Työnkulkujen automaatio kentällä – ArcGIS Field Maps


Työnkulkuihin liittyvä automaatio helpottaa ajantasaisen tiedon tuottamista ja auttaa muutostietojen välittämisessä niitä tarvitseville.

Esimerkiksi kentällä tehtävät tarkastukset laitteille, uuden tiedon tuottaminen tai tietojen päivittäminen voivat käynnistää automaattisen työnkulun. Käynnistettävä työnkulku voi olla yksinkertaisimmillaan ilmoitus muutoksesta tai toisaalta esimerkiksi raportti tehdyistä tarkastuksista.

Webhook on teknologiaratkaisu, jolla voidaan automatisoida esimerkiksi juuri edellä mainitun kaltaisia asioita. Kyse on tapahtumapohjaisesta tiedon välittämisestä, jossa sovellus lähettää viestin toiselle tietojärjestelmälle perustuen ennalta määriteltyyn tapahtumaan, kuten laitetarkastuksen valmistumiseen. Lähetetyn viestin sisältö vastaanotetaan toisessa järjestelmässä ja sisällön pohjalta voidaan käynnistää haluttu työnkulku, kuten esimerkiksi ilmoitus tarkastuksen valmistumisesta.

Jos haluat kokeilla työnkulun automaation toteuttamista webhook teknologialla, niin voit käyttää apuna oheista ohjetta ja soveltaa sitä omaan käyttötarkoitukseen: Use webhooks to automate workflows in ArcGIS Field Maps.

Ilkka Suojanen
Chief Technology Officer
Esri Finland

Kiinnostuitko, haluatko kuulla lisää? Laita meille viestiä ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.