Jaettu tilannekuva ja interaktiiviset tilannekuvanäkymät


Tietoisuus muiden toiminnasta ja jaettu kokonaiskuva on tärkeä osa tehokasta kenttätyön hallintaa. Organisaation eri toimijoiden tulisi saada heille relevantti informaatio helposti ja nopeasti yhdellä silmäyksellä, reaaliaikaisesti. Tämä ei ole kuitenkaan mahdollista perinteisessä kynä-paperi-maailmassa.

Onneksi tätä varten on olemassa digitaalisia ratkaisuja, joissa yhteinen tilannekuva voidaan jakaa juuri niille ketä sitä tarvitsevat. Digitaaliset tilannekuvanäkymät mahdollistavat informaation tarkastelemisen sekä analysoinnin sijaintiperusteisesti intuitiivisten ja vuorovaikutteisten visualisointien avulla, antaen organisaatiolle monenlaisia hyötyjä.

Jaetun tilannekuvan hyötyjä organisaatiolle:

Kaikilla yhteinen kuva siitä mitä tapahtuu

  • Yhteinen käsitys ympärillä tapahtuvista asioista ja muiden toimista vähentää aikaa vieviä väärinkäsityksiä ja epäselvyyksiä. Kaikki toiminta perustuu samaan jaettuun informaatioon.

Lisääntynyt tilannetietoisuus mahdollistaa paremman ennakoinnin

  • Tietoisuus kollegojen työtehtävien etenemisestä sekä yleisestä tilanteesta auttaa toiminnan suunnittelussa ja optimoinnissa. Esimerkiksi oman tehtävänsä suorittanut henkilö voi mennä auttamaan lähellä olevaa kaveria kun kummankin tilanne on selvillä.

Nopeampi reagointi muuttuviin tilanteisiin

  • Kun kentällä olevien työntekijöiden sijainnit ja status tiedetään, on helppo valita juuri oikea henkilö hoitamaan akuuttia tilannetta tai määrätä uusi tehtävä peruutuksen tilalle.

Turvallisempaa työskentelyä

  • Jaettujen tilannekuvanäkymien avulla jokainen saa kriittisen informaation turvallisuutta vaarantavasta tekijästä. Näin pystytään ennaltaehkäisemään työtapaturmia sekä välttymään muilta onnettomuuksilta ja vaaratilanteilta.

Päätöksentekoon tukea

  • Interaktiiviset tilannekuvanäkymät antavat kattavan ja selkeän kuvan siitä, kuinka organisaatio suoriutuu heille tärkeillä mittareilla. Tämän myötä toimintaa tehostavia toimenpiteitä on helpompi kohdistaa.

 

Interaktiivisten tilannekuvanäkymien hyötyjä:

Helposti ymmärrettävät näkymät

  • Kaikki organisaatiollesi oleellinen informaatio voidaan esittää helposti ymmärrettävien näkymien avulla yhdellä näytöllä. Tämä nopeuttaa ja helpottaa kokonaiskuvan ymmärtämistä.

Interaktiivisuus

  • Interaktiivisuuden myötä tilannekuvanäkymien käyttäjät voivat etsiä vastauksia juuri heitä askarruttaviin kysymyksiin ja ongelmiin. Tilannekuvanäkymien elementit ovat linkitetty taustalla olevaan dataan, joten ne muuttuvat dynaamisesti valintoja muutettaessa.

Joustavuus

  • Digitaalisuus tuo mukanaan joustavuuden. Tilannekuvanäkymiä voidaan rakentaa hyvinkin yksilöllisiin tarpeisiin tuomalla mukaan organisaation omaa dataa sekä muuta sisältöä ulkoisista lähteistä, sekä integroimalla muita sovelluksia.

Muokattavuus

  • Tarpeesta riippuen tilannekuvanäkymiä voidaan muokata oikeanlaisiksi tiettyä yleisöä, tapahtumaa tai tilannetta varten. Voit muokata rakenteesta ja ulkoasusta juuri organisaationne tarpeisiin sopivan.

 

Teemu Vilander
Esri Finland

Kiinnostuitko, haluatko kuulla lisää? Laita meille viestiä ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.