Työnkulkujen automaatio – ArcGIS Field Maps ja Microsoft Power Automate


Työnkulkuihin liittyvä automaatio helpottaa ajantasaisen tiedon tuottamista ja auttaa muutostietojen välittämisessä niitä tarvitseville.

Kentällä tehtävät tarkastukset laitteille, uuden tiedon tuottaminen tai tietojen päivittäminen ovat esimerkkejä tehtävistä, jotka voivat käynnistää automaattisen työnkulun. Käynnistettävä työnkulku voi olla yksinkertaisimmillaan ilmoitus muutoksesta tai toisaalta esimerkiksi raportti tehdyistä tarkastuksista.

Webhook on teknologiaratkaisu, jota voidaan käyttää automaation apuna ja toteuttaa esimerkiksi juuri edellä mainitun kaltaisia asioita. Kyse on tapahtumapohjaisesta tiedon välittämisestä, jossa sovellus lähettää viestin toiselle tietojärjestelmälle perustuen ennalta määriteltyyn tapahtumaan, kuten laitetarkastuksen valmistumiseen. Lähetetyn viestin sisältö vastaanotetaan toisessa järjestelmässä ja sisällön pohjalta voidaan käynnistää haluttu työnkulku, kuten esimerkiksi ilmoitus tarkastuksen valmistumisesta. Esimerkiksi ArcGIS Field Maps voidaan yhdistää webhook -ratkaisulla Microsoftin Power Automate tuotteeseen ja sitä kautta saada tiedot tarkastuksen valmistumisesta esimerkiksi Microsoft Teams järjestelmään.

Jos haluat kokeilla työnkulun automaation toteuttamista, niin voit käyttää apuna oheista ohjetta ja soveltaa sitä omaan käyttötarkoitukseen.

Linkki ohjeeseen: https://www.esri.com/arcgis-blog/products/field-maps/field-mobility/use-webhooks-to-automate-workflows-in-arcgis-field-maps-with-power-automate/

Ilkka Suojanen
Esri Finland
Teknologiajohtaja 

ArcGIS Field Maps

ArcGIS Field Maps on Esrin työväline monipuoliseen työskentelyyn maasto-olosuhteissa. Sovelluksen avulla maastossa on aina käytettävissä ajantasaiset tiedot, ja niihin tehtävät muutokset päivittyvät myös muiden niitä tarvitsevien käyttöön. 

Lue lisää ArcGIS Field Maps

Power Automate

Power Automate on Microsoftin työväline työnkulkujen automaatioon. Sen avulla usein toistuvia tehtäviä voidaan automatisoida työnkulkujen määrittelyn kautta. Automaation avulla voidaan säästää aikaa, vähentää virheitä ja toimia tehokkaammin.

Kiinnostuitko, haluatko kuulla lisää? Laita meille viestiä ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.