ArcGIS Enterprise Portal mukana Suomen hiilidioksidivapaan sähköjärjestelmän mahdollistamisessa


Julkaistu 13.5.2022


ArcGIS Enterprise on Esrin kattava paikkatietoalusta kaikkeen paikkatiedon hallintaan, käsittelyyn ja jakamiseen valitussa ympäristössä.  ArcGIS Enterprise -portaali mahdollistaa karttojen, näkymien, sovellusten sekä muun paikkatietosisällön jakamisen niin organisaation sisällä kuin sen ulkopuolelle. 

Fingrid Oyj:n sovellusasiantuntija Tuomas Haila kertoi huhtikuussa järjestetyssä Esri Finland Live Stream 2022 -tilaisuudessa ArcGIS Enterprise -portaalin roolista Suomen hiilidioksidivapaan sähköjärjestelmän mahdollistamisessa.

Fingrid Oyj on Suomen sähkönsiirto- ja kantaverkkoyhtiö, jonka tehtävänä on turvata yhteiskunnalle varma sähkö sekä muovata tulevaisuuden puhdasta ja markkinaehtoista sähköjärjestelmää. Esityksessään Tuomas esittelee ArcGIS Enterprise Portal -tuotteen päälle tehtyjä uusiutuvan energian − käytännössä tuuli- ja aurinkovoiman − verkkoon liittämisen mahdollistavia tilannekuvaratkaisuja, joita ovat organisaation sisäiset tuotanto- ja kulutushankkeet -karttanäkymä ja -dashboard sekä julkinen Verkkokiikari-palvelu. Esitys on katsottavissa alta tallenteena.

Katso esitystallenne


Kesto n. 15 min

Fingridin sovellusasiantuntija Tuomas Haila ja taustalla järvimaisema laitureineen.
0:00

Heräsikö sinulla kysymyksiä, haluatko kuulla lisää? Laita meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.