Puhujat

Esri-käyttäjäpäivät 22.–23.3.2023 | Orginal Sokos Hotel Presidentti

User with long dark hair wearing a green shirt looks up and smiles widely while holding a cell phone in both hands

Esri-käyttäjäpäivät 2023 juontopari

Niklas Saramäki & Anna Montell

Tapahtuman juontoparina toimii Esri Finlandin Account Managerit Niklas Saramäki ja Anna Montell.

Niklas on lähes 5 vuoden ajan ollut Esrillä levittämässä ArcGIS-ilosanomaa Suomen kuntiin. Kartat ovat olleet lähellä Niklaksen sydäntä jo pikkupojasta lähtien suunnistusharrastuksen kautta.

Anna työskentelee Esrillä sekä kaupallisten asiakkaiden kanssa että asiakaskokemuksen asiantuntijana. Anna on ollut Esrillä seitsemän vuotta, johon mahtuu monenlaista, kuten laulaminen Esrin bändissä ”Kartalla”, joka edusti Esri Finlandia bändirockissa vuonna 2017.

Niklas Saramäen ja Anna Montellin profiilikuvat

Tulevaisuudentutkija, R. Linturi Oyj

Risto Linturi

Risto Linturi on kansainvälisesti tunnustettu kaupunkien digitaalisten kaksosten pioneeri, Metaverse Standards Forumin jäsen, ja teknologian yhteiskunnallisiin vaikutuksiin keskittynyt tulevaisuudentutkija. Hän on viime aikoina syventynyt mm. paikkatiedon ja kaupunkimallien käyttöön kuluttajasovelluksissa sekä robotiikassa uusien metaversestandardien puitteissa. Linturi on ollut yksi Maailman tietotekniikkakongressin pääpuhujista ja Suomen eduskunta on julkaissut useita hänen raporttejaan.

Kuva tulossa -placeholder kuvituskuva

Erikoisasiantuntija, Geologian Tutkimuskeskus GTK

Antti Kahra

Antti Kahra on tehnyt paikkatiedon kanssa työtä vuodesta 1995 lähtien. Ensiksi MapInfo-ohjelmiston toteuttaen sillä Kaivosrekisterin karttatiedon hallintajärjestelmän ja myöhemmin Esrin ohjelmistojen kanssa. ArcGIS-ohjelmista ensimmäinen oli ArcGIS Desktop 8.0 ja sen käyttöönottoprojekti GTK:ssa.

Paikkatietoaineistot ja -ohjelmat ovat olleet olennainen osa työtä eri rooleissa ryhmäpäällikkönä, tietohallintopäällikkönä ja nykyisin kokonaisarkkitehtuurista vastaavana asiantuntijana. Yhteensä kaksi vuotta Afrikan ja Aasian kehitysprojekteissa paikaktieto-osaamista soveltaen ovat tuoneet antoisan lisän työuraan. Anti Kahra on Paikkatietoalan neuvottelukunnan pysyvä asiantuntija.

 

Antti Kahran profiilikuva

Tietopalvelupäällikkö, Porin kaupunki

Timo Widbom

Timo Widbom on toiminut erityisesti paikkatietoon ja siihen liittyvien järjestelmien kehittämisessä, suunnittelussa ja toteuttamisessa jo lähes 30 vuoden ajan eri organisaatioissa sekä yliopiston, valtion että kunnan tehtävissä. Erikoisalana on ollut erityisesti ESRIn paikkatietojärjestelmien soveltaminen ja kehittäminen tutkimus- ja suunnittelutyössä sekä päätöksenteon tukena osana tiedolla johtamista. Paikkatiedon uusien sovellusten kehittämisestä ja niiden innovatiivisesta hyödyntämisestä Widbom ja Porin kaupunki on palkittu sekä kansallisesti että myös kansainvälisesti (ESRI SAG Award).

