The use of SURE for ArcGIS and ArcGIS Pro for the ATMU/AI project


Julkaistu 4.5.2022


SURE for ArcGIS on ratkaisu tehokkaaseen fotogrammetriaan sekä tarkkojen tosielämäkuvauksien luontiin. Ohjelmiston tehokas tuotantomoottori muuntaa kuva- ja laserkeilausaineistot pistepilviksi, 2.5D- ja 3D-verkoiksi sekä tosiortokuviksi. 

Automatisoiduilla fotogrammetrian työnkuluilla voidaan laajoilta alueilta luoda 3D-malleja tarkasti, nopeasti ja helposti. Käyttäjät voivat tuottaa 3D-näkymiä mittakaavassa niin yksittäisiltä rakennustyömailta kuin kokonaisista kaupungeista – täysin automatisoituna, paremmalla tarkkuudella ja nopeammin kuin koskaan ennen.

Maanmittauslaitoksen johtava asiantuntija Lingli Zhu kertoi huhtikuussa järjestetyssä Esri Finland Live Stream 2022 -tilaisuudessa SURE for ArcGIS ja ArcGIS Pro -ohjelmistojen hyödyntämisestä Maanmittauslaitoksessa käynnissä olevassa Advanced Technology for National Topographic Map Updating (ATMU/AI) -hankkeessa, jossa kehitetään koneoppimismenetelmiin perustuvaa automaattista maastotietokohteiden muutostulkintaa. Tallenne esityksestä on katsottavissa alta. 

Katso esitystallenne


Kesto n. 11 min

Maanmittauslaitoksen johtava asiantuntija Lingli Zhu ja taustalla järvimaisema laitureineen.
0:00

Heräsikö sinulla kysymyksiä, haluatko kuulla lisää? Laita meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.