Interaktiivinen karttanäkymä apuna kenttätyön suunnittelussa


Digitaalisen kenttätyön hallinnan perusta ovat muokattavat, interaktiiviset kartat. Digitaaliset kartat ovat pohja sijaintietoa sisällään pitävän informaation esittämiselle. Kun informaatio on kartalla, sen havainnointi on helppoa ja siitä pystyy tekemään sijaintiin sidottuja analyysejä, kuten optimoida reittejä sekä tarkastella missä työntekijät ovat viettäneet eniten aikaa, tai suunnitella juuri sopivat palvelualueet organisaatiollesi. Digitaalisilla kartoilla vuorovaikutus datan kanssa on entistä sujuvampaa. Organisaatiolle räätälöityjä karttoja voi hyödyntää edelleen muissa digitaalisen kenttätyön hallinannan sovelluksissa.

Mitä digitaalisen kenttätyön suunnittelun työkalut pitävät sisällään?

Digitaalisten karttojen luonti

  • Voit rakentaa interaktiivisia karttoja, jotka selittävät organisaation dataa helposti ymmärrettävällä visuaalisella tavalla. Pystyt esim. kustomoidaan kartalla näkyviä kohteita ja elementtejä usein eri tavoin. Voit myös valita organisaatiollesi sopivan karttapohjan, joka välittää juuri sen oleellisimman informaation.

Karttojen ja sovellusten jakaminen

  • Digitaaliset kartat voi jakaa niin koko organisaatiolle kuin valituille ryhmille. Jos tarve vaatii, voit luoda yksinkertaisia sovelluksia juuri tiettyä asiaa varten. Karttoja ja sovelluksia pystyy edelleen hyödyntämään muissa sovelluksissa sekä esim. integroimaan nettisivuille.

Yhteistyö

  • Organisaation eri työntekijöille pystyy määrittämään omat roolit liittyen sisällöntuotantoon ja sen käyttämiseen. Voit valita ketkä pääsevät muokkaamaan ja katselemaan mitäkin karttaa milläkin oikeuksilla.

Datan analysointi

  • Datan laittaminen sijaintikontekstiin auttaa sen ymmärtämisessä. Tämän myötä saat tietoa piilossa olevista vuorovaikutussuhteista, parhaista sijainneista, optimaalisimmista reiteistä sekä muista kaavoista. Ymmärrät datastasi vielä enemmän kun lisäät siihen valmista yritys- tai demografiatietoa.

Datanhallinta

  • Digitaaliset ratkaisut skaalautuvat myös toiminnan laajentuessa. Datan lisääminen ja päivittäminen eivät keskeytä niitä käyttävien karttojen ja sovellusten toimintaa. Digitaaliset ratkaisut mahdollistavat myös kontrollin datasta ja siitä kuka saa lisätä ja muokata sitä.

 

Teemu Vilander
Esri Finland

Kiinnostuitko, haluatko kuulla lisää? Laita meille viestiä ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.