Tallennuksen kaksi tapaa


Julkaistu 2.11.2021

ArcGIS Online auttaa rakentamaan karttapalveluita käden käänteessä, mutta on tärkeää ymmärtää, että tasojen symboliikan ja muiden asetusten oikeaoppisella tallentamisella voi säästää aikaa ja vaivaa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten teet tallentamisen oikein.

Karttatasot ja kartat

Karttatasot ovat valmiin karttapalvelun rakennuspalikoita. Erityyppisiä karttatasoja ovat kohdekarttatasot, kuvakarttatasot, tiilitasot ja 3D-maisemakarttatasot. Jokainen taso on ArcGIS Onlinessa kohde, joka koostuu aineistosta, symbologiasta, pop-up-ikkunoiden asetuksista, suodatuksista ja monista muista ominaisuuksista.

Katsellaksemme karttatasoja lisäämme ne webmapiin, jotka ovat myös kohteita ArcGIS Onlinessa. Webmapiin kuuluu taustakartta ja yksi tai useampi karttataso. Webmap -kohteella on monia samoja ominaisuuksia kuin karttatasolla, kuten symbologia, pop-upit ja suodatukset. Onnistuneen web-kartan julkaiseminen edellyttää ymmärrystä siitä, mihin nämä ominaisuudet tallennetaan.

Kaksi tapaa tallentaa

ArcGIS Online tai ArcGIS Enterprise portaalin kartankatselussa on kaksi tallennus -painiketta. Kartan ylävalikossa sekä karttatason lisäasetuksissa.

Ylävalikon Tallenna -painike tallentaa kaikki webmapiin tehdyt asetukset. Jos avaat webmapissa käytetyn karttatason toiseen karttaan, eivät tasoon tehdyt muutokset ole tallentuneet. Karttatasoon joutuu siis toisessa webmapissa tekemään asetukset uudelleen.

Jos asetukset halutaan tallentaa karttatasoon, se tehdään karttatason lisävalikosta (kuva oikealla). Tämä tallennus on sallittu ainoastaan tason omistajalle.

Kun nyt lisätään karttataso toiseen webmapiin, huomataan asetusten tallentuneen.

Tallentamisen erojen ymmärtäminen nopeuttaa ja helpottaa laadukkaiden karttojen tuottamista.

Lisätietoja löydät täältä: www.esri.com/arcgis-blog/products/arcgis-online/mapping/two-ways-to-save.

Essi Ruotsalainen
Esri Finland
System Specialist

Kiinnostuitko, haluatko kuulla lisää? Laita meille viestiä ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.