Blogikirjoitus
Näe ilmastonmuutos paikkatiedon avulla
Tärkeä ja ajankohtainen meitä jokaista koskettava asia on ilmastonmuutos. Osa meistä suhtautuu siihen edelleen hyvin skeptisesti ja jopa kieltää ihmisen vaikutukset asiaan. Miten voisimme saada huolemme ilmastonmuutoksesta ja sen lieveilmiöistä kuuluviin? Tai ehkäistä sen vaikutuksia? Voisiko ratkaisuna toimia uudenlainen tapa lähestyä asiaa ja siitä tehtävää viestintää?
Tehdään se näin – tarinakartalta omaksut tuoreen tutkimustuloksen helposti
Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat meidän Esri Finlandilaisten sydämen asia. Mietimme jatkuvasti uusia tapoja ja keinoja, miten paikkatiedon avulla voimme tukea tätä. Siksi olemmekin erittäin ilahtuneita, kun huomasimme, että World Meteorological Organization (WMO) on julkaissut tuoreet tutkimustulokset maailman ilmaston tilasta hyödyntäen tarinakartta-sovellustamme.
Tämä on hyvä esimerkkejä siitä, miten tarinakartta on voimakas tapa viestiä vaikea lukuinen informaatio yksinkertaisesti, tyylikkäästi ja helposti omaksuttavana.
No mitä nämä tarinankartat oikein ovat?
Tarinakartta, Story Map on ArcGIS-paikkatietoalustan web-pohjainen sovellus. Se helpottaa viestintää kaiken tyyppisissä yhteyksissä riippumatta siitä, puhummeko ekosysteemeistä, vesihuollosta, maankäytöstä, puunkorjuusta, päästöistä tai meriveden tasoista. Se soveltuu niin viranomaisten, kuntapäättäjien, yrityksien, järjestöjen kuin yksittäisten toimijoiden käyttöön.
Tarvitaan vain aihe
Story Map on yksi suosituimmista sovelluksistamme. Se ei vaadi erillisiä asennuksia tai tietyn alan asiantuntemusta. Sovellus tarjoaa runsaasti valmiita malleja, joilla voit tuoda viestisi esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Tarvitset vain aiheen, mistä haluat kertoa.
Olemme mieluusti apunasi, kun sinulla on tarina kerrottavana. Ollaan yhteydessä!
Tanja Sundström
Esri Finland
Content Specialist
Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä kirjoitukset:
- Paikkatieto − Avain vastuulliseen toimintaan ja kestävään kehitykseen »
- Tarinakartat herättävät vastuullisuusteot eloon »
Tutustu myös käytännönläheisiin vastuullisuustyöpajoihimme »