Päivityksiä ArcGIS-kenttäsovelluksiin


Julkaistu 12.1.2022

ArcGIS-kenttäsovellusten osalta on huomionarvoista muistuttaa, että ArcGIS Collector, ArcGIS Explorer ja ArcGIS Tracker (Android ja iOS -käyttöliittymät) merkittiin vanhentuneiksi 31.12.2021, jonka myötä näiden sovellusten tuki lakkaa. Näiden sovellusten korvaajana toimii syksyllä 2020 julkaistu ArcGIS Field Maps, joka kokoaa useamman sovelluksen toiminnallisuuksia yhteen sovellukseen. ArcGIS Field Maps -sovelluksessa pääsetkin hyödyntämään tuttuja toiminnallisuuksia helposti yhdellä kirjautumisella.

Mikäli siirtymä ArcGIS Collector-, ArcGIS Explorer- ja ArcGIS Tracker -sovelluksen käytöstä ArcGIS Field Maps -sovellukseen on vielä kesken, voit aloittaa tämän tutustumalla ArcGIS Field Maps -siirtymäohjeisiin. ArcGIS Field Mapsin käyttöön liittyviä vinkkejä ja ohjeita löydät esimerkiksi yleisistä käyttöohjeista ja resurssisivujen kautta.

ArcGIS Field Maps -sovellukseen on tullut joulukuun aikana useita päivityksiä ja parannuksia niin mobiili- kuin web-sovelluksen osalta, joista tässä muutama poiminta:

  • Uuden mittaustavan myötä alueiden ja viivojen mittaustarkkuus parantuu
  • Voit nyt hyödyntää äskettäin käytettyjä templaatteja datankeruun aikana
  • Päivityksen myötä voit valita käytetäänkö GPS-sijaintia automaattisesti uusien kohteiden keruussa
  • Löydät merkityt suosikkikohteet nyt hakutyökalun kautta
  • Datankeruulomakkeissa voit nyt hyödyntää yksinkertaistettua käyttökokemusta ehdollisten näkyvyyslausekkeiden tekoon ArcGIS Field Maps -web-sovelluksessa. Ehdollisten näkyvyyslausekkeiden myötä voit määrittää lomakkeeseen täytettäviä tietoja tapauskohtaisesti. Voit esimerkiksi asettaa jonkin tiedon täytettäväksi vain, kun jokin ehto (kuten arvo), täyttyy.
  • Voit asettaa sallitun tarkkuustason mobiilisovelluksessa luotaville kartta-alueille ArcGIS Field Maps -web-sovelluksessa

ArcGIS Field Maps -sovelluksen joulukuun päivityksistä voit lukea tarkemmin täältä. Aikaisempien päivitysten ja uusien julkaisujen tiedot löydät lisäksi kootusti täältä.

Sara Dahlström
Esri Finland
GIS & IT Specialist

Kiinnostuitko, haluatko kuulla lisää? Laita meille viestiä ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.