Skip to main content

The use of SURE for ArcGIS and ArcGIS Pro for the ATMU/AI project


Julkaistu 4.5.2022


SURE for ArcGIS on ratkaisu tehokkaaseen fotogrammetriaan sekä tarkkojen tosielämäkuvauksien luontiin. Ohjelmiston tehokas tuotantomoottori muuntaa kuva- ja laserkeilausaineistot pistepilviksi, 2.5D- ja 3D-verkoiksi sekä tosiortokuviksi. 

Automatisoiduilla fotogrammetrian työnkuluilla voidaan laajoilta alueilta luoda 3D-malleja tarkasti, nopeasti ja helposti. Käyttäjät voivat tuottaa 3D-näkymiä mittakaavassa niin yksittäisiltä rakennustyömailta kuin kokonaisista kaupungeista – täysin automatisoituna, paremmalla tarkkuudella ja nopeammin kuin koskaan ennen.

Maanmittauslaitoksen johtava asiantuntija Lingli Zhu kertoi huhtikuussa järjestetyssä Esri Finland Live Stream 2022 -tilaisuudessa SURE for ArcGIS ja ArcGIS Pro -ohjelmistojen hyödyntämisestä Maanmittauslaitoksessa käynnissä olevassa Advanced Technology for National Topographic Map Updating (ATMU/AI) -hankkeessa, jossa kehitetään koneoppimismenetelmiin perustuvaa automaattista maastotietokohteiden muutostulkintaa. Tallenne esityksestä on katsottavissa alta. 

Katso esitystallenne

Kesto n. 11 min

Maanmittauslaitoksen johtava asiantuntija Lingli Zhu ja taustalla järvimaisema laitureineen.

Heräsikö sinulla kysymyksiä, haluatko kuulla lisää? Laita meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.