Kenttätyön hallinta

Kuinka parantaa liikkuvan työn laatua?

Työn laatu saattaa olla hieman häilyvä ja vaikeasti havainnoitava asia. Myös sen mittaaminen ja vertailu voi asettaa omat haasteensa. Jotta työn laatua voitaisiin parantaa, on ensin oltava selvillä siitä mitä halutaan mitata ja mistä saadaan data, mitä laatu oikeastaan tarkoittaa ja kuinka siihen voidaan vaikuttaa.

Blogikirjoitus

5 keinoa, joilla tehostat ajanhallintaa ja tuot tehoja liikkuvaan työhön

Aika on yksi suurimmista yrityksen kulueristä. Kaikkein konkreettisimmin tämä ilmentyy siinä, että yritykset maksavat työntekijöille palkkaa, jonka vastineeksi työntekijät antavat yrityksille aikaansa. Ajanhallinnan tärkeys korostuu varsinkin sellaisilla toimialoilla tai työtehtävissä, joissa suoritettavan työtehtävän sijainti vaihtelee, kuten huollossa, kunnossapidossa, kotisairaanhoidossa ja log

Digitaalinen kaksonen

Digitaalinen kaksonen toimitusketjun ketteryyden parantajana

Ajantasainen tieto toimitusketjun tapahtumista on yhä tärkeämpää. Asiakkaiden kasvavat odotukset toimitusten nopeudesta, läpinäkyvyydestä ja oikea-aikaisuudesta luovat koko ajan enenevässä määrin painetta toimitusketjua kohtaan.

Kenttätyön hallinta

4 tapaa parantaa kilpailuetua kenttätyön hallinnassa

Alati digitalisoituva yhteiskunta muuttaa ihmisten ja yritysten toimintatapoja. Tämä vaikuttaa myös tapaan, jolla kentällä tehtäviä töitä tehdään, hallinnoidaan ja koordinoidaan.

Avoin data

Avoin data - mistä on kyse ja miten toimia?

Esri Finland toteuttamassa Avoin data -webinaarisarjassa perehdytään avoimen datan ja julkisen sektorin tietojen uudelleenkäytöstä annetun direktiivin sisältöön ja tavoitteisiin. Tutustu!

Reittien suunnittelu ja jakaminen

Sujuvuutta reittien suunnitteluun ja jakamiseen

Esrin ArcGIS-pohjaisilla sovelluksilla reittien suunnittelu ja jakaminen onnistuvat yhtä helposti kuin sormia napsauttaisi. Määrität vain kohteet kartalle, jonka jälkeen sovellus luo optimaalisen reitin kohteiden välille. Tämän jälkeen voit jakaa reitin mobiililaitteeseen ja aloittaa navigoinnin.

ArcGIS Pro & TIN-pintamalli

Autodesk Civil 3D -pinta ArcGIS Pro -korkeuspinnaksi

ArcGIS Pron ja Civil 3D:n käyttö yhdessä mahdollistavat tarkan 3D-näkymän projektin pohjaksi.

ArcGIS-alusta

Tips & Tricks – Vinkkejä ArcGIS-työskentelyyn

Asiantuntijamme Jussi Lehtonen kertoi Esri Finland Live Stream 2021 -iltapäivässä vinkkejä, joista hänelle itselleen on ollut hyötyä työskentelyssä ArcGIS-tuotteiden parissa. Toivottavasti niistä on hyötyä myös sinulle!

Reittien suunnittelu ja optimointi

Tehoa operaatioihin reittien suunnittelulla ja optimoinnilla

Esrin ArcGIS-pohjaisilla sovelluksilla riettien suunnittelu ja optimointi sujuvat ilman suurempaa vaivaa. Määrität vain kohteet kartalle, jonka jälkeen sovellus luo optimaaliset reitit valittujen kriteerien perusteella. Valittuina kriteereinä voit käyttää mm. lyhintä ajoaikaa tai matkaa.

