Tapahtumat, verkkovalmennukset ja itseopiskelumateriaalit ArcGIS-osaamisen kehittämisen tukena

Mitä on tarjolla ja miten niitä voi hyödyntää?

Julkaistu 23.1.2023

ArcGIS -osaamisen kehittämisen tueksi on tarjolla erilaista tukea, kuten

  • (Esri) tapahtumat,
  • verkkovalmennukset
  • itseopiskelumateriaalit
  • ja muu materiaali.

Tässä kirjoituksessa kerromme tarjolla olevasta tukimateriaalista, mistä ne löytyvät ja miten niitä voi hyödyntää. Lisäksi luomme katsauksen My Esri -palveluun.

Tapahtumat

Esri Academy

Esri Academy on portaali, josta löytyy Esrin itseopiskelumateriaalit ja avoimet verkkokurssit. Esri Academyn verkkosoite on https://www.esri.com/training/catalog/search/.

Valikoimasta löytyy täysin maksuttomien koulutuksien lisäksi koulutuksia, jotka edellyttävät lisenssien ylläpitoa. Lisäksi mukana on muutama erikseen maksullinen koulutus.

Esri Academy -palvelusta löytyy myös rajatun ajan tarjolla olevia avoimia MOOC–verkkokursseja. Niiden kesto on yleensä useampi viikko ja niiden edellyttämä työmäärä on muutama tunti viikossa. Suoritustahdin voi määrittää itse.

Koulutuksiin ja MOOC-verkkokursseille kirjaudutaan Esri Account / ArcGIS Online -tunnuksin.

Huom! Jos saat jossain kohtaa rekisteröitymistä virheilmoituksen, jonka mukaan ilmoittautumisesi ei ole sallittu tai ei muuten onnistu, niin tarkista kirjautumalla ArcGIS Online -palveluun organisaatiosi ArcGIS-pääkäyttäjän yhteystiedot. Löydät ArcGIS-pääkäyttäjän yhteystiedot Organisaatio-välilehdeltä.

  1. Tarkista organisaatiosi ArcGIS-pääkäyttäjältä, että käyttämäsi Esri Account -tunnukselle on otettu organisaationne ArcGIS Online -tilillä käyttöön Esri-yhteys.
  2. Pyydä organisaatiosi ArcGIS-pääkäyttäjää tarkistamaan My Esri -palvelusta, että sinulle on määritetty koulutuksiin osallistumiseen tarvittava oikeus.

Asiakaskohtaiset koulutukset

Esri Finlandin palvelutarjoamassa on esillä asiakaskohtaisesti toteutettavia koulutuksia. Löydät esimerkkejä koulutustarjoamasta täältä: https://www.esri.fi/fi-fi/palvelut/koulutus/ajankohtaiset-kurssit.

Esillä olevien koulutusten lisäksi räätälöimme asiakkaille tarpeiden mukaisia koulutuskokonaisuuksia.

Webinaaritallenteet

Verkkosivuiltamme löytyy oppimisen tueksi tarkoitettuja tallenteita, jotka käsittelevät ArGIS-alustan ja paikkatiedon eri osa-alueita. Voit katsoa tallenteita sinulle sopivan aikaan: https://www.esri.fi/fi-fi/ajankohtaista/webinaarit/tallenteet.

Esri Community

Esri Community -yhteisö, verkko-osoitteessa https://community.esri.com/, kokoaa Esrin asiantuntijat ja Esrin globaalin asiakasverkoston ammattilaiset yhteiseen foorumiin. Keskustelua käydään ArcGIG-tuotteiden ja niiden kehittämisen ympärillä. ArcGIS Ideas -osioon voi jättää omia kehitysideoita ja siellä voi myös tukea muiden ehdottamia tuoteideoita.

My Esri

My Esri on Esrin tuotteisiin keskittyvä itsepalveluportaali, josta ladataan ohjelmistojen asennustiedostot ja josta löytää konekohtaisten ja kelluvien lisenssien käyttöönottoon vaaditut lisenssikoodit. Palvelun kautta voi myös jättää tukipyyntöjä tuotetukeen. Käyttäjä pääsee My Esrin kautta myös Esri Academy –koulutusportaaliin ja My Esriin tallentuvat käyttäjän käymien koulutuksien tiedot.

My Esri –palvelussa on ArcGIS Onlinen tapaan pääkäyttäjä, joka voi kutsua ja hyväksyä organisaatioon uusia jäseniä.

My Esristä julkaistiin uusi versio joulukuussa, joten käyttöliittymä voi olla osalle uusi. Tutustu My Esriin https://my.esri.com/ ja ainakin näiden välilehtien sisältöihin:

  • Lisensointi -> Lisenssitiedot -> Valtuutukset: lisenssikoodit
  • Lataukset: oletuksena ohjelmistojen uusimmat versiot, mutta usein ladattavaksi laitettu myös vanhempia versioita
  • Tuki -> Yleiskuvaus: auki olevat tukitiketit ja Tuki -> Pyydä tapausta: uuden tukipyynnön luominen

Esri Newsroom

Esri Newsroom on uutishuone, joka kokoaa yhteen tärkeimpiä Esriin, ArcGIS -tuotteisiin ja asiakkuuksiin liittyviä uutisia, blogeja ja artikkeleita. Löydät sen verkko-osoitteesta: https://www.esri.com/about/newsroom/overview/.

ArcGIS Blog

Kun kaipaat tietoa Esrin ajankohtaisista asioista, mm. uudistuksia ja muutoksia, suuntaa kohti osoitetta
https://www.esri.com/arcgis-blog/overview/.

Esri Finlandin blogi

Esri Finlandin oman blogin löydät täältä.

ArcGIS Trust Center

Esri tiedottaa tietoturva-asioista keskitetysti ArcGIS Trust Center -sivustolla osoitteessa https://trust.arcgis.com/fi/.

Laita viestiä tai soita, jos kaipaat lisätietoja tai apua. Autan mielelläni.

Niklas Saramäki
Esri Finland
Account Manager

 

 


Haluatko kuulla lisää? Laita meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä.