ArcGIS Online sai kesän päivityksessä mm. OGC API Features -tuen ja paljon muuta


Esrin ArcGIS Online -palvelu päivittyi kesällä, ja päivitykseen sisältyi monia mielenkiintoisia uusia ominaisuuksia, joista on käyttäjille paljon hyötyä. Seuraavassa lyhyt tiivistelmä keskeisistä uudistuksista.

ArcGIS Image laajensi ArcGIS Online -palvelun toiminnallisuuksia kuvankäsittelyssä ja avasi mahdollisuuden käyttäjille hyödyntää alustaa esimerkiksi satelliitti- ja ilmakuvien analytiikkaan koneoppimisen menetelmiä hyödyntäen. Käyttäjät kykenevät jatkossa toteuttamaan kaikki kuvankäsittelyssä, analytiikassa ja kuvantulkinnassa tarvittavat työnkulut ArcGIS Online -pilvipalvelussa. Uuden ominaisuuden mukana tuli myös mahdollisuus ylläpitää ja hallita omaa kuvamateriaalia suoraan ArcGIS Online -palvelussa ilman omaa tallennuskapasiteettia.

Palvelun 3D-näkymä (Scene Viewer) päivittyi kohteiden muokkauksen osalta. Nyt käyttäjä voi muokata palvelussa 3D-kohteita niin geometrian kuin ominaisuustietojenkin osalta. Muutos on monen käyttäjän kannalta sikäli merkittävä, että paikkatietojen hyödyntäminen on siirtymässä yhä vahvemmin 3D-muotoisen aineiston tuottamiseen ja hyödyntämiseen.

ArcGIS Online -palvelu sai OGC API Features -tuen päivityksen yhteydessä. Nyt käyttäjät voivat julkaista OGC API Features -standardin mukaisia palveluita sekä katsella palveluita karttakäyttöliittymässä. Samaan aikaan myös ArcGIS Pro 2.8 sai tuen OGC API Features -palveluiden hyödyntämiseen.

Edellä esiteltyjen uudistusten lisäksi moni muu asia päivittyi ja muutamia muitakin uusia ominaisuuksia julkaistiin palveluun kesäkuussa. Jos haluat tutustua tarkemmin päivityksen sisältöön, niin löydät lisää luettavaa osoitteesta: https://www.esri.com/arcgis-blog/products/arcgis-online/announcements/whats-new-arcgis-online-june-2021/

Ilkka Suojanen
Esri Finland
Teknologiajohtaja

Kiinnostuitko, haluatko kuulla lisää? Laita meille viestiä ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.