Uuden sukupolven navigointisovellus ammattikuljettajien käyttöön


Kuljetuksien tehokkuuden ja yhteistyön parantaminen paikkatietoratkaisuja hyödyntäen

Miljoonat ammattikuljettajat ympäri maailmaa turvautuvat päivittäin erilaisten navigaattorien apuun navigoidessaan kohti määränpäätään. Nyt markkinoille lanseerattu uuden sukupolven ääniohjattu ArcGIS Navigator -sovellus on suunniteltu helpottamaan ja tehostamaan kuljetuksia useiden eri pisteiden välillä opastaen ajajaa käännös käännökseltä. Se sujuvoittaa kenttätyöntekijöiden ja toimistolla työskentelevien yhteistyötä ja varmistaa, että kaikilla osapuolilla on käytössään ajantasaiset tiedot.

Keskeisimmät uudet ominaisuudet, jotka tulivat navigaatiosovelluksen uusimman version mukana:

  • Helpompi pääsy suunniteltuihin reitteihin
  • Parempi reittien hallinta
  • Lisääntynyt vuorovaikutus karttojen ja kenttätyön kanssa
  • Navigoinnin pysäyttäminen hetkellisesti
  • Kohteiden poistaminen ajolistalta.

Kuljetusten tehokas suunnittelu ja optimaalliset reititykset takaavat kuljetuksien täsmällisyyden

Toimistolla ArcGIS Online -ratkaisun avulla suunnitellut reitit ovat helposti jaettavissa kuljettajille suoraan mobiilisovellukseen tien päälle. Sen avulla voidaan helposti varmistaa kuljettajien oikea-aikaiset tauotukset, kustannustehokkaimmat ajoreitit pysähdyksille ja optimaalisimmat reititykset per kuski. Näin voidaan varmistaa paitsi kuljettajien turvallisuus ja edistää liikenneturvaa, mutta myös takaamaan täsmälliset kuljetukset asiakkaille.

Käytännön esimerkki

Esimerkiksi 100 pysähdystä voidaan jakaa viidelle optimoidulle reitille. Reittilistat ovat jaettavissa toimistolta mobiilisovelluksen avulla suoraan kuskien päätelaitteille. Kuski pystyy sitten valitsemaan seuraavan ajettavan reitin, joka avautuu ArcGIS Navigatoriin. Reitti tallentuu automaattisesti päätelaitteen muistiin, jolloin reitti on käytettävissä myös off line -tilassa eikä navigointi näin keskeydy mahdollisten yhteysongelmien vuoksi.

ArcGIS Navigatorin etuja on myös se, että navigoinnin voi pysäyttää, missä vaiheessa tahansa ja jatkaa myöhemmin ilman reitin peruuntumista. Näin on mahdollista reagoida entistä ketterämmin muuttuviin tilanteisiin. Tarvittaessa sovelluksen avulla voidaan myös jättää pysähdyksiä ajamatta, jos tarve niin vaatii.

ArcGIS Navigator -sovellus on suunniteltu yhden sovelluksen logiikalla: sen käyttäjät näkevät ja saavat sen kautta kaiken tarvittavan informaation, mitä he työssään tarvitsevat. Sovellukseen on mahdollista lisätä erilaista mediaa, liitetiedostoja, kuvia ja taulukoita.

Sovellus on ladattavissa Google Playn ja Applen sovelluskaupoista. Mutta ota toki ensin yhteyttä meihin ja voimme esitellä sinulle, miten sovellus toimii.

Teemu Vilander
Esri Finland Oy

Kiinnostuitko, haluatko kuulla lisää? Laita meille viestiä ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.