Skip to main content

Rakennetun ympäristön elinkaari hallintaan dmCity-ratkaisulla


Ajantasaisen kokonaiskuvan luominen siitä, mitä investointeja kunnalla on meneillään, mikä niiden vaihe on ja koska ne ovat ottamassa seuraavan sellaisen askeleen, joka edellyttää toimenpiteitä esimerkiksi tietyllä suunnittelun alueella, on tärkeä, mutta usein vaikeasti hallittava kokonaisuus.

Kunnan talousarvion ja - suunnitelman kautta tulevien investointien toteutusta hallitaan dmCity-ratkaisussa investointihankkeiden kautta, jotka ohjaavat kaavoitus-, suunnittelu- ja rakentamishankkeiden ohjelmointia. Tämän lisäksi pitkällä aikavälillä asunto- ja työpaikkarakentamisennusteet ohjaavat infran suunnitelmallista toteutusta niin, että infra on oikea-aikaisesti valmiina tonttien suunniteltuna luovutushetkenä. Kaavoitus-, suunnittelu- ja rakentamishankkeet hallitaan työohjelmien kautta. Näin talousarvion ja -suunnitelman mukaiset sitovat tavoitteet saadaan ohjelmoitua budjetin asettamissa rajoissa.

Rakennetun ympäristön elinkaaren vaiheita seurataan näkymien ja tilannekuvien avulla. Seuranta voi olla sijaintiperusteista, aikaperusteista tai näiden yhdistelmää. Näkymillä, joita käyttäjät voivat myös itse luoda, voidaan tarkastella hankkeita esimerkiksi seuraavalla jaottelulla:

  • uudet hankkeet
  • yleissuunnittelussa olevat
  • rakentaminen aloitettu
  • jne.

Tällaisten näkymien avulla kokonaiskuvan muodostaminen on helppoa. Selkeästi on nähtävissä myös se, missä vaiheessa esimerkiksi rakentamishankkeeseen liittyvä hallinnollinen suunnittelu etenee.

Haluatko kuulla enemmän? Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää!

Ari Tiainen ja Marko Saastamoinen
Esri Finland

PS. Kerroimme dmCity-ratkaisusta Esri Finland Live Stream -iltapäivässä 24.3.2021, voit katsoa esityksen tallenteen tästä.

Katso, miten dmCity-mylly pyörii!

Klikkaa alla olevan kuvan play-painikkeesta käynnistääksesi videon.

dmCity-mylly rakennetun ympäristön elinkaaren hallinnassa, kaaviokuva