ArcGIS-alusta

ArcGIS Enterprise ─ Ratkaisu vaativaan käyttöön

ArcGIS Enterprise tarjoaa tietoturvallisen, luotettavan ja skaalautuvan palvelualustan erilaisille paikkatietopalveluille. Videomuotoisessa artikkelissa asiantuntijamme avaa ArcGIS Enterprise -kokoonpanoon kuuluvia komponentteja sekä arkkitehtuuria.

ArcGIS-alusta

Edistyneen analyytikon ja järjestelmän ylläpitäjän rajapinta ArcGIS-alustalle

ArcGIS API for Python on ArcGIS-alustalle rakennettu Python-kirjasto, jonka avulla voidaan esimerkiksi automatisoida paikkatietoanalyyseihin ja järjestelmän ylläpitoon liittyviä työnkulkuja helposti ja yksinkertaisesti.

Taustakartat

Rasteritaustakartoista vektoriin

Heinäkuussa 2021 rasterimuotoiset taustakartat siirtyvät vaiheeseen, jossa niitä ei enää sisällön osalta päivitetä. Muutoksen jälkeen vektorimuotoiset taustakartat ovat Esrin oletus taustakarttapalveluille.

Sovelluskehitys

Moderni tapa tuottaa paikkatietosovelluksia selaimeen ja mobiilikäyttöön

ArcGIS Experience Builder on Esrin moderni ratkaisu omien sovellusten rakentamiseen ilman koodia. Artikkelin sisältämässä esitystallenteessa asiantuntijamme esittelevät ArcGIS Experience Builderia konkreettisten demojen kera.

ArcGIS-alusta

Paikkatietoammattilaisen toimivat ja luotettavat työkalut

Esri kehittää ArcGIS-alustaa ja sen eri osia jatkuvasti käyttäjiltä saadun palautteen ja toiveiden pohjalta. Tässä videomuotoisessa artikkelissa asiantuntijamme kertovat ArcGIS Onlinen, ArcGIS Pron ja ArcGIS Field Mapsin tärkeimmistä uusista ominaisuuksista.

Webhook ja ArcGIS Field Maps

Työnkulkujen automaatio kentällä – ArcGIS Field Maps

Työnkulkuihin liittyvä automaatio helpottaa ajantasaisen tiedon tuottamista ja auttaa muutostietojen välittämisessä niitä tarvitseville.

Hoitotyö ja liikkuva työ

Liikkuva hoitotyö edellyttää tehokkaita työkaluja

Liikkuva hoitotyö edellyttää tehokkaita prosesseja ja työkaluja, koska kotikäynnit vaativat enemmän resursseja kuin poliklinikalla potilaan hoitaminen.

Kunnat

Rakennetun ympäristön elinkaari hallintaan

Ajantasaisen kokonaiskuvan luominen kunnan investoinneista, niiden vaiheista sekä tarvittavista toimenpiteistä on tärkeä, mutta usein haastava kokonaisuus. dmCity tarjoaa tähän helpon ratkaisun.

Kuljetus ja logistiikka

Vaivatonta reititystä yksilöllisiin tarpeisiin

Miltä kuulostaisi tosielämän reititysratkaisu kuljetus- ja ajohaasteiden ratkaisemiseen? Ratkaisu, mikä säästäisi aikaa, vaivaa, päätä(!!!) ja ylipäätänsä helpottaisi sekä nopeuttaisi työskentelyä?

Kuljetus ja logistiikka

Uudensukupolven navigointisovellus ammattikuljettajien käyttöön

Uudensukupolven ääniohjattu ArcGIS-Navigator -sovellus on suunniteltu helpottamaan ja tehostamaan kuljetuksia useiden eri pisteiden välillä opastaen ajajaa käännös käännökseltä.

Korkeakouluopetus

ArcGIS-paikkatietoalustan hyödyntäminen korkeakoulujen opetuksessa

Yhä suurempi osa yrityksistä ja organisaatioista hyödyntää paikkatietoa toimintansa eri osa-alueilla, ja kysyntä paikkatieto-osaamiselle kasvaa koko ajan. Kerromme tässä blogissa, miksi ArcGIS-alustaa kannattaa hyödyntää korkeakoulujen opetuksessa.

