Virtaviivaista kentällä tapahtuvaa datanhallintaa


Toimintojen digitalisoitumisen myötä datanhallinnan merkitys on kasvanut lähes jokaisella toimialalla. Datan volyymin kasvaessa oikean ja laadukkaan datan kriittisyys korostuu entisestään. Kenttätyön hallinta ei ole tästä poikkeus. Datanhallinta on myös oleellinen osa digitaalisen kenttätyön hallinnan prosesseja, joissa dataa kerätään, päivitetään ja jaetaan kentän ja toimiston välillä reaaliaikaisesti.

Digitaalisen datanhallinnan sovellukset mahdollistavat myös prosessien automaation ja analytiikan, jättäen työntekijöille enemmän aikaa keskittyä asiakkaille arvoa lisäävään tekemiseen. 

Digitalisoidun datanhallinnan hyötyjä:

Tehokas datankeruu

  • Muokattavien digitaalisten lomakkeiden avulla datan keräämisestä tulee yksinkertaisempaa, nopeampaa ja luotettavampaa. Datalle voi myös määrittää sijainnin digitaaliselta kartalta. Mukaan saa liitettyä myös muuta dokumentaatiota kuten valokuvia, videoita ja ääntä.

Vain yksi totuus

  • Kentältä kerätty data on myös suoraan muiden nähtävissä niin kentällä kuin toimistolla. Kaikki työskentelevät saman tarkasti kerätyn datan kanssa. Digitaalisen maailman kohteet saadaan helposti vastaamaan todellisuutta.

Eroon paperilomakkeista

  • Vapauta työntekijät manuaalisesta paperiin ja kynään perustuvasta dokumentaatiosta, joka vaatii toimistolla käyntiä sekä siirtämistä muihin järjestelmiin. Digitaalinen datankeruu virtaviivaistaa näitä työnkulkuja, kun älylaitteilla kerätty data siirtyy saumattomasti toimistolle.

Toimii missä tahansa, milloin tahansa

  • Tietojen lisääminen ja päivittäminen onnistuu ajasta ja paikasta riippumatta. Hyvillä yhteyksillä data päivittyy saman tien. Alueilla, joilla ei ole verkkoa, muutokset tallentuvat laitteeseen ja päivittyvät verkon löydyttyä.

Tarkempi data

  • Modernien sovellusten avulla datalle saadaan tarkka sijainti GPS:n avulla. Älykkäiden karttojen avulla varmistat, että kentältä kerätty sijaintitieto, päivitykset ja lisäykset ovat tarkkoja. 

 

Teemu Vilander
Esri Finland

Kiinnostuitko, haluatko kuulla lisää? Laita meille viestiä ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.