Timo Widbomin profiilikuva

Yleiskaavapäällikkö, Porin kaupunki

Kirsi-Maria Viljanen

Kirsi-Maria työskentelee Porin kaupunkisuunnittelussa yleiskaavapäällikkönä, mutta omaa vahvan pohjan paikkatietoon ja 3D-mallinnukseen liittyvistä tehtävistä. Kirsi-Marialla onkin jo noin 20 vuoden kokemus paikkatietojärjestelmistä. Erityisesti Esrin CityEnginen hyödyntäminen 3D-mallinnukseen ja mallien soveltaminen kaavoituksen ja kaupungin tarpeisiin on ollut lähellä sydäntä useampien vuosien ajan.

Kirsi-Maria Viljasen profiilikuva

Johtaja, liiketoimintateknologia, Savon Voima Oyj

Tuomas Räsänen

Työssään Tuomas vastaa Savon Voima -konsernin digitaalisien ratkaisujen kehittämisestä ja ylläpitämisestä liiketoimintalähtöisesti. Vastuualueeseen kuuluu myös mittauspalveluspalvelun tuottaminen sähköverkko- ja kaukolämpöliiketoimintoihin. Paikkatieto on ollut henkilökohtaisen kiinnostuksen kohde jo yli 20 vuotta.

Tuomas Räsäsen profiilikuva

Maanhankinnan asiantuntija, Skanska Talonrakennus Oy

Salla Jäntti

Salla työskentelee Skanska Kodeilla maanhankinnan parissa. Salla toimii muun muassa pääkäyttäjänä ja tuoteomistajana maanhankinnan tietojärjestelmille ja on keskeisessä roolissa paikkatiedon digitaalisten kyvykkyyksien realisoitumisessa Kotien liiketoiminnan hyödyksi. Sallalla onkin jo yli 10 vuoden kokemus paikkatiedosta opintojen ja eri työtehtävien kautta.

 

Salla Jänttin profiilikuva

Technology Evangelist Imagery & Raster Analytics, Europe at ESRI

Guenter Doerffel

Guenter is a Technology evangelist for the Imagery team based in Rotterdam, NL focusing on helpiing customers with technology, finding solutions, and making complex issues understandable to clients and the larger Remote Sensing Community.

Guenter Doerffelin profiilikuva

Taikuri

Henri Kemppainen

Henri Kemppainen on arvostettu kansainvälinen taikuri, joka on kiertänyt ympäri maailmaa esiintymässä omien ohjelmanumeroidensa kanssa aina Abu Dhabissa asti. Hänet on valittu Vuoden taikuriksi 2022, Suomen Taikuriksi 2019 ja Vuoden parhaaksi Esiintyjäksi Evento Awardseissa 2016. Kemppainen on ensimmäinen suomalainen taikuri, jonka TV-sarja Magic in Lapland on kansainvälisessä levityksessä.

Henri Kemppainen profiilikuva

Johtava konsultti, Utility, Esri Finland Oy

Sanna Paavilainen

Sanna työskentelee Esrillä verkkotoimialan johtavana konsulttina. Niklaksen tavoin suunnistusharrastus ja kartat ohjasivat aikanaan opiskelemaan paikkatietoalaa. Sillä tiellä ollaan edelleen ja on ollut mahtavaa olla mukana seuraamassa paikkatietoalan kehitysloikkia Esrillä. Odotan myös innolla livekohtaamisia asiakkaidemme kanssa käyttäjäpäivillä!

Sanna Paavilaisen profiilikuva

Junior Consultant, Esri Finland Oy

Ohto Nygren

Ohto Nygren työskentelee Esri Finlandilla valtionhallinnon ja yksityisen puolen sektorilla konsulttina. Ohto on koulutukseltaan maantieteen maisteri, jonka työelämän intohimona on ollut paikkatieto ensikosketuksesta asti. Ohto on aina innokas oppimaan uutta ja tutustumaan uusiin ihmisiin!

Ohto Nygrenin profiilikuva

Yhteistyössä mukana

Käyttäjäpäivien yhteistyökumppanien logot

Early Bird -hinnat

Ennakkovaraajan hinnat ovat voimassa 14.2.2023 asti. Kaikki hinnat sisältävät luennot, konferenssipalvelut, kahvit ja lounaan. Hinnat ovat verottomia.

Previous
Next

Ilmoittaudu mukaan nyt!