TIETOTURVA

CORS virheilmoituksia

Tietoturvaa olisi helppo syyttää tästäkin vaivasta, mutta kyseessä on seuraus siitä, että käyttäjän verkkoselailusta pyritään tekemään turvallisempaa.

Dataohjattu toiminta

Paikkatieto tukee koronavirusrokotestrategian onnistumista

Tämän kirjoituksen esimerkit demonstroivat, miten paikkatietoa voidaan hyödyntää koronavirusrokotteen jakelun suunnittelussa ja toteuttamisessa.

ArcGIS StoryMap

Vinkkejä tarinakartan tekemiseen

Näin luot oman näyttävän ja mieleenpainuvan tarinakartan.

GIS Day

GIS Day 18.11.2020 – let’s celebrate!

GIS-päivän tarkoituksena on kasvattaa paikkatietoutta ja inspiroida ihmisiä löytämään ja hyödyntämään paikkatietoa. Liity mukaan viettämään globaalia juhlaa!

Kuormitustestaus

Testaa ja mittaa

Tiedättekö kuinka paljon kuormaa julkaisemanne ArcGIS GIS Server palvelunne kestää?

Dataohjattu liiketoiminta

Varo huonoa dataa!

Huono data vaikuttaa liiketoiminnan prosesseihin ja toimintaan, ja sitä kautta myös kannattavuuteen. Mutta miten voi välttää huonon datan sudenkuopat?

Saavutettavuus & ArcGIS

Miten saavutettavuus on huomioitu Esrin ArcGIS-ratkaisuissa?

Olemme saaneet Esri Finlandin tekniseen tukeen ja asiakaspalveluun jonkin verran kysymyksiä Esrin ArcGIS-alustan ja eri tuotteiden saavutettavuudesta. Koostimme näistä Q&A-tyylisen kirjoituksen.

Skriptit ja ohjelmointi

Käyttäjätunnusten hallinta skripteissä

Toisinaan tulee tarve tallentaa käyttäjätunnus skriptiin (python). Miten se tehdään niin, että salasana ei ole sellaisenaan tekstitiedostossa kaikkien luettavissa?

Esri User Conference

Esri User Conference 2020 - Mitä jäi käteen?

Heinäkuussa Esri User Conference keräsi lähes 90 000 osallistujaa 180 maasta näyttöjen ääreen. Kokosimme tähän bloggaukseen keskeisimmät uutiset ArcGIS-alustan eri osien osalta.

Dataohjattu liiketoiminta

Takaisin työpaikoille!

Korona muutti työelämää pysyvästi. Niin pomoilta, työntekijöiltä kuin myös toimitiloilta vaaditaan uusia taitoja ja sopeutumiskykyä. Korona-ajan ensimmäisen happotestin työnantajille asetti äkillinen siirtyminen etätyöhön, ja nyt seuraavan testaamisen paikan tuo työntekijöiden palaaminen työpaikoille.

Dataohjattu liiketoiminta

Korona syventää digitalisaation edelläkävijöiden ja perässähiihtäjien kuilua

Korona on muuttanut tapaamme tehdä töitä, kuluttaa, asioida, elää ja olla pakottaen meidät entistä vahvemmin ja laajamittaisemmin hyödyntämään erilaisia teknologioita ja ohjelmistoja.

Maanhankinta

Paikkatieto on avain onnistuneeseen maanhankintaan

Tässä kuvitteellisessa esimerkissä näytän, kuinka paikkatietoa voidaan hyödyntää maanhankinnassa.

ArcGIS Enterprise

Kevätkunnostusta

ArcGIS Enterprise kevätsiivousta eli ArcGIS Web Adaptor, ArcGIS Server ja Portal for ArcGIS palveluiden tarkistuksia.

Analytiikka

Paikkatieto kertoo kysynnän pulssin

Koronapandemia on muuttanut kuluttajien ostokäyttämistä. Tämä pakottaa vähittäiskaupan etsimään uudenlaisia ratkaisuja, että se pystyy vastaamaan muuttuneisiin tarpeisiin.

