Field Maps -sovelluksella työskentelet myös ilman internet-yhteyttä


Mobiililaitteella työskentelyn haasteena on toisinaan internet-yhteyden hitaus tai katkeaminen, ja joillakin alueilla ei ole ollenkaan Wi-Fiä käytettävissä. ArcGIS Field Mapsia voit käyttää myös ilman internet-yhteyttä, offline-tilassa.

Kartan voit valmistella offline-käyttöä varten luomalla kartta-alueita tai mobiilikarttapaketin. Field Maps -sovelluksessa voit asettaa karttoja ja karttatasoja offline -tilaan. Pelkkää sijaintitiedon keruuta varten et kuitenkaan tarvitse offline-karttaa, koska tieto tallentuu paikallisesti mobiililaitteeseen.

Kartta-alueiden luominen

Kartta-alueeseen voit paketoida aineistoa, taustakartan ja liitteitä. Mobiililaitteeseen ladatulta kartta-alueelta voit tarkastella kohteita ja kerätä aineistoa aivan kuten online-kartallakin. Kartta-alueen voit luoda Field Maps web- tai mobiilisovelluksella. Jos työskentelyalue on tiedossa, kartta-alue voidaan luoda etukäteen websovelluksella ja jakaa ladattavaksi mobiililaitteeseen.

Kartta-alue on luotavissa ja ladattavissa myös Field Maps -sovelluksella. Työtehtävän jälkeen tiedot voidaan synkronoida internet-yhteyttä käyttäen ja kartta-alue poistaa, mikäli sitä ei enää tarvita.

Mobiilikarttapaketin luominen

Mobiilikarttapaketilla saat aineiston ja symbologian offline-tilaan. Tällöin karttapaketti ei tue aineistonkeruuta ja on ainoastaan luku-tilassa. Mobiilikarttapaketin voit luoda ArcGIS Prossa ja ladata tai kopioida mobiililaitteeseen. Mobiilikartta edellyttää, että karttatasojen sync-ominaisuus on päällä. Kartan asetuksia voit muuttaa Field Maps -websovelluksessa.

Essi Ruotsalainen
Esri Finland
System Specialist

Kiinnostuitko, haluatko kuulla lisää? Laita meille viestiä ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.