehokkaasti ja vähin häiriöin näinä poikkeuksellisina aikoina. Päivittäiset toimintomme jatkuvat ja työtä tehdään pääsääntöisesti etätyönä.

Lue lisää

Olemme valmiita auttamaan omalta osaltamme koronaviruksen torjunnassa ja pysäyttämisessä. Ota rohkeasti yhteyttä ja katsotaan yhdessä, miten voimme olla avuksi.