Kenttäoperaatiot

Vesihuollon digitalisaatio tehdään paikkatiedolla

Kenttäoperaatioiden tehokkuuden ja yhteistyön parantaminen tapahtuu paikkatietoa ja paikkatietoalustaa hyödyntäen.

dataohjattu liiketoiminta

Anna datan ohjata oikealle polulle – kohti dataohjattua liiketoimintaa

Jotta Big Datasta olisi jotakin iloa, tulee se jalostaa liiketoiminnan tarpeisiin soveltuvaksi ja sitä pitää osata tulkita.

Mitä on paikkatieto

Tunnista kasvumahdollisuudet ja tee tulosta paikkatiedon avulla

Paikkatieto ei ainoastaan anna tiedolle fyysistä sijaintia kartalla. Se auttaa ymmärtämään, miksi asiat tapahtuvat ja tuo uusia oivalluksia päätöksenteon tueksi.

Dataohjattu liiketoiminta

Miten teillä mitataan?

Miten teillä myynnin ja markkinoinnin onnistumista mitataan? Mitä mittarien luvut kertovat sinulle? Helpottaisiko tulkintaa, jos voisit nähdä luvut informatiivisina graafeina ja karttavisualisointeina?

Dataohjattu liiketoiminta

Miten rakennetaan hyvä dashboard?

Tässä sinulle 5 vinkkiä, miten pääset dashboardin suunnittelussa alkuun.

Vastuullisuus

Paikkatieto edistää kiertotaloutta

Mitä useampi hyödyntää maantieteellistä ulottuvuutta kiertotalouden edistämisessä, sitä tehokkaammin pystymme yhdessä vastaamaan ilmastohaasteisiin.

ArcGIS GeoEvent Server

Lisää dataa nopeammin

ArcGIS GeoEvent Server voi tarjota palvelun, johon laitteet voivat lähettää tietoja useita kertoja sekunnissa, mutta jos halutaan yhdistää ArcGIS GeoEvent Server olemassa olevaan viestikeskukseen niin sekin onnistuu.

ArcGIS GeoEvent Server

Uusi vuosi, uudet kojeet

Developer Summit esitysten motivoimana päätin kokeilla, miten ArcGIS GeoEvent Server pelittää käytännössä.

Operations Dashboard for ArcGIS

Näe reaaliaikainen tilannekuva

Operations Dashboard for ArcGIS esimerkkejä

Operations Dashboard for ArcGIS on konfiguroitava web-pohjainen sovellus, jonka avulla voit nähdä liiketoimintakriittiset datat ja työnkulut yhdellä silmäyksellä.

Vastuullisuus

Paikkatieto edistää kestävää kehitystä

Oikealla ja oikea-aikaisella tiedolla on valtava merkitys, kun ihmiskunta ratkaisee suuria haasteita. Hyödyntämällä sijaintiin sidottua tietoa ja maantieteellistä ulottuvuutta ovat suuretkin haasteet ratkaistavissa.

Mitä on paikkatieto

Näe pintaa syvemmälle

On myös maailma, mitä silmämme eivät pysty näkemään.

Mitä on paikkatieto

Näe maailma paikkatiedon avulla

Me autamme sinua näkemään maailman, missä kaikelle löytyy selitys.

Vastuullisuus

Paikkatietoteknologia tekee muutoksen näkyväksi

Paikkatieto on monella tapaa ilmastonmuutoksen ja maapallon ekosysteemin suojelemisen ytimessä. Sen avulla pystymme ymmärtämään ympärillämme tapahtuvien ilmiöiden syitä ja seurauksia sekä mallintamaan asioita.

Blogikirjoitus

Paikkatiedolla ja kiertotaloudella resurssitehokasta rakentamista

Rakentaminen on Suomen suurimpia luonnonvarojen kuluttajia. Kehitimme tähän Jäte-Äppi applikaation, jonka avulla voidaan tehostaa työmaamateriaalien uusiokäyttöä ja kiertotalouden mukaisen rakentamisen toteutumista sekä vähentää rakentamisen ilmastovaikutuksia.

Blogikirjoitus

Tuottavuutta ja tuotantoketjun optimointia paikkatiedolla

Liiketoiminnassa menestyminen on monen tekijän summa. Tarvitaan paitsi oikeita tekijöitä, taitavaa henkilöstöhallintaa, jatkuvaa kehittämistä jne., mutta samalla on hallittava ja pystyttävä optimoimaan liiketoiminnan koko elinkaari. Tässä paikkatiedolla ja sen hyödyntämiseen tarkoitetulla paikkatietojärjestelmällä on merkittävä rooli.

Blogikirjoitus

Kilpailuetua paikkatiedosta – muuta sijaintitieto liiketoiminnalliseksi eduksi

Vastuullinen menestyminen nopeasti muuttuvassa markkina- ja kilpailutilanteessa pakottaa liiketoimintajohtajat etsimään uusia innovatiivisia työkaluja. Päättäjänä hänen on tärkeää osata nähdä potentiaalisten työkalujen tuomat hyödyt ja mahdollisuudet.

Vastuullisuus

Näe ilmastonmuutos paikkatiedon avulla

Miten voimme saada huolemme ilmastonmuutoksesta ja sen lieveilmiöistä kuuluviin? Tai ehkäistä sen vaikutuksia? Voisiko ratkaisuna toimia uudenlainen tapa lähestyä asiaa ja siitä tehtävää viestintää?

ArcGIS Indoors

ArcGIS Indoors – älykkäät karttaratkaisut sisätiloihin

Täsmällisiä digitaalisia sisätilakarttoja, paikannusteknologiaa, optimoituja työnkulkuja ja resurssienhallintaa. Tätä on ArcGIS Indoors.

Referenssi

Metsähallitus kantaa vastuuta ympäristöstä yhteiskunnan parhaaksi

ArcGIS-paikkatietoalusta on keskeinen väline valtion maa- ja vesiomaisuuden hallinnoinnissa.

Vastuullisuus

Tarinakartat herättävät vastuullisuusteot eloon

Vastuullisuuden ja kestävän kehityksen edistämisessä viestinnällä on tärkeä rooli. Tähän tarvitsemme personoituja tapoja kertoa tuotteiden alkuperästä, aidosta ja sinnikkäästä vastuullisuustyöstä.

Blogikirjoitus

Nopeaa ja läpinäkyvää tilannejohtamista

Ajantasaisen tilannekuvan tuottaminen ja hyödyntäminen onnistuu helpoiten dashboardien, visuaalisten mittaristojen, kautta.

Blogikirjoitus

Toimenpiteiden kohdistaminen tehokkaasti oikeille alueille

Tunnista alueelliset ominaisuudet ja ymmärrä asiakastasi - menestyt!

Blogikirjoitus

Tieto on valtaa ja sillä johtaminen viisautta

Visualisoinnin avulla voimme tulkita dataa entistä tehokkaammin ja tehdä tietoisempia päätöksiä.

Blogikirjoitus

Paikkatieto tietojen, prosessien ja ihmisten yhdistävänä tekijänä

Sijainnin voima tiedonhallinnassa.

Vastuullisuus

Paikkatieto − Avain vastuulliseen toimintaan ja kestävään kehitykseen

Lue Suvi Valkaman blogikirjoitus siitä, miten paikkatieto ja vastuullisuus liittyvät toisiinsa.

Blogikirjoitus

Löytöretkellä huippuammattilaisten kanssa – Esri Finlandin 16. toimintavuosi

Näiden asiantuntijoiden kanssa suunnataan kohti uusi löytöretkiä!

Blogikirjoitus

Sijaintitiedon merkitys teollisuuden palveluliiketoiminnassa

Digitalisaatio, laitteiden etävalvonta ja esineiden internet nostavat asiakkaiden odotusarvoja.

Lataa materiaali

Tiedonhallinta − Menestyvän liiketoiminnan ydin!

Miksi liiketoimintajohtajien ja päättäjien pitäisi olla kiinnostuneita tiedonhallinnasta?

Blogikirjoitus

Mitä yhteistä on sijaintitiedolla ja esineiden internetillä?

Esineiden internet valloittaa vauhdilla arkeamme ja se tulee mullistamaan maailmaamme kiihtyvään tahtiin.

Blogikirjoitus

Data Monetization for Telecom

Telecom Operators are sitting on a goldmine of their customer’s data.

Show More